Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 februarie 2021

Decontul sinecurii

     -          Suntem sechestrați în aeroportul din Cancun, alături de 84 de români ... de 24 de ore. Vă rog sunați autoritățile. Scriu acest post din geanta de mâna. Nu avem acces la telefoane, pașapoarte și carduri! Ajutor!

-          Nu am primit apă și nici mâncare. Autoritățile mexicane ne bruschează, suntem ținuți închiși și mergem la toaletă însoțiți.

-          Guvernul mexican a arestat practic toții românii ajunși la Control Pașapoarte, telefon confiscat, fără dreptul de a suna la ambasadă. Urmează să fim deportați cu primul zbor, peste 15 ore, scria pe Facebook Gabriel Horț, un român aflat în această situație.

   Vi se pare situație de război? Sau ceva kafkian? Vă miră cele de mai sus? Nu ar trebui, este o știre absolut banală: românii sunt numiți în mod curent țigani și sunt tratați ca niște infractori dovediți: de ce? Păi să vedem ... atunci când țiganii au cerut să fie numiți rromi, oamenii politici români s-au trezit dintr-o dată foarte europeni, occidentali adevărați și ne-au explicat, doct, că numaai niște impostori intelectuali pot face confuzia dintre rrom și român, mai ales când prescurtarea curentă pentru România era Rom (zic era, pentru că între timp, ca să ne arate că aveau dreptate, această prescurtare a devenit de obicei Rou!). trebuie să mai amintim apoi că nici una dintre autoritățile statului nu au sărit în apărarea brigăzii de arbitri acuzată de rasism la Paris deși a fost evident o neînțelegere culturală! Nu mai amintim decât afișele bilingve apărute acum câteva zile în aeroportul londonez Luton, afișe în care se vorbea despre covid în română și romany! Dacă vă întrebați de ce, iată ce spune Wikipedia: „Romany relates or may refer to: The Romani people, also known as Gypsies; Romany language, the language of the ...”! Chiar credeți că știe vreunul dintre impostorii intelectuali de pe străzile din lumea asta mare, alții decât romÂnii care este diferența dintre A și Î din A? Puteți fi siguri că nu ... Așadar, în loc să luăm exemplu de la albanezi care-și lasă frații să se numească pe mai departe kosovari, de la greci care de ani buni blochează fosta Macedonie iugoslavă să iasă în lume cu acest nume numai și numai pe motivul cultural că amintește de Alexandru cel Mare zis și Macedon care ar fi fost în opinia grecească elenizat, de la unguri și slovaci unde țiganii își văd de treabă sau îi doare ... Nu! Noi a trebuit să fim occidentali și cu toți inepții în frunte a trebuit să acceptăm numirea țiganilor cu un nume asemănător, pentru unele urechi de-a dreptul identic, cu al nostru: dacă de mâine România vrea să-și schimbe numele în Germanika, oare Berlinul ar reacționa?

   Ideea este că niciodată, nimeni nu a reacționat în favoarea românilor și a României în exterior, ideea este că oricine ți se poate căca liniștit în cap, ideea este că suntem priviți ca niște jeguri și niște scursuri cam peste tot din cauză că suntem confundați cu țiganii dar și pentru că educația noastră deficitară ne ajută să le semănăm! Abia acum au înțeles unii că cei trimiși ca ambasadori în posturi calde ca sinecuri pentru servicii aduse partidului sau persoanei, nu fac nimic pentru țară pe unde ajung ci, doar dormitează! Acum se decontează sinecurile grase, prin chinul și rușinea pe care o suportă oamenii aceștia nevinovați!

  

   Am scris plin de năduf aceste rânduri pentru că eu sunt printre puținii români capabili să înțeleagă prin ce trec românii blocați acum în mexic: am trecut prin același calvar în primăvara lui 2013, atunci când am aflat că a fi român nu înseamnă și a fi solidar, românca oprită odată cu noi și care vorbea spaniola, refuzând să ne traducă ce doreau autoritățile de la frontiera aeroportuară! Dar să trecem ... atunci, am intrat în mexic după circa trei ore de scandal, de refuz de reîmbarcare, de bagaje distruse de vameși (valiză Samsonite din fibră de carbon spartă!), de amenințări în spaniolă, de piepturi umflate de mândrie patriotică mexicană, etc, etc. Ne-a salvat faptul că am apucat să sunăm la ambasada României din Ciudad de mexico, ambasada rezolvând problema abia după niște ore de așteptare: atunci, în 2013, ne-au cerut să nu folosim telefoanele dar nu le-a dat prin cap să ni le ia – acum pare-se au învățat! Inutil să vă mai spun că ceilalți cetățeni străini au intrat fără probleme în minunatul ... mexic, țara cu mâna întinsă, în timp ce noi așteptam să fim expulzați de către grupul măsliniu care tot scăpa câte un „gitano” sau „gipsy” din când în când! Atunci când a intervenit ambasada, toți s-au dezumflat, au lăsat privirile în pământ și ne-au mai condiționat intrarea doar de semnarea unei declarații dactilografiate în spaniolă. Am semnat-o, scriind că nu înțelegem limba și că suntem forțați să facem asta. Apoi am fost lăsați să intrăm dar, vă spun sincer, în acel moment chiar am fi plecat acasă și, mă jur, nici unul dintre noi nu se mai gândește la o întoarcere în mexic! NICIODATĂ! Să nu uit: am mulțumit în scris ambasadei române și am anunțat MAE în legătură cu ajutorul primit: nu știu dacă au ajuns mulțumirile noastre unde trebuia, pentru că funcționarii de la București nu și-au făcut timp să răspundă în vreun fel ...

   Așadar, să nu fim surprinși: țiganii au toate drepturile în țara asta occidentalizată în direcții nefolositoare locuitorilor ei, România este bătaia de joc a oricui poftește și românii la fel, oamenii politici își văd numai propriul interes iar noi, proștii care plătim taxe și impozite pentru existența sinecurilor astea grase tragem pentru ca alții să ni se ...

   Cred că speranța a murit deja: actuala guvernare, cea care a țipat în campanie că statul trebuie depolitizat, tocmai a transformat prefecții și subprefecții din funcționari de stat în demnitari! Nu știți care-i diferența? Primii, sunt funcționari și trebuie să îndeplinească anumite cerințe, demnitarii pot fi numiți politic, chiar dacă sunt și analfabeți! Ziceam de mexic și mexicani că ni se cacă-n cap? Cum să n-o facă dacă nu numai psd ci și pnl+usr fac la fel?

   Așa simte un om, de pe stradă ...

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu