Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 iulie 2020

Soluția finală


   Ne-am lămurit!
   În sfârșit!
   Dacă nu ați înțeles încă, veți pricepe pe dată!
   Românii au speriat Europa și nu numai cu apucăturile lor dincolo de orice închipuire, au făcut furori poveștile cu copiii duși la cerșit, cu țiganii nevinovați din Țăndărei, cu „fetițele” exportate peste tot, cu furturile delicate comise cu toporul și puțini sunt occidentalii care nu asociază noțiunea de român cu cea de rrom cerșetor, murdar, hoț, etc, etc. Soluții să se rezolve problema au căutat ei, pentru că noi eram încântați de câți bani aduc în țară investitorii ăștia albi ... tuci! Nu vorbim despre oamenii onești care s-au dus în vest să muncească cinstit și să câștige o pâine, nu vorbim despre ei pentru că munca cinstită nu este o știre și pentru că ei nu ne-au făcut de râs și nici nu au speriat pe nimeni ...
   Așadar, dacă noi am crezut că vom avea ușile deschise la ciordeală permanent, ei, ceilalți adică, au tot căutat o soluție și, aceasta, soluția vreau să spun, a venit neașteptat: fie că-i spunem covid 19, fie că o numim sars 2 sau covidu` ăsta nou, el a fost soluția salvatoare! Da da, credeți sau nu, boala a fost soluția: o listă roșie, care cuprinde Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru şi Ucraina, țări extra comunitare, adună toate statele ai căror membri nu au voie cu nici un chip să calce în Ungaria. O altă listă, de data aceasta galbenă, cuprinzând Bulgaria, Rusia, Portugalia, Suedia, România, Marea Britanie și nu numai, arată statele ai căror cetățeni pot intra pe teritoriul Ungariei dar cu anumite restricții, cum ar fi prezentarea rezultatelor unor teste covid 19 făcute într-un anumit interval de timp. Dacă ne gândim puțin, constatăm că statelor membre UE nu li se interzice efectiv intrarea, nici statelor „prietene” sau mari investitori, păstrându-se un simulacru de liberă circulație dar aici intervin două probleme diferite și complementare: pe lângă semi interzicerea liberei circulații în spațiul comunitar apare și problema economică a celor două teste cerute de partea maghiară în cinci zile la diferență de 48 de ore, adică, apare obligația de a cheltui 350 de lei ori doi, așadar 700 de lei (circa €150) pentru niște teste care s-ar putea dovedi inutile la frontieră (nu îți garantează intrarea în Ungaria)! Să nu uităm că Ungaria nu este singura țară cu asemenea impuneri, să luăm Slovenia care nici măcar tranzitul turistic, pe care maghiarii îl permit, nu îl consideră o necesitate și nu-l îngăduie!
   Și Austria ține aproape ...
   Asta în timp ce dincolo de cordonul sanitar se circulă fără nici un fel de restricții, sanitare sau de altă natură!
   Deci?
   Este nevoie de o soluție ca românii și bulgarii să stea dracului acasă?
   Covid 19 este soluția!
   Vă rog să mă contraziceți, dar fiindcă vorbim despre state suverane, nimeni niciodată nu le va putea impune ridicarea sancțiunilor de călătorie anumitor cetățeni pe care-i consideră periculoși ... sanitar!
   Să fie de vină ... „curățenia proverbială” a balcanicilor?
   Să fie de vină comportamentul hoardelor de negri migratori?
   Să fie de vină infracțiunile care ne-au făcut cunoscuți?
   Să fie de vină proasta noastră creștere?
   Se poate, poate fi oricare dintre cele de mai sus sau toate la un loc, cert este că există pericolul ca motivul covid 19 să devină noua viză de călătorie în occident.

  

   De ce se întâmplă așa ceva?
   Răspunsul este simplu: pentru că noi nu respectăm nimic, pentru că noi suntem buricul pământului, pentru că noi avem conducători care-și fac un titlu de glorie din a fi „sceptici” în orice domeniu mai puțin cel al îmbogățirii personale, pentru că noi avem cei mai ai dracului și mai împuțiți migratori, pentru că noi ne dovedim până acum cei mai prost crescuți europeni – nu ni se pare nouă, cei pentru care lălăiala de manele și grătarul în balcon sunt normale ca vândutul copiilor pentru prostituție sau cerșetorie, dar standardele occidentale sunt puțin diferite ...
   În concluzie?
   Pentru că o parte din populația României, o parte mică, a speriat Europa și lumea largă, noi toți vom suferi!
   Pentru că există idioți convinși că nu există această boală, noi toți vom suferi!
   Pentru că avem o curte constituțională politizată, noi toți vom suferi!
   Pentru că suntem evident din alt film decât Europa occidentală, noi toți vom suferi!
   Pentru că în 30 de ani am avut numai și numai conduceri proaste, noi toți vom continua să suferim!
   Europa se protejează instituind un cordon sanitar pe care numai autoritățile române nu-l înțeleg, cordon pentru care tuturor celor responsabili de cele de mai sus, le mulțumim!
   Problema este pentru cât timp va funcționa finala soluție!
   Așa se întreabă un om, de pe stradă!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu