Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 iulie 2020

Un rău necesar!


   Am băgat de seamă în ultima vreme o mulțime de feștile pe drumurile românești. Trebuie să spunem că mașinile înmatriculate în Bulgaria s-au împuținat dramatic dar că, cele în stare tehnică cel puțin îndoielnică s-au înmulțit îngrijotător! Dacă veți fi puțin atenți, veți vedea că în trafic sunt multe troace: de pe unele curg tablele, altele fac o concurență serioasă vechilor Dacii 1300 cu care se căra marfa la piață și cele mai multe fumegă îngrozitor: oricât de înțelegător ar fi legiuitorul român și organele statului, este absurd să îți închipui că aceste fabrici de noxe au ITP-ul la zi! Iar lipsa ITP-ului mă duce cu gândul la asigurarea obligatorie pe care sunt dispus să fac și pariu că majoritatea nu o au! Tot în primul rând sunt „englezoaicele” bătrâne, luate pe câteva sute de lire, mașini care nu au sigur nici un fel de asigurare dar sunt un adevărat pericol în trafic mai ales pe mâna unor începători, așa cum am văzut destui!
   Așadar, nu cumva pentru binele nostru, al tuturor, ar trebui ca unele autorități, poliție, RAR, etc, să iasă pe stradă și să treacă la verificat documentele și starea mașinilor care ne împut mai rău decât combinatul de la Copșa Mică de pe vremuri?
   Nu cumva ar trebui ca secțiile de poliție să-și trezească noaptea personalul de serviciu ca să asculte zgomotul infernal făcut de cursele de mașini, zgomot pe care cetățenii îl aud în locul lor?
   Îmi închipui că și motocicletele pot fi controlate, în special pentru faptul că toți Gigeii ăștia pe două roți, toți acești donatori de organe ȘTIU că o tobă de eșapament GOALĂ mărește puterea motorului exploziv: da, este adevărat, puterea motorului crește, dar nu suficient de mult încât să permită circulația liberă a unor asemenea mitraliere!
   Cred că și dubele de marfă au un loc aici, multe dintre ele fiind la a șaptea viață: despre cele cu care se face transport de persoane în jurul orașelor sau curse de navetă nu putem vorbi decât de bine, proprietarii lor fiind de o lăcomie soră cu prostia!

   Spus pe scurt, drumurile României sunt o junglă din toate punctele de vedere și organele statului se comportă cel puțin ciudat: pe A2, la toate intrările în autostradă, se găsește mereu, inclusiv duminică 12 iulie câte o mașină de poliție! Tocmai din această cauză nici o intrare nu a fost furată, polițiștii fiind de felul lor extrem de vigilenți! Vigilenți cu furtul de asfalt, pentru că în timpul serviciului lor, pe la ora 15:00, nu a circulat nici un Porsche B 911 MLC, albastru deschis, pe sensul Constanța București cu peste 200 km/h, făcând slalom printre ceilalți participanți la trafic, dând flash-uri, făcând un permanent zig zag printre mașini, Porsche care îl târa împotriva voinței lui pe un așa zis domn în maieu care nimerise absolut întâmplător la volan! Deci? Cum stăm cu vigilența? Decât zeci de mașini scoase la marginea drumului în căldura aia sufocantă și un elicopter de paradă, nu mai bine circulau cu 130 km/h constant câteva mașini de poliție pe fiecare sens?
   Am promis să spun pe scurt și m-am lungit, cred eu, inutil – totul poate fi spus foarte concis:  
TREBUIE SĂ CEREM AUTORITĂȚILOR SĂ-ȘI FACĂ
DATORIA ȘI SĂ-I SCOATĂ DIN TRAFIC PE CEI CU
DEFECȚIUNI TEHNICE,
FĂRĂ ASIGURARE OBLIGATORIE,
PRODUCĂTORI DE POLUARE DE ORICE FEL
SAU
CARE SUNT UN PERICOL FIZIC ȘI IMEDIAT PENTRU CEILALȚI!
AVEM OBLIGAȚIA DE A CERE AUTORITĂȚILOR SĂ FACĂ ACEST
LUCRU PENTRU BINELE NOSTRU, AL TUTUROR, 
CHIAR ȘI PENTRU BINELE AUTORILOR CELOR DE MAI SUS!
   A propos: am văzut multe mașini nemțești, bune, de la bătrânica aia cu garajul, trase pe dreapta cu capota ridicată: 
NU AM VĂZUT NICI O DACIE LOGAN SAU DE ALT FEL! 

  

   Pare greu, dar nu este: amenda este mama învățăturii - aplicarea legii la sânge va scoate din trafic toate ciurucurile în stare proastă și va stopa înmatricularea altora!
   Nu scrie nicăieri în lege că tot românul este obligat să aibă mașină, chiar dacă nu are după ce bea apă!
   Cel puțin așa știe un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu