Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 februarie 2021

Hai buget, buuget ...

   Anul acesta, bugetul național pornește din start în genunchi: guvernul și partidele aflate la guvernare au constatat că nu au bani suficienți și asta le-a ajuns! Sănătatea de exemplu primește bani insuficienți după părerea ministrului, justiția la fel dar asta este ... NU SUNT BANI! Și nu doar că nu sunt, dar n-ai nici de unde să-i iei! Așa se face că bugetul va fi din nou unul de austeritate, cu investiții la minimum, unii înțelegând că nu se poate mai mult, alții țipând de mama focului că cineva trebuie să se sacrifice pentru ca lor să le fie bine: dacă pensionarii de exemplu, nu au ce face și după ce au înghițit gălușca mitocănească a pesedeului cu cei 40% se trezesc la realitatea imediată, funcționarii statului, nu numai că rămân cu toate sporurile deja obținute dar plâng de mama focului că vor și chiar merită mai mult! În tot acest timp, prin spate se petrec lucruri interesante și mai puțin cunoscute, se petrec întâmplări care grevează bugetul statului de sume frumoase, se aude că se cheltuiesc bani mulți și buni pe prostii sau pentru niște prostii și nimeni nu pare a băga de seamă! De exemplu, institutul revoluției române există și papă bani în continuare, bine merci; toate consiliile de administrație ale companiilor de stat papă bani prin acordarea de sinecuri mascate lipitorilor de afișe din campaniile electorale; pensiile speciale continuă să curgă și chiar să crească; secția specială, plină de personal din cel mai orientat cu putință (adică cu orientare politică vreau să zic) există și papă bani în continuare; justiția, acel garant al libertăților  noastre, are nevoie de peste șapte ani ca să judece o cauză limpede, legată de sistemul infracțional pus la punct în toate spitalele de stat din România, sistemul acela prin care spitalul nu are nimic și totul se găsește la farmacia lui domn doctor din curtea spitalului, are așadar nevoie de șapte ani ca să judece o asemenea cauză la Hunedoara și să-i declare pe acuzații hoți dovediți de DIICOT, NEVINOVAȚI, asta pentru că ar mai fi dat o șansă bolnavilor!

   Domnilor din guvern, domnilor din parlament, domnilor din zona de conducere a acestei țări pe care ați nenorocit-o, renunțați la minciuna consiliilor de administrație și a altora asemenea lor, renunțați la minciuna institutelor de doi bani, renunțați la minciuna autorităților rutiere, feroviare sau navale care nu mișcă un deget, renunțați la toate sinecurile politice, renunțați la angajările politice, renunțați la numirile fără examen, renunțați la ideea de îmbogățire exagerată, renunțați la sistemul studiilor de fezabilitate, renunțați la justiția gen roman foileton și în țara noastră se va trăi mult, muuult mai bine!

  

   Primul pas în echilibrarea bugetului nu este obținerea de mai mulți bani cu prețul supraimpozitării sau al creșterii prețurilor ci renunțarea la sistemul fanariot de conducere a statului, care sistem trebuie înlocuit cu acela bazat pe muncă, economie, responsabilitate și meritocrație în toate domeniile stăpânite de stat și nu ca acum când, așa cum spune TNR, bugetarii care trec cu mașina prin pasajul subteran de la Unirea primesc spor de tunel! Vă dați seama ce spor primesc cei care merg cu metroul ...?

   Așa gândește un om, de pe stradă ...  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu