Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 martie 2021

Sentință incompletă

   În procesul finanțării campaniei prezindențiale din 2009, acum, după 12 ani, am ajuns în sfârșit la pronunțarea unei prime sentințe în procesul început abia în 2017. Motivele trimiterii în judecată sunt următoarele:

„în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Potrivit procurorilor, legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era făcută de către Elena Udrea, care, la momentul respectiv, conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale era disimulată prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă ...”

   Așadar, cineva a ciordit de la noi toți ca să ajute pe altcineva care candida pentru funcția supremă în stat iar acei „cineva” care au făcut-o lasă de înțeles că celălalt cineva, cel care candida, a fost ajutat dar nu a știut nimic! Acelui cineva care candida nu i s-a părut nici o clipă suspect cât de mulți bani avea în campania dar striga că pesede-ul fură! Este cel puțin revoltător că în acest proces udrea elena a luat numai 8 ani, băsescu ioana 5 ani, tarhon victor fost șef al CJ Tulcea 5 ani și, un oarecare wagner șef al Oil Terminal, firma statului, 3 ani dar cu suspendare pentru delapidare! Singur Dan Andronic a fost achitat, fiind găsit nevinovat! Să nu uităm: sentința nu este definitivă, ea mai poate fi atacată iar udrea chiar mă aștept să o atace atletic, pentru că are un apetit deosebit pentru fugă ...

   Ei bine, se pare că udrea și băseasca au scăpat ieftin, pentru că inițial DNA cerea 12 și 15 ani pentru cele două! Însă, ce v-am spus până acum nu înseamnă nimic, nici faptul că delapidarea, adică furtul banilor firmei este pedepsită cu închisoare cu suspendare și nu cu tăierea mâinii, nici faptul că cele două admiratoare necondiționate ale băsescului păreau a sta cu un șorț în față la cât de mulți bani au spălat, nici faptul că în vremea ei de glorie udrea ne gonea de pe plaja din Sulina pentru că venea cu elicopterul peste noi, nimic din toate astea de fapt nu contează! Contează faptul că instanța a judecat faptele incriminate de un rechizitoriu incomplet!

   

   Ei bine da, incomplet: nu știu cui îi puteți spune că s-a furat en-gros, că s-au scăldat în bani și că beneficiarul acestor furturi, candidatul adică, nu a știut: v-ar crede cineva? Iar dacă ne mai și amintim că în 2009, anul faptelor incriminate de rechizitoriu, cineva-ul candidat a mai și câștigat încă cinci ani la Cotroceni, atunci sentința ni se pare nu nedreaptă ci de-a dreptul incompletă prin lipsa victoriosului căpitan de pe banca acuzaților! Așa crede un om, de pe stradă ...  

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu