Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 mai 2016

Fundul sacului fără fund: un demers pentru punct și de la capăt!

   De ce mai există?


   tVR-ul, acest sac fără fund al pomenilor publice, acest organism necesar transformat prin reavoință și prostie într-o inutilitate absolut ridicolă, acest instrument de satisfacere a nevoilor financiare și a orgoliilor diverșilor nechemați, tVR-ul așadar, a ajuns la fundul sacului! În sfârșit, ar spune cei mai mulți dintre noi, păcat ar spune câțiva pensionari îndrăgostiți de Sanda Țăranu și Cristian Țopescu: ei bine, în sfârșit televiziunea publică se pregătește să pună mâinile pe piept!
   Să-i fie țărâna ușoară!
   Dar stai: asta nu-i destul!
   A fost numit un nou șef la tVR, o cucoană mare specialist, licențiată în litere, omul perfect pentru a salva postul tv public! Să vedem așadar ce o recomandă pe persoana în discuție, Irina Radu:
a deţinut funcţia de director de programe al TVR din 2013 până în prezent
- a fost director al canalului TVR 1, din 2004 până în 2006,
- a fost director interimar al canalului TVR 2
- a fost director Evenimente Speciale
- a fost în 2000 şi 2001 producător general al Festivalului Cerbul de Aur, iar în 2003, 2004 şi 2005 a fost directorul festivalului.
- a fost, pe rând, redactor-prezentator la TVR Iaşi, producător şi prezentator al Jurnalului TVR, redactor-şef la Ştiri, realizator emisiuni şi redactor-şef al Redacţiei Copii-Tineret.
- a fost între 1998 şi 2002 a fost membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române.
- 2006 - 2009 a fost director de producție la Kanal D
- 2009 și-a deschis propria casă de producție
- la începutul anului 2010, Irina Radu a preluat conducerea Intact Production, casa de producţii a trustului de media Intact, după ce, în august 2009, ea a părăsit funcţia de director de producţie al televiziunii Kanal D, televiziunea trustului Dogan Media International, pentru a-şi deschide propria firmă de media.
   Persoana în cauză, declara cu puțin timp în urmă că
 „Televiziunea Română are nevoie de o şansă, pentru că angajaţii instituţiei ştiu ce au de făcut şi realizează emisiuni ca „Viaţa satului”, „O dată-n viaţă” şi „Profesioniştii”, care sunt apreciate de telespectatori”!?!?!

   Ei bine, dincolo de faptul că pe mine ori pe dumneata nu ne-a solicitat nimeni niciodată să facem parte dintr-un CA, stă întrebarea arzătoare la ordinea zilei: care dintre emisiunile, producțiile și realizările stimabilei au făcut gaură în cer? Care dintre ele reprezintă o referință în domeniu? Și dacă ar fi, ce legătură ar exista între un anost jurnal de știri și meseria lui Remus Borza
   De ce Remus Borza?
   Pentru că guvernul nu ar trebui să mai îngroape bani într-o afacere răposată și ar face bine să o desființeze, să o lichideze, așa cum ar face orice patron în toate mințile și pe care-l doare de banii lui (ai noștri, în cazul de față)!
   Ce rost are resuscitarea mortului?
   Cui folosește costisitoarea respirație artificială făcută cadavrului tVR?
   A ajuns la fundul sacului, dați-o dracului și faceți alta: pe baze corecte, fără amestecul tuturor nechemaților, restructurați droaia de posturi locale, acordați prioritate emisiunilor educative, culturale, renunțați la toate reluările alb negru și la toate emisiunile prăfuite, faceți într-un cuvânt televiziune pentru educația telespectatorului, fără alexcoi și icari moderni, fără programele de știri în care aștepți să apară de după colț fantoma lui nea Nicu de mână cu țața Leana, fără nesfârșitele „documentare” tip memorialul durerii (care din interesant a devenit dureros de lung), fără multe și fără mulți, dar cu oameni tineri, dinamici, obișnuiți să facă din rahat bici și să facă și trosc!!!

   Ω

   Și (dacă se poate) fără stupize și alte prostii, că pe astea le-a băgat măruță la proTV în așteptarea campionatului european de fotbal!
   A propos, merge și fără eurovision și liana stanciu!!!

   RIP!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu