Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 aprilie 2018

Kitsch-ul Firii

   Am avut ocazia să asist la minunea minunilor, festivalul luminilor de la București!
   Dincolo de programele scurte și nefiresc de lipsite de elemente spectaculoase, am asistat și la o înșiruire de vorbe fără noimă: cel puțin pe fațada BCU a fost proiectat un program ridicol bazat pe o pseudo istorie a arterei numite Calea Victoriei, program video însoțit de un text ridicol, plin de greșeli, text făcut pe principiul „dă-i bătaie, ie proști și nu să prinde”! Altfel nu se poate explica referirea la Mița Biciclista și și salutul „Bună Mițo” sau „Salut Coano”! Dincolo de povestea asta, ținem să atragem respectuos atenția firmei de casă câștigătoare a licitației (!?!?!) pentru realizarea materialelor audio/video că luptele de la Plevna și Grivița s-au dat cam în același loc și nu în localități diferite, Grivița fiind reduta menită să întărească apărarea cetății principale, pe numele ei (Calea) Plevna (așadar, în câmpul tactic făceau parte din aceeași ciorbă)! 
   Spus pe scurt, se cunoaște că lipsește profesionalismul și că firmele primăriei au început să funcționeze: îmi amintesc cum în urmă cu câțiva ani, pe podul fostei operete a fost proiectată o corabie pe o pânză de apă ridicată din apa Dâmboviței! Ce vremuri ... și fără firea!
   Cât despre concursul de la CEC ... cine a văzut proiecțiile de pe Casa Poporului de acum un an sau doi, poate da mărturie că astea au fost niște porcării absolute: și fac această trimitere pentru că este mai comod, deci nu vreau să vorbesc despre spectacolele „adevărate” văzute prin lumea largă!

   Ω

   Cât a costat prostiuța asta?
   Cine a plătit?
   Cum au fost aleși „aleșii”?
   Ar fi interesant de știut!

   P.S. Concursul de la CEC a fost câștigat de reprezentanții României, cu un program scurt și condensat, fals patriotic și profund patriotard: 
Doamne, cât de patrioți suntem noi de sărbători!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu