Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 iulie 2020

Conștiințe dictatoare


   Să credem în libertatea și corectitudinea justiției?
   Să vedem ...

   Evenimentele violente din 10 august 2018 din Piața Victoriei nu au fost nici până azi cercetate pe deplin și finalizate de către instanțe. Sunt mai multe dosare, instrumentate de diverse Parchete. Unul singur s-a terminat cu o sentință judecătorească. Cel în care doi jandarmi, o femeie și un bărbat, au fost bătuți de șapte protestatari beți și drogați, iar unul dintre agresori i-a furat arma militarului în timpul încăierării. Paradoxal, toți cei șapte sunt acum liberi! A apărut și motivarea judecătoarei Anda Irina Ivan-Enescu de la Judecătoria sectorului 1, din care aflăm de ce în 20 decembrie 2019 domnia sa a hotărât ca bătăușii jandarmilor să fie condamnați la închisoare cu suspendare, cu pedepse între 1 an și 2 ani și 8 luni.
   Judecătoarea Ivan-Enescu a descris în multe pagini ce fapte cu violență au comis inculpații, ce vătămări i-au produs Ștefaniei Nistor (jandarm) și cum doi dintre ei i-au furat arma. Însă, la paritate, a scris mult și ca să motiveze de ce a luat decizia să nu-i bage după gratii pentru ultraj, furt și pentru uz de armă fără drept.
   Instanța a mai dispus ca inculpații să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la Administraţia Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau la Arhiepiscopia Bucureştilor.
   Femeia jandarm  a cerut inițial 100.000 euro, apoi s-a răzgândit și a renunțat la despăgubiri, pentru ca mai apoi să revină asupra cererii. Judecătoarea a decis ca pentru bătaia încasată Ștefania Nistor să primeasca 10.000 de euro!
   Cei șapte erau beți și drogați, membri ai unor anumite grupări de susținători ai sportului: doi dintre bătăuși au recunoscut că au băut peste măsură, un altul a spus că era consumator de marijuana și și-au motivat gestul prin faptul că urăsc organele de ordine!
   Așadar, conform legii, această judecătoare a dat sentința după lege și după cum i-a dictat conștiința: va ajunge sigur membru CCR dacă pesede-ul mai stă la putere! 

Iată că și procurorii DIICOT dau o soluție parțială în dosarul violențelor din 10 august: nu sunt probe că a fost vorba de o tentativă de lovitură de stat, așa cum susținea Jandarmeria Română în plângerea depusă la Parchet (nu ne miră asta) dar nici că ar fi fost pregătită, din timp, reprimarea protestului, așa cum au susținut o parte dintre participanți, care au făcut și plângeri penale în acest caz: lucrul este greu de crezut, pentru că dacă au de-a face cu protestatari pașnici jandarmii sunt lei și dacă în față au mineri devin brusc mielușei! Vina nu este a jandarmilor ci a celor de la comandă care, în acești doi ani au avut timp să se acopere! Așadar șefii Jandarmeriei de atunci au fost scoși de sub urmărire penală după ce, unii dintre ei au fost promovați prin țară!
   Cazul nu se închide complet: există informații că unii jandarmi au acționat cu violență împotriva protestatarilor, fără acoperire legală (există imagini video suficiente), așa că vor fi investigați pentru purtare abuzivă de procurorii militari, ceea ce înseamnă că nimeni nu este vinovat, poate doar vreo femeie din piață care trebuie să plătească bastonul de cauciuc îndoit pe spatele ei de vreun biet și delicat jandarm!
   Au mai fost clasate acuzațiile de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă împotriva a patru oficiali din MAI și Jandarmerie.
   DIICOT își declină competențele în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare.
   În ceea ce privește plângerea făcută de Jandarmeria Română în septembrie 2018, anchetatorii spun că nu există probe care să conducă la susținerea acuzației de tentativă de răsturnare a ordinii constituționale, iar protestul din 10 august era legitim!
   Pe de altă parte, în ceea ce privește plângerile făcute de protestatari cu privire la modul în care a acționat Jandarmeria și la acuzațiile că aceștia ar fi premeditat înăbușirea protestului, procurorii DIICOT spun că nu sunt probe suficiente: le-or fi căutat? Că doar a vazut o țară ce s-a întâmplat!
Anchetatorii au considerat că decizia Jandarmeriei de a opri protestul a fost legitimă în contextul în care se putea ajunge la o situație tragică după ce pistolul unei femei-jandarm a fost furat de unul dintre protestatari.
Interesant este că jandarmeria română nu știe să ridice selectiv persoanele turbulente
și că nu lucrează decât en gros, ca acum 30 de ani la venirea minerilor!
   Pe de altă parte, procurorii DIICOT au luat decizia de a trimite restul investigației la Secția militară a Parchetului General, având în vedere că au rezultat situații punctuale de purtare abuzivă și abuz în serviciu din partea unor jandarmi care i-au agresat nejustificat pe unii dintre protestatari.
   Dosarul a fost anchetat inițial de procurorii militari. 
   În iulie 2019, procurorii din cadrul Secției parchetelor militare au dispus declinarea competenței de soluționare a dosarului 10 august în favoarea DIICOT.
   Acum, DIICOT pasează dosarul înapoi parchetelor militare: parcă văd dosarele mineriadelor, al revoluției, etc, etc, etc ...
   Așa le dictează lor conștiința ... 

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate.”
   Guvernul a sesizat la CCR legea privind dublarea alocaţiilor copiilor, susținând că în acest proiect de lege nu sunt prevăzute sursele de finanțare, așadar o greșeală legislativă, o eroare care încalcă chiar legea fundamentală!
   Guvernul Orban avea deja câteva succese la CCR în baza acestui tip de lege capcană dar, de data aceasta, comanda politică a spus că țara poate să piară, praful se poate alege de toți și de toate, inflația poate ajunge la cer, noi toți putem suferi prin deprecierea leului în fața unui euro din ce în ce mai agresiv și mai greu de stăpânit, dar ciolacu trebuie să rămână șef și pesede-ul să câștige alegerile! Nimic nu contează, nimic nu mai are strop de importanță, putem muri toți, pesede-ul trebuie să devină împăratul unui popor de flămânzi!
   Toate astea sunt posibile pentru că masa de manevră a pesede, acei oameni cu mâna întinsă la ajutoare sociale, cei care trag la plozi ca să primească o alocație vor ieși la vot: pe aceștia nu-i interesează starea națiunii, nici viitorul țării, nici inflația și nici pierderea puterii de cumpărare, pe ei nu-i interesează pentru că sunt noțiuni pe care nu le înțeleg iar la nivelul lor intelectual nu pot pricepe decât că dacă săruți mâna care te hrănește sigur mai capeți o coajă de pâine!
   Așa că judecătorii CCR au votat în unanimitate constituționalitatea unei legi fără surse de finanțare!
   Așa le-a dictat lor conștiința ...

  

   Ce nu pot înțelege imbecilii care se bucură de creșterea pensiilor și alocațiilor este că vor avea mai mulți bani în buzunar, bani cu care deja cumpără mai puțin!
   Așa este, cum spunea un clasic: „proști da` mulți”!
   Așa le dictează lor conștiința, ce dracu` o mai fi și aia!
   Așa crede un om, de pe stradă ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu