Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 iulie 2020

„Domnii”


   Am văzut cum niște „domni parlamentari”, solomon și stativă, altfel nume de renume, nume mari și importante, au demonstrat care este nivelul intelectual al omului politic român! Respectivii, deputați din partea unui partid de stânga, de-ai noștri, din popor, ne-au arătat cine este capabil să-l trimită pe bădulescu să întrerupă o conferință de presă sau pe acel inept pensionar să urle în fața ministrului muncii: da, 
ne-am lămurit!
   Multe despre cei doi prost crescuți nu sunt de spus în afara faptului că se cred stăpâni, că se cred deasupra legii, că sunt obraznici, că sunt aroganți și că sunt ...!
   Ba da, mai avem ceva de spus!
   Ambii viteji de șaormerie sunt reprezentanți ai județului ... VASLUI!
   Un nou motiv de a cere schimbarea modului în care sunt calculate ratele de reprezentare, un nou prilej de a spune că în parlament circumscripțiile electorale nu trebuie să trimită oameni numai în baza numărului populației ci măcar într-un sistem de calcul mixt populație + eficiență economică, lucru simplu de făcut prin calcularea aportului respectivei circumscripții electorale la PIB-ul României! Atunci, Vasluiul, Teleormanul, Gorjul, Ialomița, Sălajul ori Harghita, dacă vor mai mult de un senator și un deputat, ar trebui să facă ceva pe plan local, să se ridice într-un fel, să producă, să contribuie și nu să stea doar cu mâna întinsă producând solomoni și stativi! Altfel, ar trebui să lase locul Clujului, Bacăului, Timișului, Prahovei, Mureșului, Constanței ori Iașiului!
   Credeți că minunile trimise de Vasluiul lui buzatu aduc vreun fel de valoare parlamentului?
   Dacă asta vă închipuiți, citiți vă rog declarația oricăruia dintre ei despre evenimente, constatați singuri că nici unul dintre ei nu pricepe cu ce au deranjat și de ce, uluiți-vă la gândul că vasluienii aceștia se cred nedreptățiți și că se așteaptă ca „panarama de om” de la casa șaormeriei să le și mulțumească pentru că l-au băgat în seamă!

  

   Iată așadar din nou un bun prilej de a lua în discuție legea electorală românească și numărul de parlamentari normal pentru România, cu atenționarea că cei trei sute aprobați la referendum sunt în opinia mea prea mulți!
   Oricum, jalnici ... domni?
   Așa crede un om, de pe stradă ...








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu