Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 mai 2016

Colectiv sau corectiv?


   Unii-s oameni!
   Alții nu-s?
   Și atât!


   Știm toți ce s-a întâmplat la clubul Colectiv și, mai știm oarecum și ce a urmat: a căzut un guvern, au ajuns niște persoane în anchetă, noul guvern a aruncat cu banii mei și ai dumneavoastră ... S-o luăm însă pe rând, având grijă să înțelegem exact ce s-a petrecut și ce urmări au apărut!
   Așadar ...

   A căzut un guvern ... în mintea televiziunilor noastre, am asistat la „revoluția corporatiștilor”! Nimic mai fals, deoarece guvernul era deja extrem de uzat, era plin de oameni anchetați, de opri huiduiți, de ponți sudați de afaceri cu diverși ghițișori și cumnăței ce introduc apă și canal în binecunoscutul Comarnic, de personaje jegoase pe sub gulerele albe ... Ei bine, acest guvern a căzut pentru că era deja prea copt și nicidecum pentru că a ieșit cineva pe stradă, acest guvern a căzut pentru că definitiv condamnatul șef de facto al psd-ului a sperat ca până la alegeri să se uite toate mizeriile și rahaturile proprii și ale bontului guvern.
   Și atât!

   A mai căzut apoi un primar: primar este mult spus, nici secundar ori terțiar nu i s-ar potrivi, dar ... la cât de lungă este ținerea de minte a românilor, este clar că dacă nu demisiona atunci, ar fi fost și astăzi bine merci în funcție! Exemplu este Raed Arafat, cel care a avut „nesimțirea” de a nu demisiona sub presiunea străzii și, iată-l pe aceeași bănoasă și helicoptereasă poziție!
   Și atât!

   La pompieri ne așteptam la un adevărat cutremur, însă a fost suficient să-și rupă gâtul doi amărășteni pentru ca sistemul să se salveze și
să-și continue modul de lucru: și pentru că nu ne cumințeam, ne-au arătat ei, cei de la ISU pisica, ținând Arena Națională închisă ca fiind necorespunzătoare - de ce acum trei luni era câh și acum e papa bun același lucru, numai sfântul cel roșu al pompierilor știe!
   Aici însă, recunosc că sunt rău: ei nu sunt vinovați, ei sunt curați ca lacrima! Vinovată este legea absurdă care le dă voie să fie niște dumnezei, legea care cere eliberarea avizului în termen de n zile dar nu prevede nici o sancțiune în caz contrar, legea care nu-mi dă dreptul să-l strâng de OO pe dobitocul analfabet care nu-mi eliberează hârtia aceea igienică fără de care nu pot lucra, legea care nu mă lasă să întreb DE CE, legea și legiuitorii care creează în mod voit și cu bună știință locuri de luat ȘPAGĂ!
   Așadar, ce s-a schimbat la ISU? Nimic, lucrează așa cum au învățat, folosesc același vechi briceag aducător de bani, iar noi, trebuie să facem frumos pentru că un șef de-al lor a hotărât să-și bată joc de o țară întreagă ținând închisă o investiție de 230 de milioane de euro, adică de peste un miliard de lei noi!
   Tare mult aș vrea să aflăm cine este personajul care a hotărât că-și bate joc de noi toți și că ne poate pune la punct, tare aș vrea dar iată că nu se poate: se ascunde după fațada instituției și râde! Pe bună dreptate, ne-a arătat EL cine-i șeful!
   Și atât!

   Mai departe ... dar la sănătate s-a schimbat ceva? Nu, din moment ce a fost nevoie de debarcarea conducerii spitalului Floreasca pentru că secția de arși tot nu funcționează! Și nici nu se va schimba atâta timp cât legea este făcută de EI pentru EI și nu de ei pentru NOI!
   Și atât!

   Chiar nu s-a întâmplat nimic?
   Ba da, s-a întâmplat: chiar în acele zile, la Brașov, aproape transmis în direct, a avut loc încă un incendiu; de data aceasta focul s-a distrat cu o unitate de panificație, luând și acolo pe lângă bunuri materiale câteva vieți!

   Iată acum, odată prezentate premisele, la ce se referă întrebarea din titlu: răniții și familiile lor și ale victimelor de la Colectiv au primit tot felul de ajutoare, guvernul s-a dat peste cap să ajute în special plătind și plătind și iar plătind!
   Mi se pare normal să fie așa ... dar amărâții ăia de muncitori de la Brașov, ce-au primit în plus pe lângă scândurile coșciugului?
   Lor nu le face primăria monument?
   Acolo nu plătește nici un subofițer de la ISU?
   Și nici tratament în străinătate pentru răniți?
   Și nici transport gratuit pentru familii?
   De ce? Unii sunt mai oameni decât alții?
   Pentru că unii erau la muncă nu primesc mai nimic în timp ce alții aflați la distracție iau totul?

   Nu judec victimele de la Colectiv, nu este vina lor: condamn în schimb guvernul și autoritățile care dau dovadă de lașitate și se luptă pentru propria imagine!
   Și atât!

   Ω
 
   Arză-v-ar focu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu