Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 octombrie 2014

De la căpitan la general, varianta prescurtată!


   NAPOLEON MITICĂ 

   Trebuie să recunosc că evenimentele ultimelor zile se derulează cu o viteză de speriat, lăsându-ne de multe ori să ne întrebăm de ce justiția funcționează abia acum în acest mod și nu a făcut-o așa mereu! Pentru că, orice ne-ar plăcea să credem, chiar și această întrebare trebuiește pusă, pentru că, atenție: dacă după alegeri, procurorii o vor lăsa un SINGUR moment mai moale, opinia publică se va alarma și se va întreba „de ce”: pe bună dreptate!
   Dar să revenim: figurile, manierele și vocile de obicei arogante ale șefilor PSD, au cam început să se înmoaie! În mod absolut paradoxal, candidatul și președintele în exercițiu al PSD, domnul Ponta, nu ne mai pare chiar atât de sigur pe el! Omul cheie al PSD, acel „factotum de la citta”, domnul Hrebenciuc adică, pare chiar speriat din moment ce, știindu-se urmărit, supravegheat și ascultat, preferă să riște și să pună la cale împreună cu Dan Șova o „lovitură de partid” în contra partidă cu o amnistie, o grațiere, o ceva acolo, „o orice” care să-l scape de turbații ăștia care nu-i dau pace! Dan Șova la rându-i, se visează pe cai mari, adică își închipuiește că-l va putea șunta pe un Liviu Dragnea trezitorul de morți votanți sau pe un Zgonea cel ce face orice poftește în capul camerei: el se visează - și n-are decât - dar ce coșmar urmează în PSD cu atâtea acțiuni DNA, se pare că unii dintre șefi bănuiesc deja!
   Faptul că s-au speriat - și asta nu este rău, dar așteptăm acțiuni ca acestea în întreg evantaiul clasei politice - este dovedit de reactivarea unui personaj atât de puțin simpatizat și atât de veninos și de periculos încât a fost lăsat în pace, fiind considerat periculos de mânjit: acesta este Dumitru Iliescu, acest Napoleon al milităriei române! Și să ne iertați de comparația ce pare forțată, dar putem explica de ce am făcut-o: Mitică al nostru - de fapt al lui Ion, unchiul generalului și tătucul României postrevoluțuionare - a țâșnit ca o rachetă din gradul de biet căpitan (exact cum a fost și corsicanul) și a terminat în cel de general cu patru stele - general de corp de armată, gradul maxim românesc pe timp de pace - în numai șapte ani! De la căpitan la general în șapte ani? Dar la ce război a participat domnia sa? Ce bătălii faimoase a condus? Când și unde? Prin ce fapte de arme s-a acoperit de o glorie nemuritoare, încât să putem spune „Patria recunoscătoare ... ”? Prin nimic din toate astea nu s-a remarcat, mai puțin prin relația cu unchiul Iliescu Ion, autorul faimoasei cugetări „mai bine sărac și cinstit”! Nu, nu numai prin atâta lucru, v-am păcălit: supraponderalul general cu patru stele, s-a mai remarcat prin dobândirea unei moșii la         Mogoșoaia - mai mari decât a palatului Brâncovenesc - s-a mai remarcat prin închiderea unor drumuri care-l deranjau, s-a mai remarcat prin asfaltarea pădurii pentru diverse nevoi personale, s-a mai remarcat prin acționariatul - de fapt posesia - mai multor firme de protecție și pază, etc, etc. De ce insistăm atât de mult pe tema supraponderalului Napoleon autohton? Simplu: dumnealui, ex generalul și actualul prosper om de afaceri, a găsit la rugămintea rozaliului Hrebenciuc,
O CÂRTIȚĂ PRINTRE PROCURORI!
   A găsit un turnător, un trădător printre anchetatori!
   Așa merge treaba? 
   Păi n-ar fi bine să fie trimis lângă bunul său amic și cumătru Cătălin Voicu? 
   Cine știe, poate că împreună se apucă de scris vreo carte - că n-o fi Gigi singur mai deștept !?!
   Iar dacă nu le iese, pot cere ajutorul primarului care este!

   Așadar, așa funcționează nășiile? 
   Și așa se fac legile? 
   Atunci, este de rău!

   Dacă încă președintele Băsescu, a încercat dar n-a reușit mare lucru prin devoalarea lui Ponta ca ofițer acoperit de informații - ceea ce cu „Mihaela dragostea mea” a funcționat perfect - se pare că justiția, fără mofturi, fițe și fonfleuri, reușește să facă ordine!  
   S-au măcar încearcă!

   În încheiere, niște nedumeriri mai am:
- mai candidează domnul Ponta când reprezintă o asemenea
  mafie ce-și spune partid?
- ce părere au acum votanții și simpatizanții PSD?
- dacă asta este la vedere, oare ce nu știm?
 
Ω

   Viitorul pare a ne rezerva numai și numai surprize: poate vreun Arcole, poate vreun Austerlitz!
   Deși, într-o anumită privință, așteptăm un Waterloo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu