Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 mai 2016

Să ne trăiască?

   Statistici, statistici ...


   Sistemul românesc de educație, cel la care contribuim financiar cu toții (ca și la pensii, sănătate, drumuri sau armată), își arată colții: mai exact, lipsa educației (lipsă consumatoare de resurse zdravene) arată cât de jos a ajuns populația României! iar când spun „educație” nu mă refer numai și numai lă școală, ci și la imbecilitățile transmise de radiouri și televiziuni sub umbrela sfântului rating!

   Da, știu, pare exagerat ce spun, însă ... să citim:

 

   Din 2010 suntem pe primul loc în Europa cu cel mai mare procent (10,6) de mame mai tinere de 20 de ani!
   Este ăsta un motiv de mândrie?
   Așa este încurajată natalitatea?
   Dorim din nou să-i întrecem pe chinezi?
   Nici una dintre întrebările de mai sus nu poate primi un răspuns afirmativ: este o rușine și nu o mândrie, sarcinile sunt întâmplătoare, nu vrem să-i întrecem pe chinezi dar ... dacă așa a dat Dumnezeu ...

   Statul român, cel pe care-l susținem financiar, nici măcar nu ridică din umeri!
   Dacă ar fi să ne întrebăm de ce se întâmplă ce se întâmplă, am găsi răspunsurile la îndemână: tinerii de astăzi, sub presiunea media își încep viața sexuală nepermis de devreme, dragostea (sentiment desuet) a fost înlocuită cu sportul numit SEX, slaba informare REALĂ duce la necunoașterea celor mai elementare măsuri contraceptive, familia nu se implică și nu se interesează de soarta progeniturilor mulțumindu-se de multe ori cu ajutorul social și alocația copiilor și, nu în ultimul rând, televiziunile și programele lor! 
   Ba chiar aș îndrăzni să spun că televiziunile poartă cea mai mare parte din vină, poate chiar mai mare decât familia: am auzit pe stradă adolescente comentând emisiunea lui măruță (admirativ), am văzut/auzit copii de gimnaziu fredonând „volume” întregi din guță (știu, rimează cu maimuță!), minune sau salam dar incapabili să se prezinte coerent și să vorbească fără termeni de argou, am întâlnit tineri (și nu numai) care mor de dorul câte unei echipe de fotbal dar care habar n-au cine face legile și cine le aplică!
   Iată cum, fără să vrem, ajungem la problema televiziunii naționale: tvR ne-a intoxicat cu memorialul durerii, cu tezaur folcloric, cu emisiuni pseudo culturale, cu semidocți pe post de guru ai unor domenii, dar nu a găsit cu cale ca pe lângă sutele de mii de € și $ cheltuiți cu stupizele andreei Marin să aloce și câteva minute pentru educația reală a populației și nu pentru manelizarea ei. tvR a reușit an de an să toace bani din trei surse și să nu producă decât scandaluri: am mai vorbit aici despre angajații inepți ai postului NOSTRU de televiziune, de agramații și bâlbâiții pe care-i plătim deși nu vrem, dar nimeni nu mișcă un deget!
   Așa că tinerii sunt lăsați să-și stingă setea de cunoaștere cu „lecții de viață”, „mireasă pentru fiul meu” și alte asemenea inepții sinistre pe care orice țară civilizată le-ar interzice fără discuții sau le-ar permite în intervalul orar 2:00 - 2:30! Sau cu imaginile ingenuei mihaela Rădulescu (sau cum o mai chema-o acum), femeie ce pare a avea o problemă medicală dincolo de lipsa bunului simț și a bunului gust!

   Ω

   Români!
   Dormiți liniștiți, guvernul veghează!

   Suntem spaima Europei, suntem mai răi decât imigranții sirieni ... dar asta nu ne deranjează, chiar ne place!
   Vezi câte o puștoaică cu burta la gură?
   Bravo ei, o s-o scoatem la produs!
   Și ce dacă este minoră, bani să iasă!
   Sau rating, că de fapt este același lucru!

   Spunea cineva că vom ajunge să fim conduși de țigani: da, asta se va întmpla, dar fără vreun efort din partea (încă) minoritarilor - țara este astfel condusă, încât ne transformăm în țigani!
DEFINITIV!
 
   Da, guvernul veghează, numai că o face la căpătâiul a ceea ce a fost odată poporul român!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu