Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 august 2018

Ucigătoarea alianță

   Nu, nu vorbim despre vremelnica alianță pesede alde ci despre una veșnică, una perpetuă, una de o vârstă cu România și care, cu voia noastră, va rămâne acolo unde este astăzi, pour toujours! 
   Și nu spuneți că nu știți care, pentru că noi toți o știm și o acceptăm! 
   Așadar, ne-am, v-ați întrebat vreodată de ce la noi lucrurile merg prost? 
   Cu siguranță, iar răspunsul, oricare ar fi fost el, s-a învârtit în jurul statului care când face face prost și când nu face este la fel de rău!

   Spus pe scurt, cetățeanul are ceva de reproșat statului, iar când spun stat, nu mă refer numai la autoritățile centrale ci la tot ceea ce înseamnă o legătură cât de mică cu finanțarea de la buget: adică și administrațiile locale, să fim înțeleși!
   Cetățeanul simte că ceva nu este în regulă, cetățeanul simte că aici este altfel decât la alții, cetățeanul vede ... dar nu pune degetul chiar pe rană! Iar rana este chiar alianța dintre toți cei hrăniți de la bugetul de stat! În statul român lucrurile s-au petrecut după mintea lui iliescu ion ca în vechile intreprinderi de stat, cele care porneau de la nevoile reale ale economiei și produceau combine sau tractoare dar sfârșeau prin a avea mai mulți angajați TESA (funcționari adică) decât muncitori, cu salarii mai mari, cu program de opt ore și nu în trei schimburi, etc, etc. 
   Nu vi se pare cunoscut? 
   Dacă nu, socotiți cum stă treaba cu bonurile de vacanță date bugetarilor și verificați câți particulari își permit gestul acesta, vedeți cum stă treaba cu cele două zile de vacanță în luna august acordate tuturor bugetarilor, zile pe care ei le vor recupera (hi hi hi) iar eu, care nu plec nicăieri pentru că nu pot, nu mă pot folosi de serviciile statului ÎN MIJLOCUL SĂPTĂMÂNII, pentru că un analfabet total și de toate tipurile posibile și imaginabile și-a spus că statul se poate închide și nu este nici o problemă! Dacă mai doriți exemple, întrebați dumneavoastră ce a pățit imbecilul care ne trimitea să cerem ajutor la popă dacă nu ne place poliția LA DOUĂ SĂPTĂMÂNI după ce a făcut declarația! Dacă doriți, mai puteți întreba dacă ancheta de la interne a descoperit cine a dat ordin să fie reținute numerele suedeze, cine a dat ordinul, cine răspunde pentru prostia făcută și dacă personajul care ne vorbea despre convenția de la Viena mai este în post din moment ce nu cunoaște legile pe care trebuie să le aplice!
   Să lăsăm centrul și s-o luăm nițel prin primării! 
   firea, în hoția-i nemăsurată, ia din banii noștri, ai tuturor, și-i dă popilor care trebuie să țină loc de poliție cu toate că Bucureștiul are probleme din ce în ce mai grave și cu traficul și cu poluarea, ca să nu mai aducem în discuție educația și sănătatea! Dar aceeași firea, chiar dacă oamenii sunt nemulțumiți, își face deja campanie electorală pe banii bucureștenilor, inventând mai recent vacanțe pentru pensionarii de peste 50 de ani cu venit brut de sub 1900 de lei! Ce înseamnă asta și de unde a scos cifrele respective, nici dragnea nu știe dar, pentru a ne arăta că șmecheria niciodată nu piere, trimite pensionarii în vacanță cu suma de 379 € de om, când agenția de turism care a câștigat licitația face asta în mod curent cu 269 € de om!
   Nu am înșirat toate aceste povești numai din dragul de a da din degete ci pentru a vă atrage atenția că alianța dintre bugetari i-a transformat într-un întreg la care urmează a se alipi cât de curând și DNA-ul: ei pot face orice pentru că se controlează între ei (corb la corb ...)!

   Ω

   În orice țară civilizată, statul este în slujba cetățeanului iar cetățeanul îl exploatează astfel încât să obțină profit maxim!
   În România inventată de iliescu ion, statul este cel care exploatează cetățenii până la extra îmbuibarea sistemului: iar sistemul este format din oameni care își permit lucrând la stat ceea ce nu-și permit majoritatea celor din mediul privat care muncesc pe brânci pentru a întreține bugetarii și întregul sistem susținut de buget! 
   Un exemplu: salariile în sistemul sanitar de stat au crescut îndobitocitor de mult, ajungând ca un brancardiolog să câștige cât un profesor universitar (sau mai mult în unele cazuri): 
S-A ÎMBUNĂTĂȚIT CALITATEA ACTULUI MEDICAL?
RĂSPUNSUL ESTE DIN PĂCATE NEGATIV: NU!
DE CE? PENTRU CĂ LIPSEȘTE CONCURENȚA!

7 comentarii:

  1. Very good info. Lucky me I came across your blog by chance
    (stumbleupon). I have bookmarked it for later!

    RăspundețiȘtergere
  2. You completed some fine points there. I did a
    search on the matter and found the majority of persons will consent
    with your blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. I seldom leave a response, but i did a few searching and wound up here "Ucigătoarea alianță".
    And I actually do have a couple of questions for you if
    it's allright. Could it be only me or does it give the impression like some of these responses
    appear like they are left by brain dead individuals?
    :-P And, if you are writing at other places, I'd like
    to follow everything fresh you have to post. Could you make a list of every one of all your shared
    sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

    RăspundețiȘtergere
  4. It's remarkable in support of me to have a web page,
    which is beneficial for my experience. thanks admin

    RăspundețiȘtergere
  5. Allah a interdit de thésauriser la richesse.

    RăspundețiȘtergere
  6. Les femmes chinoises sont friandes de subtilité.

    RăspundețiȘtergere
  7. This is the right site for everyone who wishes to understand this topic.
    You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I personally will need
    to...HaHa). You definitely put a brand new spin on a
    topic that has been discussed for years. Great stuff, just great!

    RăspundețiȘtergere