Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 mai 2016

Premiul ILIE DOBRE

   De ce dau televizorul pe mut!




   Am văzut și (din păcate) ascultat Real - Atletico Madrid: meciul, destul de subțire ca spectacol, a fost așa cum trebuia să se aștepte orice cât de cât cunoscător al fenomenului, adică jucat cu gândul la rezultat și milioanele ce-l însoțesc! Așadar, spectacolul a fost destul de subțirel, marea vedetă cu numărul șapte fiind permanent prezentă la datul din gură și la cerutul de lovituri libere; brigada de arbitri a fost și ea de multe ori pe lângă ce se întâmpla pe teren, iar Atletico, o echipă muncitoare, părea a-și fi spus că este bine și suficient că a ajuns și până aici!
   Spectacol adevărat (deși cam de prost gust)  a făcut antrenorul Simeone pe margine!
   Și cam atât ...


   Nimic din toate astea nu m-ar îndreptăți să trec „utilajul de divertisment” numit TV pe mut sau mute ... nimic dacă nu ar fi comentariul inept care însoțește jocul!
   Doamne Doamne, de unde le-or scoate? Cine i-o fi învățat că există „momente disprețuitoare”?
   Unde or fi aflat ei că ceva poate fi „mai superb ca ...”?
   Cine le-a spus lor că eu/tu/noi am văzut un anumit meci de acum ț ani ca să se raporteze permanent la fazele petrecute atunci?
   Unde au fost ei pregătiți și învățați că viața reală ține cont de statistici?
   La MIUNHĂN? Nu i-o durea oare când scot sunetele astea chinuite? MIUNHĂN ... 
   Și încă ce statistici, ce imbecilități, ce trăsnăi: Realul nu a câștigat niciodată când Gheorghe a sacrificat în ziua meciului o găină neagră!
   Sau Atletico este echipa cu cel mai lung păr însumat!
   Sau Zidane are cel mai scurt picior drept în comparație cu lungimea cozii câinelui!
   Nu asemenea statistici ne-au fost prezentate, dar pe undeva au semănat!
   Pentru că de fapt nu pricep jocul și nici ce se petrece acolo, pe teren, personajele de genul acestor comentatori umplu și ne umplu timpul cu tot felul de vorbe goale, fie că le botează statistici, fie că sunt doar niște simple bârfe! Dumnealor, învățați ca la rubrica sport să ne spună cine cu cine s-a mai culcat și nu să ne explice fenomenul sportiv, dumnealor obișnuiți ca la rubrica sport să ne arate ultima curvă iubită a unui obscur fotbalist sau o cursă de porci, dumnealor deci, li se pare normal! Dar nu este! Ei, fac un deserviciu sportului în general și ascultătorilor lor în special, ei fac educației mai mult rău decât ne putem închipui: dacă nu credeți, vă rog să-mi spuneți în vorbe cât mai simple, ce înțelege un copil de zece ani din declarația „la meci sunt prezenți cutare și cutare (cutare - nume de foști mari fotbaliști), regele Spaniei care a lipsit la meciul din `81, cutare, cutare și cutare, toată crema fotbalului mondial ... ”! Vă rog să observați că regele Spaniei este băgat la „crema fotbalului” și, vă mai rog să notați că actualul rege al Spaniei era în `81 copil, atunci domnind Juan Carlos, adică iubitu-i tată! 
   Așadar, având în vedere elucubrațiile debitate cu cadență de Kalashnikov, propunem acordarea premiului „ILIE DOBRE CU HUIDUIELI” celor ce ne vor ameți de cap și de minte pe parcursul zilelor în care „toată România vede România, numai la protv ...”


   Ω


   Vă rog să observați că de greșelile gramaticale, de greșelile de exprimare, de erorile grave în formarea propozițiilor și frazelor nu mă leg, pentru că nu-mi ajunge spațiul: ca să priceapă și domniile lor, pentru că nu sunt mai buni CA Ilie Dobre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu