Faceți căutări pe acest blog

joi, 11 februarie 2021

Ca la drumul mare

   Am fost uluit zilele trecute, aflând cât de rău este în România: la Metrorex, salariul mediu net pe 2020 a fost de peste 9.000 de lei iar pentru 2021, sindicații metroului susțin cu mâna pe inimă că este necesară o creștere a mediei până la peste 12.000 de lei! Aflăm apoi, cu plăcere, că există la stat spor de calculator, spor de urbanism, spor de haine, spor de mâncare, spor de respirație și, bineînțeles, ultimul cu voia dumneavoastră dar nu cel din urmă,

SPORUL DE COVID!

   Ei bine, toate aceste sporuri, de la cel de radiații pentru lucrul la calculator și până la cel de inteligență probabil, tot pentru lucrul la calculator, trecând prin sporul de antenă, sunt de regulă între 15 și 30 la sută din salariul de bază și se tot adaugă lângă sporul de praf și de mers pe jos! Inadmisibil este că ceea ce la privat este de la sine înțeles, cum ar fi lucrul în domeniul digital, la stat este privit ca o minune dumnezeiască ce se cere suplimentar răsplătită! Așa că, declarațiile premierului i-au făcut pe sindicaliștii lui rădoi să amenințe cu greva! La fel se petrec lucrurile în sănătate, unde pintea sorina, hoața în halat alb, în loc să gândească corect, le-a dat voie angajaților din sistem să-și facă salariile dorite fără a o interesa întregul: acum, peste 90% din bugetul sănătății merge în salarii iar bolnavii trebuie să-și cumpere singuri, în continuare, cele trebuincioase, de la farmacia lu` dom director din curtea spitalului! Bineînțeles că și ei amenință cu greva! Polițiștii, cei care apar după bătaie ca ciuperca după ploaie, maeștrii ascunsului în tufișuri și ai radarelor în marginea localității, se plâng și ei „că n-are” și că statul trebuie, este obligat chiar să le dea, de parcă atunci când au ales ocupația asta nu știau în ce se bagă: ați ghicit, amenință și ei cu greva! Angajații din învățământ cer și ei, (că de, nu cere tot omul?) uitând că în timpul școlii online și-au luat frumușel salariile iar acum li se mai oferă aiurea o pomană cu orele de recuperare deși dacă nu sunt copiii pregătiți ar cam trebui să fie vina lor! Era să uit, amenințarea cu greva plutește în aer! Absolut toți, dar toți bugetarii, cer și pe măsa și pe tasu`, ba chiar și pe Grigore frasu`, pentru că ei merită și le trebuie! Mai urmează lăcrămația cu „am bănci”, de parcă i-a obligat cineva să facă împrumuturi!

   Să n-o mai lungesc, toți bugetarii amenință cu greva dacă nu li se mențin și suplimentează privilegiile și beneficiile cele mai multe nemeritate!

   Trebuie să ne amintim prostiile monumentale ale televiziunilor românești care ani de zile au vomitat pe post cuvinte cum ar fi „bancheri” sau „corporatiști”, trebuie musai să ne gândim în trecut cum arătau ele spre angajații multinaționalelor cărora patronul le dădea voie să joace ping pong câte juma` de ceas pe zi sau le punea la dispoziție cafea gratuit, în timp ce programul nu scădea niciodată sub 9 sau 10 ore pe zi și salariile erau net mai mici decât ale bugetarilor care mai aveau în plus bonuri de masă și tichete de vacanță! Vă amintiți cât rahat au mâncat pe tema asta? Vă mai amintiți cum ne prezentau ei câte o firmă de IT și lăsau de înțeles că banii vin gârlă aproape fără să miști un deget? Ei bine, din nou s-au înșelat, a curs lapte și miere și mai curge încă, dar nu la privat unde fără cunoștințe solide de calculator nu depășești nivelul de menajeră, ci la stat, acolo unde este suficient să taci din gură pentru a avea asigurat programul de opt ore, toate sărbătorile libere și sporuri pentru că exiști!

  

   Îmi permit să-i propun primului minstru Câțu un lucru simplu și la îndemâna dumnealui:

DĂ-I DOMNULE AFARĂ ÎN FRUNTE CU ȘEFII ȘI ANGAJEAZĂ

PRIN CONCURS

DOAR JUMĂTATE DIN EI, PE SALARIILE DE ACUM!

BAG MÂNA ÎN FOC CĂ ÎN SCURT TIMP SISTEMUL BUGETAR SE VA MIȘCA IREPROȘABIL, MAI ALES LA CÂȚI ȘOMERI AVEM REAL, NU ÎNREGISTRAȚI ...

   Poate așa va înceta jaful la drumul mare și ideea că alții există numai și numai ca să se sacrifice pentru nemernicii, bieții bugetari!

   De asta este convins un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu