Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 februarie 2021

Amintiți-vă promisiunile!

   Scandal la Apele Române: o fostă ospătăriţă a fost angajată ca inginer într-un departament sensibil!

   PNL Vrancea l-a propus pe Neculai Tănase, (în prezent şeful Agenţiei Teritoriale Vrancea a Autorităţii Rutiere Române) pentru funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, adică una din cele mai disputate poziţii. Neculai Tănase a trecut prin mai multe partide:

-          PNŢ-CD (unde a fost preşedinte în Vrancea),

-          PD (ulterior PDL, fiind preşedinte al filialei Focşani),

-          PMP,

-          PNL în prezent, unde pare mare și tare! 

   PNL Alba a venit la rându-i cu Claudiu Răcuci, fost deputat de Alba, nominalizat de organizaţie pentru funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Claudiu Răcuci a vorbit în Parlamentul României în patru ani de mandat doar cinci minute şi 54 de secunde, deși a ocupat poziția de adjunct al leader-ului de grup parlamentar. În CV-ul depus la Camera Deputaţilor, Răcuci declară că e „experimentat” la limba maternă, adică la română, iar la engleză are nivel „mediu”, având „abilităţi de comunicare”. Nu a vorbit pentru că este studios probabil: Răcuci a absolvit Agronomia din Craiova în șase ani!

   PNL Teleorman propune pentru o funcţie publică, persoana susținută puternic de preşedintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, Alina Caţan. Acesta e numele propus pentru şefia Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Numita Caţan are meritul de a fi sora deputatului PNL Florică Ică Calotă, venit de la ALDE în 2020, când ca orice șobolan a văzut că partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu e în derivă și a sărit repede în barca PNL, barcă ce nu culege, nu-i așa, traseiști politici. Pe de altă parte, numita Cațan este un adevărat profesionist: după terminarea liceului, în 1990, vreme de opt ani nu a continuat nici o formă de studii, nici nu a avut un loc de muncă. Din 1998 până în 2003 a urmat cursurile Facultăţii de Drept la Universitatea din Craiova (din nou Craiova!), apoi între 2005 şi 2007 a făcut un masterat în management la Universitatea Biotera (recunoscută pentru știința sclipitoare predată aici!) din Bucureşti. Conform CV-ului public depus la Agenţia Domeniilor Statului, în 2015, primul loc de muncă a fost la 34 de ani, când a devenit avocat în Baroul Teleorman unde a rămas până în aprilie 2015, când a fost angajată la stat. În plină guvernare PSD-ALDE, Alina Caţan a încasat venituri consistente de la stat. Astfel, potrivit declaraţiei depuse în 2019 pentru anul fiscal 2018, aceasta a încasat

-          71.000 de lei din salariul de la ISCTR,

-          de la CN CAN Agigea (47.000 de lei),

-          SNIMVJ Petroşani (12.000 de lei)

-          ISCTR Bucureşti (14.000 de lei).

   Soţul Alinei Caţan, pensionar MAI, a încasat aproape

-          90.000 de lei pensie, fiind în acelaşi timp plătit în 2018 cu

-          36.000 de lei de ADS Bucureşti,

-          o indemnizaţie de 33.000 de lei de la CONPET Ploieşti

   În 2019, Alina Caţan a rămas salariată la ISCTR, de unde a obţinut aproximativ

-          45.000 de lei,

-          din consiliile de administraţie şi de conducere i-au intrat în conturi alţi 88.000 de lei.

-          soţul a încasat o pensie de 82.000 de lei,

-          o indemnizaţie de circa 42.000 de lei de la CONPET SA

-          plus un salariu de 53.000 de lei.  

   Așadar, în 2018 familia cațan a încasat de la statul român peste trei sute de mii de lei, iar în 2019 la fel: și totul de la stat! Nu ne-am lămurit încă ce super cunoștințe au cățanca și soțul, dar este clar că binemerită de la patrie dacă România se simte obligată să-i răsplătească astfel cu funcții și bani: probabil că nici nu-și mai văd capul de treabă!

   Acestea sunt doar niște glume proaste în lista liberalilor și nu sunt toate așa că ne permitem să-l întrebăm pe domnul Orban: cu ce sunteți voi mai buni decât pesede-ul? De ce l-am înjurat pe dragnea și pe ai lui dacă voi faceți la fel?

  

   În campaniile electorale, atât președintele Iohannis cât și partidele aflate acum la guvernare au promis dezvoltarea și modernizarea țării, au promis eliminarea numirilor politice, au garantat îndepărtarea traseiștilor politici, ne-au amăgit cu desființarea SS și au tunat și au fulgerat împotriva aparatului bugetar supra încărcat cu oameni, sporuri și privilegii ca și contra pensiilor speciale, de care au cam uitat: a fost suficientă ajungerea la guvernare pentru a uita de toate astea, pentru a călca pe urmele pesede-ului și pentru a spolia și mai și statul, deci pe noi toți, prin numiri politice absurde în funcții unde ar trebui să fie angajați specialiști cu școală după ce au dat un examen adevărat! Politica dusă de liberali și aliații lor în aceste momente este penibil de pesedistă, dumnealor au impresia că sunt veșnici la conducere și nu înțeleg că printr-un asemenea comportament deschid larg porțile viitoarei guvernări pesede-haur: toți cei pe care acum liberalii îi îmbogățesc, vor face pasul spre barca altora, rămânând ca orban și ai lui să se întrebe, ca proștii, de ce au pierdut și sunt pe cale de dispariție!

   Așa crede un om, de pe stradă ...

   P.S. Paradoxal este că președintele Iohannis pare de acord cu aceste numiri aberante: probabil și-a consumat toate criticile pe pesede ...

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu