Faceți căutări pe acest blog

joi, 11 iulie 2019

Prostu` dacă nu-i fudul sau ... are dreptate Dan Negru? (AUDIO)

   Recunosc, în ultima vreme, îngropați de perlele onor oamenilor noștri politici (când va apărea și ... femei politice?) nu am mai dat mare atenție modului în care vorbește televiziunea noastră cea de toate zilele: rău am făcut! Zic că am făcut rău nu pentru că s-ar fi așteptat cineva ca cel din titlu să se îndrepte ci pentru că am pierdut o sursă inepuizabilă de amuzament!
   Așadar ... pe data de 25 iunie, la b1 am aflat că ... și citiți dumneavoastră singuri pe galben ce am aflat ...
    Și pentru că nu mi-a venit să cred că un post de televiziune poate angaja o persoană atât de ... ineptă în materie de limbă maternă, m-am mai uitat o dată: ei bine, așa scria, așa citea și anume 
MINISTRA!
   A propos, chiar și editorul de text s-a înroșit și-mi atrage atenția că acest minunat cuvânt nu există! Și dacă te gândești bine, acești BEEP BEEP BEEP care ne intoxică cu asemenea prostii au luat (presupun) examenul de bacalaureat ba, chiar este posibil să aibă și mai multe cartoane (pardon, diplome) de pe la facultăți particulare sau de stat specializate pe ... comunicare!

   Pentru amuzament, vă sfătuiesc să urmăriți ceva emisiuni bine împănate cu doamne curvulițe de kanal: acolo sunt niște exemple de prostie de-a dreptul monumentale! Și nu vorbesc despre ce spun ci despre cum spun! De ce se permite apariția unor borfete, cu apucături de borfete, cu preocupări de borfete și vocabular de borfete la o oră accesibilă și minorilor, nu pot pricepe și pace!

   Trecem acum la un post ce se crede mai serios, anume la proTV, postul care ia știri (în special) sportive de pe youtube, post care spune că a fost se pare descoperit în Rusia trupul unui general la care ținea Împăratul Napoleon Bonaparte, post care ne arată diferite giumbușlucuri fără a ne spune cine le-a făcut, când și unde, post care și el se dă peste cap și inventează cuvinte de tipul DECILĂ! Mi-am spus inițial că s-au lăsat influențați de ... dăncilă, dar nici gând: decilă`n sus, decilă`n jos, până am pus mâna pe dicționar și, surpriză, DECILĂ nu există! Există în schimb
„decíl sm [At: DN3 / Pl: ~i / E: fr décile] (Sts) A zecea parte a unui ansamblu de date clasate într-o ordine dată.”
care însă are pluralul 
„decíl s. m., pl. decíli 
  • sursa: Dicționarul Ortografic (2002)
  •  
  •    Dacă pluralul ar fi fost decile, poate aș mai fi înțeles, dar așa ...
       Ce păcat că nu există prostia asta de cuvânt ... ce frumos ne dădea pseudo specialistul proTV-ului lecții despre economie, cu ce mândrie dădea el din mâini peste enormul și inutilul grafic cu ... DECILE, ehe, ce am fi pierdut noi dacă nu l-ar fi inventat ei ...
        Să nu uit: nu am aflat care general participant la campania din Rusia îi era simpatic Împăratului, cel care folosea pentru această titulatură numai Napoleaon pentru că numele Bonaparte (în original Buonaparte) fusese folosit pe vremea când era doar general și eventual Prim Consul, nu am aflat unde a fost descoperit, nu am aflat în ce bătălie l-a pierdut Napoleon, etc, etc, adică nu am aflat nimic dintr-o știre cu potențial! În schimb am aflat cu lux de amănunte cum s-a petrecut un accident oarecare într-o localitate oarecare, am aflat cum s-a auzit o „bubuietură”, cum „un băiat” a făcut și a dres, cum unii s-au înjurat ori s-au bălăcărit ca la ușa cortului, am aflat ce prostii a mai publicat președintele Trump și nu am aflat nimic despre ce se întâmplă în lume, despre ultimele expoziții, despre ce face vreun laureat Nobel, despre cărți publicate sau programul operei ori al teatrului național!
       Nu, nu am aflat nimic din toate „nimicurile” astea, am aflat în schimb care este „vibrația zilei” și că berbecilor le plac fecioarele cu ascendent în vărsător sau capricorn! RUȘINOS!

       Nu puteam trece pe lângă antene, numai că de data aceasta ne mulțumim să cităm din Dan Negru, cel care a scris despre rezultatele examenului de bacalaureat pe o rețea de socializare (nu socială, da?) următoarele:
    „36 % n-au luat bacul! 
    Noi, ăștia de prin televiziune ne ținem de ei. 
    Ăsta-i publicul țintă ai tv în următorii ani! 
    Ei ne vor da păpica ... 
    La cât mai mulți!”
       Dacă Dan Negru care nu este nici pe departe vreun exemplu de intelectual sclipitor simte nevoia să râdă amar de rezultatele învățământului Abramburicăi, atunci avem și noi voie să râdem de televiziunile cu pretenție de educatori!

       Ω

       Așadar, din nou a fost stabilit un record, anume cel mai prost rezultat la bacalaureat din toate timpurile cu toate artificiile de calcul ale ministerului! 
    BRAVO!
    ĂSTA DA PUBLIC ȚINTĂ!

       Să am pardon, vreau să pun o întrebare, una mică și scurtă:
    TOȚI CEI 36% PUTUROȘI ȘI IDIOȚI,
    LUCREAZĂ DEJA ÎN TELEVIZIUNI?


  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu