Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2021

Gata plânsu`!

   Ne place sau nu, lumea ne-a pus eticheta de „mardeiași, giolari și hoți” – după cum minunat spunea Miron radu Paraschivescu în Rică, fante de Obor din volumul „Cântice țigănești” – totul bine lipit pe convingerea că românii sunt rromi, adică țigani! Începând de la aerele de superioritate pe care și le dădeau vameșii cehi pe vremuri când toate româncele erau „kurva”, trecând prin opinia clar exprimată de angajatul unei echipe de fotbal turcești „în țara mea toți românii sunt țigani” și sfârșind cu neplăcutul incident de la Kiev, acolo unde Mircea Lucescu a fost gratulat cu același epitet, „please not gipsyes”! Am priceput că este vorba despre sonoritatea asemănătoare, am înțeles că mulți borfași se declară români, am înțeles că mai mereu în lume cineva a fost de serviciu pe post de prostul, hoțul, nebunul satului, am înțeles că este un curent probabil vremelnic dar, nu înțelegem de ce autoritățile române continuă să nu miște un deget, de ce autoritățile plătite de noi nu ne apără, de ce instituțiile statului român preferă să se prefacă a fi foarte în pas cu vremurile lăsându-ne pe noi, cetățenii fără apărare la cheremul oricui pofetște să-și bată joc de noi! Notați vă rog că nu aduc în discuție scandările „țiganii, țiganii” ale tribunelor maghiare la orice sport doriți dumneavoastră!

   Deci?

   Cum facem?

   Pentru ce plătim noi statul român, doar ca să aibă cine să ne ia banii?

   Să ne amintim că atunci când se petrece vreun incident de doi bani, toate minoritățile explodează la propriu, să ne amintim că nu ai voie să-i spui unui țigan țigan că este rușine și așa și pe dincolo, să ne amintim că nu mai avem voie să avem păreri proprii în afara celor corect politic, să ne amintim că foarte de curând UE aproape a scos în afara legii cuvintele „mamă” și „tată”, să ne amintim și să le luăm pe rând!

   Atunci când brigada de arbitri români la meciul PSG cu niște turci a fost îngrozitor jignită și insultată numai în baza unui artificiu literar lingvistic (negru nigro) am auzit străini luându-i apărarea brigăzii, în timp ce ai noștri, de la federație și până la externe au băgat capul sub haripă tăcând mâlc! Oamenii aceia, arbitrii adică, au fost lăsați să se descurce singuri în lupta cu un club susținut evident de statul turc, de președintele Erdogan căruia chiar i-au mulțimit pentru sprijin și cu un organism internațional și supranațional pregătit să-i dea exemplu! Iar ai noștri, care știu bine că NEGRU în română nu are sens peiorativ, au tăcut în loc să-i apere, au tăcut de parcă erau ciumați! Monstruos mod de a-ți arăta solidaritatea, monstruos în special datorită faptului că ai noștri îi condamnaseră deja pe încă nejudecații noștri concetățeni! M-am întrebat mereu, dacă arbitrul ar fi greșit și în loc de „negrul acela” ar fi spus „cioara aia”, evident peiorativ și netolerabil, cum ar fi reacționat NEGRUL cu pricina? Ar fi urlat că l-a făcut ... biserică?

   Termenul țigan, în scurtă vreme un cuvânt ce va deveni interzis din simpla dorință a unei minorități, ne pune în mare încurcătură: vom mai putea asculta Phoenix cu „Mica țiganiadă”, vom mai putea citi Budai Deleanu și a lui Țiganiadă? Vom fi obligați să spunem „rromu-i rrom și-n ziua de Paște!” sau „te îneci ca rromul la mal!”? Miron Radu paraschivescu fi-va interzis? Nu înțelege nimeni absurdul acestor impuneri?

   Am ajuns să trăim într-o lume a minorităților, o lume în care trebuie să te jenezi că ești parte a majorității, am ajuns să trăim un absurd kafkian: în California, considerându-se că Dumnezeul creștin este alb deci părtinitor, consiliul școlar al statului propune scoaterea rugăciunilor creștine din școli și înlocuirea lor cu incantații adresate zeilor cei mai vechi ai zonei, adică, așa cum scria până și CNN care de obicei este de acord cu toate prostiile astea, vor să-l înlocuiască pe Dumnezeul creștinilor majoritari în stat cu un zeu crud, al ploii, îmbunat de vechii azteci cu sacrificii umane executate prin smulgerea inimii din pieptul sacrificatului încă în viață!

   Că Mircea Lucescu se va apăra singur, sunt convins, dar pe noi împotriva furiei și nebuniei de a fi considerați răii lumii și a înlocuirii normalului cu trăznăi, cine ne apără? Cum va suna rugăciunea fundamentală a părinților, bunicilor și străbunicilor noștri în lumina ultimelor hotărâri ale UE?

„Părinte 1 al nostru, Care-le ești în ceruri ...”? sau nu putem spune Părinte 1 pentru că ar fi discriminatoriu pentru Părinte 2? De fapt, Facerea s-a petrecut cu participarea unui singur părinte, ar fi deci mai normal ca rugăciunea să sune așa: „Monoparentalul nostru care-le ești în ceruri ...”? Iar noi vom crede în Sfânta Treime formată din „Părinte unic, Moștenitor și Sf. Idee”?

  

   Toate astea, se întâmplă evident din cauza noastră, a celor care am considerat că prezența la urne de sub 40% este suficientă, a noastră cei pe care nu ne interesează politica, a noastră cei care dorim, cu un dispreț suveran să fim lăsați în pace, a noastră care avem treburi mai importante pe FB, Tw sau TT ori Instagram, a noastră cei care lăsăm astfel să ajungă să ne reprezinte d-alde ciocioacă în parlamantul național dar și în cel european: gândiți-vă numai că băseasca a mică a fost europarlamentar, țața dăncilă la fel, etc, etc: impotențe intelectuale dovedite au încasat zecii de mii de euro lunar pentru a tăcea și a dormi dar, mult mai grav,  pentru a nu ne apăra drepturile și părerile și identitatea! Nu nu sunt ei de vină ci noi, cei care nu avem grijă pe cine numim să ne reprezinte!

   Dar, să revenim: gata plânsu`, hai să facem ceva împotriva celor care ne denigrează, prin pedepsirea exemplară a tuturor celor care dau prilejul acesta – de exemplu, orice condamnare primită în străinătate să fie OBLIGATORIU repetată și în țară iar vagabondajul și cerșetoria să fie din nou infracțiuni și nu o formă aberantă de așa zisă libertate! Poate că astfel nu va mai organiza nimeni o bandă de minori români pe care să-i pună să fure din buzunare în metroul parisian! Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu