Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 26 august 2020

Între jenant și penibil


   Acum, că a trecut așa zisa emoție datorată morții unui infractor, să facem bine și să-l întrebăm pe marcel vela și gașca lui de la interne, prin asta înțelegând toți miniștrii și lucrătorii din ministerul de interne din ultimii zeci de ani: sunteți deci cu ochii pe lumea interlopă, da?
   Păi măi mincinoșilor, nu vă crapă vouă obrazul de rușine când spuneți așa ceva?
   Nu simțiți voi cum încearcă nasul să vă iasă prin piele când ne mânjiți în asemenea hal cu basmele astea la care și copiii râd în loc să adoarmă?
   Voi chiar nu pricepeți că asemenea declarații vă pun în situația de a primi un rol în emisiunea „polițiștii spun lucruri trăznite”?

   Trebuie să fac o pauză, una mică, să-mi amintesc cum arăta ministrul vela – intelectual cred că-l cheamă velea – echipat cu „jacă di pieli” când se credea el președintele USA având țara în situație de război ... vi-l mai amintiți? Cum stătea el plin de importanță între arafat și acel subaltern și ne citeau ei împiedicat ordonanțe militare? De ce atunci era atât de activ și acum, când orice ziarist chiar și mediocru îi poate spune cum este împărțit Bucureștiul, Clujul, Timișoara, Brașovul sau alt oraș al țării între clanurile în special țigănești, nu-i mai auzim gura?
   Nu că ne-ar fi dor ...

   Așadar, să luăm orașul București, cel populat cât șase județe medii: fiecare sector este împărțit între clanuri rivale care au ajuns să se înțeleagă între ele în urma onei medieri pe care am vrea să știm cine și când a făcut-o. În multe dintre sectoarele capitalei – nu spun în toate pentru că sunt optimist – clanurile țigănesco mafiote au susținut primarii în alegeri iar primarii i-au susținut în consiliul general și în ocuparea funcțiilor din primărie: cum credeți că idiotul de la primăria S4, cel cu covidul, ocupa post de director cu pregătire de grădinar? Poliția locală este infestată de pseudo polițiști iar orașul mai are puțin și aduce cu Chicago din anii `30! Prostituția și traficul de droguri și persoane, traficul de mașini SH, toate astea sunt oblăduite de poliția de orice nivel și de autorități, în special de cele locale – faceți o vizită pe strada Mătăsari, în zona Moșilor partea veche și vă veți lămuri ce vreau să spun! Mai nou, domnii țigani și acoliții lor spală bani – nu puțini – transformându-se în ... ați ghicit, dezvoltatori! Dezvoltatori imobiliari: parcurile le cad pradă, magazinele le cad pradă, casele vechi, de patrimoniu, le cad pradă, chiar și străzile le cad pradă! Totul le este permis, orașul se dezvoltă haotic, se construiește prostește, de slabă calitate într-un ritm infernal fără a se respecta măcar normele de bun simț: un minim de spații de depozitare, spații verzi, locuri de parcare, etc! Iar orașul odată ridicat plânge, pentru că primăriile nu vor să ducă utilități pe banii lor iar domnii dezvoltatori, din moment ce au vândut cotețele pompos botezate apartamente, nu mai au nici un interes s-o facă, unii locatari fiind și după șapte opt ani legați pe curent de organizare de șantier, cu apă la fel sau deloc, cu gaze pe apucate! Să vă mai spun de minunile din nordul capitalei care dacă nu au un lac la îndemână – să spunem Snagov – pe care să-l infesteze atunci distrug pânza freatică cu miile de fose septice care țin loc de canalizare?
   Toate acestea sunt posibile din cauza lanțului vicios creat la nivel politic: oamenii politici dorind să câștige s-au înfrățit cu dracu` dar, după ce au trecut puntea, dracu` n-a mai vrut să scape din coarne fraierul care și-a vândut atât de ieftin sufletul! Astfel, dracu` în discuție a ajuns stăpân atât pe orașe mari cât și pe unele mai mititele dar la fel de bănoase! Din această ... cooperare, ambele părți au ajuns să câștige fabulos pe spatele tâmpiților care în loc să-i ia cu furca, plătesc taxe și impozite!

  

   Vă dați seama cât de mult am coborât noi, ca societate, dacă un aproape analfabet poate conduce ALES cel mai mare partid românesc?
   Vă dați seama cât de proastă este educația românească dacă un personaj sinistru dar cu aere de don Juan se revendică de la tuta de dăncilă și crede că asta-i dă dreptul să conducă turma celui mai mare partid românesc?
   Vă dați seama în ce hal de mizerie morală suntem noi, ca popor, dacă ăștia au ajuns să ne conducă, să ne facă legi, să ne ia banii, să ne trimită la război și să ne hotărască viitorul?
   Ei și alții de la alte partide, să nu avem discuții!
   Și într-o asemenea situație catastrofală, tu vela sau velea, ai obrazul, ai nerușinarea, ai obrăznicia să vii și să ne spui că stai cu ochii pe clanurile mafiote? Nu trebuia să ne-o spui pentru că știm: stai tu și ai tăi și ai voștri cu ochii pe ei ca nu cumva să fie deranjați – în rest, de noi, pe cine mai interesează?
   De asta este convins omul de pe stradă!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu