Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 februarie 2021

Peste 90%!

   Așadar, un infirmier într-un spital din România câștigă cel puțin o mie de € lunar, poate chiar mai mult prin cumul de sporuri.

   Așadar, un asistent medical într-un spital din România câștigă cel puțin 2000 € lunar, poate chiar mai mult prin cumul de sporuri și alte chestii.

   Așadar, un medic într-un spital din România câștigă cel puțin dublu în comparație cu un asistent medical, poate chiar mai mult prin cumul de sporuri și alte chestii.

   Așadar, așa se câștigă în sistemul românesc de sănătate plătit de la buget: ce-i la privat, acolo unde nu mai plătești nimic în plus, unde nu-l ungi pe domn doctor și unde infirmiera nu țipă la tine, este o altă discuție!

   Vi se pare mult? Vi se pare puțin? Vi se pare normal? Indiferent de ce și cum vi se pare, dumneavoastră nu observați presupun în această ecuație lipsa unui termen extrem, dar extrem de important: un angajat în sistemul public de sănătate câștigă aceste sume (nu mai vorbim despre cumulul de funcții, că ne doare capul!), pentru că lucrează la stat! Și atât! Nu există nicăieri acel termen numit performanță! Nu există nici măcar o idee vagă de departajare a angajaților și veniturilor funcție de realizări! Așa cum este plătit acel medic ce face un act de excelență medicală salvând bolnavi de covid 19 este plătit și nesimțitul care lasă un bolnav să moară în fața spitalului! Acum, vă rog să-mi spuneți: asta cum vi se pare, mai este normal?

   În acest mod, cu complicitatea sorinei pintea și aprobarea tacită a pesedeului aflat la putere, sistemul public de sănătate a ajuns în situația primarilor și a primăriilor:

PESTE 90% DIN BUGETUL ALOCAT SĂNĂTĂȚII SE DUCE PE SALARII

ȘI PENTRU RESTUL NU MAI RĂMÂNE DESIGUR NIMIC!

   Statul trebuie urgent să pună pe picior de egalitate interesele cetățenilor, să renunțe la banii dați pentru simpla existență a cuiva, să-și pună angajații la muncă și să-i plătească funcție de performanță, în toate domeniile în care plătește niște oameni în numele nostru și din banii noștri!

  

   De ce am acceptat ideea că medicii sunt niște zei și niște eroi când de fapt sunt niște semeni de-ai noștri, la fel ca noi, doar cu mult mai lacomi ba chiar prea lacomi? De ce nu încercăm să revenim la bunul simț și la buna creștere ante pecere și pesede?

   În acest moment, noi, cetățenii români plătitori de taxe și impozite suntem de fapt jefuiți de sistemul public, pe care mai multe guvernări l-au transformat în mafia funcționărimii corupte: dacă asta nu se schimbă, nimic nu se schimbă, pentru că bugetarilor le convine să muncească în stil socialist dar să aibă venituri și beneficii în stil capitalist!

   Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu