Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 octombrie 2015

Între mitul și realitatea mitei electorale

   Egalitatea în fața mitei și pomenii


   Vin alegerile, vin adică, alte alegeri. La nivel național, „pe surse” PSD simte că se clatină și, deși nu se clatină din cauza unui oponent prea puternic - pentru că actuala opoziție este mai slabă decât niciodată - ci din cauza prostiilor interne, se întrabă cum poți opri acest clătinat?
   Simplu, asigurându-te că-ți lărgești baza electorală!
   Cum îți mărești baza electorală? Iarăși simplu, printr-una dintre cele două variante bine cunoscute:
a - faci treaba atât de bine încât oamenii te vor vota din nou
b - faci un rahat mai mare decât partidul, dar ai grijă să consumi resursele statului mituind alegătorii, în speranța că-ți vor fi recunoscători!
   Varianta b este bună și pentru ocuparea unor funcții de către persoane cu probleme în justiție, nu numai pentru alegeri!

   Așadar, trebuie să atragem încă o dată atenția asupra faptului că ceea ce se petrece la noi nu poate fi numit POMANĂ ELECTORALĂ, ci MITĂ ELECTORALĂ! Și, așa cum bine știm, dacă pomana nu se pedepsește, darea și luarea de mită, da!

   Înțelegem cu toții că este nevoie de mai mulți bani în învățământ, în sănătate și nu numai, dar nu înțelegem de ce ministrul rUS al transporturilor să nu plătească pentru hapul pe care ni l-a băgat pe gât cu o anumită pseudo autostradă, nu înțelegem ca dirigintele de șantier sau cine dracu` a supravegheat ditamai lucrarea din partea beneficiarului (statul, adică noi) să nu plătească! Ce face administrația drumurilor dacă firma respectivă, după ce a încasat cele 35 de milioane de euro se declară insolventă? Și apoi falită? Cine nu i-a supravegheat, cine nu i-a controlat, cine a avizat lucrările prost, incomplet sau deloc executate trebuiește dus în piața publică cu ștreangul de gât: pentru că din cele 35 de milioane, așa cum ne-a povestit Erbașu mai zilele trecute, CIRCA JUMĂTATE s-au întors la angajații statului sub formă de șpăgi! Șpăgi nu numai către PSD, ci către toate partidele politice! Numai așa se poate explica minunea de autostradă București Ploiești, aceea care merge inexplicabil prin câmpie ca pișatul boului, aceea care urmând să se lege PE STÂNGA DN 1 la centura Ploieștiului, vine DIN DREAPTA DN 1, doar pentru a fi mai lungă și pentru a avea lucrări de artă! Poate ar trebui să plătească cine a aprobat-o și cine a deschis-o pentru circulație cu toate că are gata doar un capăt și o singură ieșire OFICIALĂ!
   Toate astea sunt dare și luare de mită în formă continuată, toate astea ne-au băgat nouă mâna adânc în buzunar și a împiedicat medicii și învățătorii să aibă lefuri decente: a venit timpul, ca așa cum cocoșii și nirii și săndeii își recunosc furturile, să se întâmple lucrurile și cu alți demnitari ai statului, atât la nivel central cât și local! Nu pot uita cât de supărați erau hoții din dosarul Microsoft când au fost săltați, nu pot să nu-mi amintesc reacția de uluială a lui hrebe când a fost pus în dubiță în loc de limuzină: toți nevinovații de atunci, acum își recunosc vina în speranța unor pedepse mai mici! Unde-s avocații ăia care făceau spume la gură în apăraea clienților lor la TV?
   Scurt spus, trebuiesc oprite mita și pomana electorală și strânși de știți dumneavoastră ce spoliatorii statului!

   Ω

   Am spus de mai multe ori și o repet:
I ♥ DNA!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu