Faceți căutări pe acest blog

luni, 15 iulie 2019

Autobuzul și biserica mamii lor (AUDIO)

   Vineri pe după amiază, mă grăbeam să ajung în oraș și, pentru că urma o întâlnire cu un grup de amici, am ascultat sfaturile blondei de la primărie și am luat transportul în comun. În primul rând, ca un obișnuit al noului, am verificat ora la care ar ajunge în stație autobuzul care mă interesa. Apoi, mi-am procurat cardul de călătorie pe care l-am și alimentat cu ceva bani. După acest moment, m-am dat în totalitate pe mâna primarului Bucureștiului!
   Ca orice român bine educat, m-am prezentat în stație ceva mai devreme pentru că ... pentru că nu știi niciodată, nu-i așa? Și am așteptat ... autobuzul a venit cu o întârziere de trei sau patru minute, dar am pus-o pe seama tehnologiei capitaliste care ne vrea răul și nu ne lasă să ne dezvoltăm! Bun ... vine autobuzul ... în interior am aflat că circulase cu aceeași mașină cel puțin un susținător înfocat al echipei Juventus Torino: observați vă rog că din nou intervine occidentul ăsta rău care așa și pe dincolo ba chiar mai mult, ne mânjește și autobuzele pe care ai noștri, ca să-i facă de râs pe străini, nu la spală! Nu vreau să vă povestesc despre comportamentul și limbajul unui grup de trei adolescenți pentru că vorbeau românește și, una din două, ori erau trimiși de occidentul cel rău sub acoperire ori se pregăteau pentru viața românească de grătare deci, nefiind sigur, prefer să tac!
   Lucrurile s-au desfășurat astfel în autobuzul fără a treia ușă (!?!), cea din spate, până la Șincai. Acolo, pentru prima dată, autobuzul a tras la bordură: LA BORDURĂ! Nu mi-a venit să cred! Eu îmi închipuiam că numai în putredul occident autobuzele pot opri fix la bordură și că la noi așa-i modelul și procedura, să oprească nu în alveolă ci pe prima bandă obligându-te pe tine, călător, să și treci eventual printr-o baltă puturoasă pentru a urca, dar și pe șoferii colegi de trafic să ocolească ditamai mașinăria oprită unde nu trebuie pentru că așa „vrea mușchii lu` dom` șofer”! 
   Așadar, oprirea la bordură m-a panicat: se întâmpla ceva ceva ieșit din comun! 
   Și s-a și întâmplat: 
ȘOFERUL, A DESCHIS UȘA DIN DREPTUL POSTULUI DE CONDUCERE, A LĂSAT MOTORUL PORNIT, A COBORÂT TACTICOS ȘI ...
ȘI S-A DUS SĂ-ȘI CUMPERE COVRIGI!
DA, S-A DUS SĂ-ȘI CUMPERE COVRIGI!
COVRIGI PE CARE I-A ȘI MÂNCAT LA FEL DE TACTICOS, ÎN TIMP CE CONDUCEA UN AUTOBUZ ÎN CARE SE AFLAU PASAGERI!
   Vi se pare în regulă?
   Mie nu:
1 - mașina a fost lăsată pornită și nesupravegheată
2 - șoferul în timpul programului a făcut altceva decât îi scrie (cu siguranță) în fișa postului
3 - a condus mâncând, lucru care-ți distrage în mare măsură (deși nu pare) atenția de la șofat, punând în pericol pasagerii transportați.
   Coborând la Piața Unirii am fotografiat eroul întâmplării și, de atunci, mă tot întreb: A PROCEDAT EL CORECT SAU SUNT EU NEBUN? Nebun și exagerat de corect?
   Aș vrea să aflu părerea setebe-ului, pe cuvânt că aș vrea!


   Îmi atrage atenția cineva că este posibil ca șoferul să sufere de diabet, să-i fi scăzut (sau crescut) glicemia și să fi fost forțat să mănânce! Stilul românesc de a găsi scuze este inimitabil: dar faptul că un bolnav de diabet cu asemenea probleme (pe care nu l-am văzut verificându-și glicemia în mers) nu ar trebui să conducă deloc și cu atât mai puțin un autobuz al setebe-ului nu trebuie discutat? Dacă ar avea asemenea probleme de sănătate, ar trebui să șofeze? Ce părere are setebe-ul oare?

   Ω

   Am plecat în oraș comentând întâmplarea, punând totul pe seama nivelului scăzut de educație, blamându-i șefii care permit să se întâmple așa ceva! 
   Și ce am văzut?
   Am văzut această biserică veche, de pe lângă Antim, biserică păstorită de niște (nu-i așa?) intelectuali!
   Cum vi se pare biserica din termopan?
   Mai pot învinui eu de prostie și lipsă de educație un biet șofer?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu