Faceți căutări pe acest blog

joi, 25 iulie 2019

Riscul uitării (AUDIO)

   De când e lumea și pământul, unii au fost stăpâni și alții slugi!
   Indiferent de vremuri, încă de când omul nu se deosebea de maimuță, unul a fost stăpân și altul slugă!
   Statutul de slugă a fost dobândit printr-o slăbiciune evidentă față de un altul care mai puternic fiind, proteja sluga (nu de drag ci de nevoia de a fi slugărit) sau printr-o inteligență inferioară stăpânului ori pur și simplu prin naștere, omul sărac fiind de obicei înlăturat de la educație ori șanse în viață. Așadar, ori te naști slugă ori devii slugă!
   Acum, pentru că ne-am lămurit cum este cu sluga, să ne oprim nițel și asupra statutului de stăpân, personaj care ocupă această poziție dintotdeauna pentru că este mai deștept, mai puternic sau mai inteligent și, în ultima vreme în România, mai bine plasat politic!
   În mod normal, o slugă își slujește stăpânul, îl mai și fură (de multe ori stăpânul știe dar preferă o slugă isteață unui mototol!) iar între cei doi se creează o relație aparte, o relație în care fiecare își știe locul și fiecare știe ce are de câștigat de pe urma celuilalt! Rar, extrem de rar, o slugă își părăsește stăpânul cu care s-a învățat și la fel de rar un stăpân gonește sluga hoață, măcar că el, slugoiul, ar ști oarece adevăruri compromițătoare despre stăpân: notați vă rog, stăpânul nu se desparte ușor de SLUGA HOAȚĂ în timp ce îndepărtează fără remușcări SLUGA PROASTĂ!

  Cam lungă introducerea ...
  Buuun, să terminăm va să zică!

   A fost în societatea românească până în urmă cu câteva luni o asemenea pereche stăpân-slugă, o asemenea pereche cu aspect indestructibil, o asemenea pereche în care stăpânul lăsa sluga să-și facă de cap iar ea, sluga, avea grijă să distrugă orice pentru binele stăpânului! Vorbesc, bineînțeles, despre perechea
dracnea - slugărel toader!
   Să ne amintim cum a călcat slugărel pentru stăpânul lui orice principiu în picioare, să ne amintim cât rău a și ne-a făcut slugărel distrugând sistemul de justiție în încercarea de a-și salva stăpânul, să ne amintim cum a ajutat slugărel la salvarea a nenumărați prădători eliberați pentru proastele condiții din ocnă de parcă acolo era pension de fete, să ne amintim cum a distrus slugărel DNA-ul, să ne amintim cum a încercat să o asasineze politic și profesional pe LC Kovesi, să ne amintim ...  
   Este clar pentru oricine că slugărel l-a slugărit pe cel ce ne credea slugile lui și care, ca atare, credea că este stăpânul nostru și al României pe deasupra, pe tăticul ingenuei cu ochi bovini, pe cel mai iubit pesedist al poporului: a reușit el să-l scape pe pseudo ceaușescul acesta de pușcărie? 
   Nu! 
   Drept care a fost dat afară!
   Ați fost de acord cu mine mai devreme, când am spus că nu gonești sluga hoață (ciordache, akmrădulescu, niciolichea, etc, etc) ci sluga proastă: asta s-a întâmplat și acum, slugărel toader a fost dat afară din ograda b oierului cu un răsunător șut în koor!

   Ce s-a întâmplat mai departe cu țărănoiul dictator, știm!
   Ce s-a întâmplat mai departe cu slugoiul țărănoiului dictator abia acum aflăm: el, slugoiul, s-a întors bine merci la catedră și la funcția de conducere din învățământ! 
NU CONTEAZĂ TOT RĂUL FĂCUT, 
NU CONTEAZĂ DISTRUGEREA SISTEMULUI DE JUSTIȚIE,
NU CONTEAZĂ ELIBERAREA ATÂTOR TÂLHARI VIOLENȚI ȘI VIOLATORI,
NU CONTEAZĂ DISTRUGEREA UNOR STRUCTURI CARE FUNCȚIONAU,
NU CONTEAZĂ SCĂPAREA ATÂTOR ȘI ATÂTOR INFRACTORI CU GULERE ALBE!
NU! 
NU CONTEAZĂ!
   El, sluga din vocație, s-a întors la catedră, să ne învețe copiii, viitori juriști, cum se face dreptatea cea mai dreaptă în România slugilor ca el!
   El, sluga perfectă, s-a întors pe o funcție de conducere pentru că ... o merită!

   Dar noi, stăpânii lui teoretici din acest moment (fiind el angajat al statului), noi cu ce suntem mai buni decât stăpânii lui anteriori atâta timp cât nu-l tragem la răspundere pentru toate mizeriile făcute pentru stăpânul de partid? Noi de ce nu îl tragem la răspundere pentru raportul Greco? Noi de ce ne facem că am și uitat că a tras justiția înapoi în timp, în vremea asesorilor populari și a acuzațiilor aduse cu mânie proletară?

   Ω

   Sper ca cei ce sunt îndreptățiți să-l tragă la răspundere pe acest instrument nenorocit, să o și facă!
   În acest fel am arăta că greșelile nu rămân nepedepsite iar pe viitor alții s-ar feri să le repete! În caz contrar, orice strungar cumpărător de cartoane se poate apuca să ne învețe direct din fabrica de vagoane cum trebuie făcută dreptatea în România!

slugărel toader TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ CU VÂRF ȘI ÎNDESAT 
ÎNCERCAREA DE LOVITURĂ DE STAT 
LA CARE A PARTICIPAT CA MINISTRU!

În caz contrar, mulți doritori se vor mai arăta iar statul are 
DREPTUL și OBLIGAȚIA 
să se apere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu