Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 martie 2021

Discriminare cu lopata

   Plânge toată lumea de mila familiilor celor două persoane moarte în Andronache! Plânge tot omul, pentru că așa s-a dat ordin și așa au înțeles mai toți, că trebuie să ne fie milă dar ... dar cam atât! Ei bine, vrem nu vrem, din nou greșim: este păcat de ce s-a întâmplat, este păcat că două suflete nevinovate ne-au părăsit, este păcat și în mod evident vina aparține conducătorului auto, adică „șoferiței” de 56 de ani, așa cum a preluat imediat, fără să gândească, știrea tot postul radio sau tv. Da, este păcat, femeia este evident vinovată, dacă a băut sau era drogată vina este și mai mare dar ... dar hai mai bine să vă spun o poveste adevărată! Cei ce călătoresc pe DN1A spre Brașov, știu că după zonele splendide de la Cheia ori pasul Bratocea urmează să intre în țigănie. Este sau nu discriminare, habar n-am! Dar știu că nimeni nu spune că intră în rromărie! În sfârșit, toată lumea știe, totă lumea se păzește, toată lumea încearcă să evite zona! Ba chiar sunt unii care preferă aglomerația cruntă de pe DN1 decât să riște călătoria prin țigănia din Săcele! Iată cum Săcele în mic are soarta României în mare: un orășel cochet de munte, locuit de români și maghiari în bună înțelegere de obicei, curat, asfaltat, bine aprovizopnat, este știut de mai toți șoferii români ca ȚIGĂNIA pe care trebuie să o evite! Asta pentru că, așa cum sunt ei învățați, toată viața lor se petrece în stradă, pe carosabil, provocând de multe ori accidente pentru obținerea unor despăgubiri. Același lucru din Săcele este de fapt și în Andronache: locuitori mulți dintre discriminații noștri țigani trăiesc pe stradă, fără lege și fără ordine, fără a fi deranjați de poliție sau de altcineva, astfel încât, după ce s-au prins că este nevoie să plângă în străinătate că sunt discriminați în țara de baștină au voie orice pentru că, nu-i așa, ei sunt o minoritate! Iată-ne din nou obligați ca din prostia unor politicieni să trăim sub teroarea minorităților: mai întâi li s-a permis prostia cu rrom – rromi, apoi cerșetoria a fost dezincriminată, pentru ca apoi să umple lumea cu ciordelile lor obișnuite astfel încât dumneata sau eu, odată ajunși ca niște oameni normali în lumea largă să fim automat catalogați drept țigani ca urmare a asemănării de nume etnic și să primim ștampila rușinoasă de hoți, oamenii ferindu-se de noi preventiv! Mie mi s-a întâmplat și nu pot uita că în Jardin Bagatelle din Paris, un nene mai în vârstă și simpatic foc, după ce ne-a povestit ce vedem și ne-a vorbit îndelung despre faimoasele concursuri de trandafiri din la Bagatelle, ne-a întrebat de unde suntem: răspunsul normal, Roumanie, l-a făcut să-și schimbe brusc atitudinea și să se îndepărteze! Cred că s-a și pipăit la buzunare ... Dar să revenim!

   Ei bine, această minoritate etnică discriminată, are obiceiul vitejiei în situații clare de superioritate, așa că urmare a accidentului, a discriminat-o pe autoarea accidentului cu lopata și pe soțul ei aflat în drepata, la fel! Ba, pentru că nu le-a ajuns, pentru că se simțeau discriminați de niște români nerecunoscători că au pe teritoriul lor o minoritate care nu se poate dezbăra de apucăturile de junglă, l-au discriminat și pe primul angajat SMURD ajuns la fața locului! I-au discriminat așadar pe oamenii ăștia, vinovați de a fi albi, români și pe teritoriul LOR, al LOR, acolo unde ei fac legea și poliția nu are ce căuta, acolo unde cuvântul staborului este mai important decât constituția și unde fetele încă se mai prețăluiesc în galbeni! Și cu asta am spus aproape tot ...

  

   Așa cum au sărit toți de cur în sus pe tema accidentului, așa aștept să sară și pe tema discriminării cu lopata: în caz contrar, un anumit partid parlamentar cu simpatii legionare se poate gândi la un discurs antițigănesc și atunci va fi mult mai grav decât acum!

   Așa se teme un om, de pe stradă ...  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu