Faceți căutări pe acest blog

vineri, 5 iulie 2019

Ce-am făcut? (AUDIO)

   Votul la europarlamentare s-a încheiat și a și fost contabilizat. Faptul că în România acesta a fost un vot anti pesede nu este o surpriză, dar actul acesta s-a cuantificat împreună cu alte asemenea fapte la întregul rezultatului per Uniunea Europeană!
   Acest vot la care din „iubire” de pesede am participat și noi consistent, duce la schimbări majore la vârful conducerii uniunii, schimbări pe care nimic nu le anticipa. Iată deci primele posibile numiri în funcții de mare răspundere după tocmeala nu tocmai plăcută dintre leader-ii europeni în ultimele zile:
- se pare că funcția de președinte al Consiliului European îi va reveni lui Charles Michel, primul ministru al Belgiei 
- președinte desemnat al Comisiei Europene va fi Ursula von der Leyen, ministrul apărării al Germaniei 
- ministrul de externe spaniol, Josep Borrell Fontelles va ocupa funcţia de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate
- președintele Băncii Centrale Europene va fi se pare Christine Lagarde, director general al Fondului Monetar Internațional.
- s-a recomandat ca Frans Timermmans şi Margrethe Vestager să fie prim-vicepreședinți cu cel mai înalt nivel de decizie ai Comisiei Europene (un fel de compensație).
   Pentru moment, știrile acestea „pe surse” arată clar că Grupul de la Vișegrad și-a impus sprijinit și de Italia punctul de vedere în ceea ce a însemnat candidatura lui Frans Timermmans, acesta rămânând practic la nivelul de candidat ne agreat.

   Președintele Iohannis a declarat diplomatic că România este cuminte și-și vede de treabă, adică își respectă angajamentele luate dar că speră ca falia dintre est și vest să nu se adâncească! Știe el ce știe, este clar: noi să sperăm că nu ne așteaptă o falie între Europa Centrală (Grupul de la Vișegrad) și cea de est, știind că cei patru membri ai mai sus numitului grup (Cehia, Slovacia, Ungaria și Polonia) pot fi o barieră nu numai geografică între noi și occident.

   Ω

   Cât de curând vom afla rezultatele definitive ale negocierilor așa că nu putem decât să așteptăm.


CE-O MAI FACE sLUGĂREL? DAR cIORDACHE? DAR oPRIȘAN? DAR cODRIN AL LUI ȘTEFAN? DAR  NICIOLICHEA? 
CE-OR MAI FACE? 
MĂ ÎNTREB, PENTRU CĂ ÎN LIPSA LOR TREBUIE SĂ DISCUTĂM DESPRE SUBIECTE ANOSTE ȘI IMPORTANTE 
ȘI NU DESPRE PROSTIILE LOR!

Un comentariu:

  1. For the reason thɑt the admin of this website is working, no hesitation very quickly
    it will be famoսѕ, ԁue to its feature contеnts.

    RăspundețiȘtergere