Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 noiembrie 2020

Prăbușirea

   La Timișoara, sistemul sanitar a cedat: au murit oameni care nu au mai putut fi tratați la secția ATI din lipsă de locuri! Timișoara nu este cu mult mai rău decât Clujul sau Sibiul iar Bucureștiul vine tare din urmă. Pentru cei care țipă că nu trebuiau închise piețele, nu contează cele de mai sus ci micile lor șmecherii nefiscalizate. 

   Închiderea școlilor, transformată într-o nesfârșită discuție pro și contra învățământ on-line, se arată din păcate o măsură întârziată din moment ce s-a ajuns la situația declarată de autorități conform căreia 1% din cazurile de covid provin din școli: să nu uităm, 1% echivalează cu 10 la mie, așadar foarte mult!

   Este evident că sistemul sanitar românesc și-a atins limitele, este evident că din acest moment singura soluție salvatoare este aceea de a nu te îmbolnăvi: indiferent ce credem, indiferent ce ne spune sputnik.md, indiferent ce crede bitman și indiferent ce vor să credem diferiți pricepuți și maeștri ai teoriei constipației, boala există și omoară!

   Din acest moment, problema care a fost tratatată pur politic necesită o abordare strict medicală, motiv pentru care cred că un consiliu de epidemiologi și virusologi ar trebui să fie principalul factor de decizie în locul lui arafat sau a altora ca el. Este clar pentru oricine are un strop de bun simț că inconștiența și curajul prostesc nici nu te vindecă, nici nu te protejează! Deci? Ce facem? Dacă ne-am lăsat conduși de țața veorica și iordache altă întrebare, dacă dracnea rahoveanu a știut mai bine decât noi și ni s-a părut normal, de ce nu ni s-ar părea normal să ne lăsăm pe mâna specialiștilor timp de câteva luni? Oare nu am câștiga mai mult în sănătate așa decât încercând salvarea mergând pe mâna unora buni doar de gură?

 

  

 

   Așadar sistemul sanitar este într-o rână și pe cale să se prăbușească iar noi încă nu vedem ce se întâmplă pentru că nu ne vine să credem. De ce se întâmplă așa ceva? Pentru că banii de dotări au fost băgați de oamenii politici în salarii absurde? Pentru că dinainte de `89 sistemul sanitar românesc a fost abandonat pe mâna unor nefericiți convinși de capacitatea lor intelectuală? Pentru că put spitalele de farmaciile directorilor? Probabil că din toate aceste motive dar, în primul rând din implicarea defectuoasă sau neimplicarea totală a factorului politic! Așadar, după ce va trece mizeria asta numită covid, ne vom aminti că sănătatea este un domeniu ce se cere restructurat? Da sau nu?

   Probabil că nu ... așa crede un om, de pe stradă ....

 

Un comentariu: