Faceți căutări pe acest blog

vineri, 26 martie 2021

Mârșăvie în limita stocului

   A anunțat kaufland o ofertă la ceafă de porc: la 10:00 dimineața, angajații de la raionul carne deja se amuzau pe seama celor ce întrebau, se terminase sau nici nu avuseseră!

   Apoi, metro se laudă cu sparanghel la un preț civilizat: povestea se repetă, angajații de la legume declarând între patru ochi că de când se dă reclama la televizor nici măcar n-au avut sparanghel! Tot la metro, se face reclamă la carne origine Spania: carnea lipsește de la raft dar, apare o cutie după ce cineva face puțin scandal – o singură cutie, probabil vreo 20 de kilograme!

   Dacă vreți să cumpărați de la lidl, atenție mare: toate prețurile sunt puse DEASUPRA PRODUSELOR, atipic deci dar nu ilegal, suficient însă să te zăpăcească!

   La auchan, oușăn pentru francofonii din noi, prețurile aruncate alandala au atins un nou nivel de zăpăcire, fiind așezate și deasupra produsului dar și dedesubtul lui, astfel încât absolut din întâmplare sub un produs care costă real 32,99 apare prețul ... 11,20 – vrem nu vrem, angajații ridică din umeri, nu au cum să le pună corect, nu au unde – deși au! – iar textul care însoțește prețurile este scris cu un font atât de mic încât nu credeam că există!

   Dacă mai adaug și promoțiile cu prețuri mai mari decât înaintea reducerilor de tip vinerea neagră, ajung la concluzia că suntem înconjurați în special de negustori plini de o mârșăvie inimaginabilă, una din care au stocuri nelimitate!

  

   Vrem nu vrem, din nou ne întoarcem la educație, din nou vedem că nu suntem pregătiți pentru viață, că nu suntem capabili să știm ce trebuie să ni se dea pentru cât și ce plătim și nici nu suntem în stare să ne unim și să pedepsim magazinele care aduc pe piață asemenea practici mârșave: este suficient să-l asculți pe acel minea de la (parcă) Romalimenta ca să înțelegi că suntem pe acest pământ numai pentru bunăstarea lor, a producătorilor dar, în special a mijlocitorilor vânzării – retailer-ul ia totuși cam 30% din suma plătită de mine la casă, ia cât sau mai mult decât producătorul! În sfârșit, să nu uităm și ultima mare problemă, adică inutilitatea instituțiilor statului care, deși plătite gras nu mișcă nici un deget în favoarea noastră și descoperă toate aceste mârșăvii din gura păgubiților, adică a clienților: cel mai bun exemplu este dublul standard aplicat în chiar UE, dublu standard de care autoritățile par a nu avea nici astăzi habar! Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu