Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 martie 2021

Un arafat

   „Timișoara și comunele limitrofe rămân în carantină. Măsura a fost decisă de Raed Arafat, după consultări cu conducerea Ministerului Sănătății, și este valabilă pentru încă 72 de ore, „fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național”.Viceprimarul Timișoarei: Decizia domnului Arafat m-a deranjat. Dacă Bucureștiul tot se implică, atunci să crească numărul de paturi ATI!” ne spune Digi 24, în timp ce TimișOnline ne transmite că: „Autoritățile din Timișoara reacționează la scurt timp de când Raed Arafat a trecut peste decizia CJSU și a prelungit, pentru trei zile, măsura de carantină în Timișoara și localitățile periurbane. Viceprimarul PNL critică ordinul dat de șeful DSU și cere mai multe vaccinuri, vicepreședintele CJ USRPLUS susține decizia, la fel ca prefectul, în timp ce șeful CJT, liberalul Alin Nica a fost cel mai vehement.”

   Așadar, oricum te învârți, dai de un arafat, mai sus fiind trei arafați în doar câteva propoziții: cum și de ce este arafatul atât de important social, economic, educațional și sanitar? Nu știu de ce, dar iată ceva interesant ...

   Pentru cine nu știe, pentru cine nu a înțeles, deși toate datele arătau că Timișoara și comunele suburbane puteau și trebuiau să iasă de sub incidența carantinei datorate numărului de infectări, cineva, de această dată un arafat oarecare, a hotărât că sute de mii de oameni mai pot suporta asta încă trei zile! De ce este nevoie de asta „până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național” iar soluția nu a fost căutată și găsită deja, nu am înțeles și nimeni nu înțelege dar, mult mai grav decât acest lucru, este dreptul unui arafat de a hotărî în asemenea măsură soarta unor oameni, a unor concetățeni, cetățeni români! Nu știu cine i-a dat dreptul dictatorial arafatului dar rău a făcut! Am ajuns să ne temem mai mult de autorități decât de boală: de ce de jur împrejurul Bucureștiului sunt închise doar anumite localități? Este absurd să crezi că acestea sunt niște entități izolate, este absurd și prostesc să nu cunoști situația de pe teren, mai ales când este la nasul tău!

   Așadar, un arafat oarecare, cu nu știm ce studii în domeniul socio medico economico educativ, lipit de ani de zile de funcții de conducere în minsterele românești la care a fost propulasat de organizarea unui serviciu de urgență în Tg Mureș, poate hotărî brusc și dintr-o dată soarta cetățenilor din Timiș, poate hotărî sanitar, educativ, economic ce se întâmplă într-un oraș de dimensiunea și importanța Timișoarei iar autorităților române li se pare normal? Atunci de ce am mai fost supărați pe baronii pesede, dacă acum acest arafat poate fi baronul oricărui județ poftește dintr-un vârf de pix? Nu este prea mult? Nu cumva s-a uzat? Nu cumva este depășit? Nu cumva s-a obișnuit cu poziția pe care se află dintr-un momentan entuziasm emoțional și nu mai vede pădurea din cauza copacilor? Nu cumva este nevoie de schimbare? Nu cumva ar trebui să apară și niște figuri noi? Măcar ca Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu, mai tineri și mai deschiși ca să nu zic mai destupați?

  

   Sub masca epidemiei, unii au căpătat prea multă putere și ăsta nu-i un lucru bun și de dorit: vă mai amintiți Grota Miresei, de la Slănic Prahova? Probabil că da ... dar vă amintiți că erodată de timp și de apă, splendida grotă de sare, monument național, s-a prăbușit? Poate că vă amintiți, poate că nu ... dar exemplul tot continuă: dacă un monument național s-a prăbușit, nu ar fi cazul să renunțăm și la arafații deveniți pe nedrept de neînlocuit? Nu de alta, dar au prins rădăcini și gustul dictaturii! Așa crede un om, de pe stradă ...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu