Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 octombrie 2015

Generalii în general

   Între cezari și napoleoni!


   Armata română, se poate lăuda cu niște realizări de excepție, se poate lăuda cu un corp ofițeresc lipsit de subalterni și cu un stil modern de avansare în grad! Este normal din moment ce funcția bate gradul, nu?
  Însă, ar trebui văzut și ce înseamnă aceste avansări, multe dintre ele la excepțional (adică peste rând, cu pile sau pentru realizări care nu au nici o legătură cu milităria)!
   Așadar ...
   Așadar, să vedem cum stăm cu „gheneralii” și ce „face ei”!

   Avem general de rachete, un specialist pe care te-ai aștepta să-l găsești la Deveselu coordonând scutul antirachetă alături de americani: ei bine nu, Ilie Năstase generalul rachetist stă pe lângă fundul soției cu numărul nu știu cât și mai apare pe la televiziune gângăvind oarece prostiuțe din poignet!
   Vine apoi la rând generalul de infanterie, adică de alergătură, Puiu Iordănescu, apărătorul de neam și patrie și de iconițe pupătorul, specialistul în mătănii, care și el, la rândul lui, păzește națiunea, pardon, naționala!
   Pentru că totul trebuie să fie frumos și complet, avem și un amiral, pe madame Lipă, amiralul de Snagov, doamna chestor de poliție, specialist în dat la rame, la vâsle, la palme și la alte cele!

   De unde oare această idee cu promovarea MILITARĂ pentru merite sportive, nu știu, dar că este o imbecilitate sinistră, știm cu toții!

   Ei bine, după toată această adunătură de super ofițeri, să mă mai mire un mitică iliescu săritor din grad în grad și pe zona Mogoșoaia stăpân? Nu, nu mai miră, însă puțină aducere aminte nu strică:
dumitru iliescu a fost ofițer în MApN ocupând, la un moment dat, poziția de secretar al Uniunii Tineretului Comunist la Comitetul Politic Superior al Armatei. În perioada Revoluției din decembrie 1989, Dumitru Iliescu avea gradul de maior de TAB-uri (Transportoare Blindate).
   Prin Decretul nr. 204 din 7 mai 1990, Consiliul Provizoriu de Uniune Națională (CPUN) a înființat Unitatea Specială de Pază și Protocol (USPP), în subordinea Ministerului Apărării Naționale (în componența Brigăzii de Gardă), cu misiunea de a asigura protecția și paza demnitarilor români, precum și a celor străini care vizitau România. Ca director al acestei unități a fost numit colonelul (!?!?!)  dumitru venicius (!?!?!) Iliescu.
   În perioada cât a condus SPP-ul, colonelul dumitru iliescu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea) începând cu 1 decembrie 1994.
   La data de 21 noiembrie 1996, generalul de brigadă dumitru iliescu a fost înaintat la gradul de general de divizie (cu 2 stele).
După revenirea la conducerea României a lui ion iliescu, dumitru iliescu a fost numit în aprilie 2001 în funcția de consilier de stat la Guvernul României, fiind rechemat în activitate pe 12 martie 2002. Președintele iliescu l-a înaintat apoi la gradele de general de corp de armată (cu 3 stele) la 15 aprilie 2003 și general (cu 4 stele) la 21 octombrie 2004.
Înainte de plecarea de la Cotroceni a președintelui ion iliescu, el l-a trecut în rezervă la data de 21 decembrie 2004 pe generalul cu patru stele dumitru iliescu, cu pensie de serviciu anticipată .
Împreună cu cătălin voicu (vi-l mintiți?), general SPP, dumitru iliescu a înființat SC Agenția Națională de Pază, Protecție, Investigații și Protocol SRL.

   De ce această polologhie despre un abject personaj iliescian?
   Pentru a demonstra că generalii de sport sunt, săracii de ei, inofensivi prin comparație cu ofițerii politici, cei despre care ÎNCĂ nu întreabă nimeni!

   Așa că, dacă un analfabet având singura calitate aceea de nepot a putut sări de la secretar UTC și maior la general cu patru stele, de ce să nu poată și un numărător de bocanci și izmene același lucru? Atâta timp cât România nu este în război cu nimeni și oamenii nu-și pot arăta vitejia cu arma în mână, atunci bat din călcâie și prezintă onorul cu polonicul și marmita: nu credeți? Hai să vedem ...
   După absolvirea Școlii Militare de Ofițeri din Sibiu, la arma Intendență, specialitate Logistică, în urma căreia a obținut gradul de locotenent, gabriel oprea a activat până în 1990 ca ofițer economist și apoi ca ofițer de justiție militară, cu grad de căpitan, fiind activat în 2001 drept colonel de Justiție.
În decembrie 2001 a fost promovat la gradul de general maior activ de justiție militară.
În 2003 primește a doua stea la gradul de general, în urma activității desfășurate la Rezervele Statului într-o funcție de general cu trei stele. Este trecut în rezervă. Primește a treia stea la 1 decembrie 2008.  

   Păi hai să vedem cine se joacă de-a James Bond și cine se folosește de poliția rutieră și de rezervele statului așa cum îl taie capul: în 1990 termină selecta școală militară de la Sibiu (rețineți, nu Academia Militară ci un fel de postliceală) cu gradul de locotenent, iar în 2001 este
GENERAL DE JUSTIȚIE!
   Nu pare ciudat nimănui?
   Chiar suntem un popor de napoleoni bonaparți?
   Cum a putut un ofițer politic să ajungă general cu patru stele?
   dar cum a ajuns un ofițer „de ață” vice prim ministru și
general de justiție CU TREI STELE?

   Dacă nici aceste cariere militare nu pot fi numite fulminante, apoi nu mai știu care!

   Chiar totul este de vânzare în România?
   Oare impotentul intelectual care propunea acordarea de grade onorifice sponsorilor armatei, era chiar atât de impotent, ori știa mai bine decât noi cum merge treaba și l-a luat gura pe dinainte?

   Așadar, numărătorul de izmene s-a simțit Alexandru cel Mare alergând cadrele MI de colo colo după bunul său plac (spun surse interne care ÎNCĂ își păstrează anonimatul) și a comandat deplasări de trupe și manevre militare mergând la un meci de fotbal! Același Iuliu Caesar a cucerit Ilfovul cu peste 150 km/h!
   Și nu numai!

   Ω

   Da, mă revoltă comportamentul acesta de stăpân de sclavi, însă cel mai mult mă revoltă faptul că un oprea sau un iliescu (ion ori mitea) nici măcar nu au înțeles că au greșit!
   Lor li s-a părut normal!
   Și pentru asta, ar trebui să plătească!
   Generalii din sport? O glumă (proastă) și în final inofensivă, periculoși sunt ceilalți ...
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu