Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 aprilie 2021

După faptă și răsplată!

   Așa grăiește înțelepciunea populară, lăsând de înțeles că bine faci, bine găsești, rău faci, rău nimerești: numai că în ultimii ani, clasa politică românească a denaturat un pic modul în care sunt definiți acești termeni, de bine și de rău, transformându-i în binele sau răul lor, indiferenți la binele sau răul public. Un exemplu simplu, este ce se petrece acum în Vrancea, unde posturile din consiliile de administrație ale firmelor publice au devenit monedă de schimb pentru cei numiți „lipitori de afișe”! Este doar un exemplu spuneam, un exemplu minor al unor persoane plătite cu circa 5000 de lei lunar net pentru o pseudo participare la o pseudo ședință de pseudo CA pe lună!

   Dar, ce se întâmplă la Focșani este nimic: să vedeți ce se petrece în București, la firmele lui firea, să vedeți cum fac parte din CA fufe de 20 de ani având meritul amantlâcului cu diverși potentați politici, să vedeți cum poate parveni generăleasa aia de nici 50 de ani la funcția de secretar de stat deși presupun că n-a văzut strada decât din merțan sau beemveu, ocupată să-și numere pensioara specială! Tragem un nou semnal de alarmă: peneleul, usereul și iohannis, curăță sistemul public de lipitori (nu doar de afișe) sau nu vor mai exista politic în viitor, asta pentru că pesedeul vinde totul fără jenă în timp ce ei o fac, vezi Doamne, cu fereală!

   Așadar, să revenim la o întrebare mai veche: ce a adus nou noua putere? Lipitorile și lipitorii sunt în continuare ghiftuiți cu sinecuri, pensiile speciale curg în continuare, CCR conduce din vârful pixului cum poftește anulând orice lege dorește în continuare, SS există în continuare, până și institutul revoluției funcționează bine merci în continuare! Așadar, noua putere, cu ce a venit nou?

  

   Este evident că situația este grea din cauza bolii dar, modul în care sunt banii lăsați să se scurgă nu mai depinde de covid ci de voința politică!

   Iar această voință este aceea de a nu schimba nimic și de a ne jefui în continuare pe noi, pe contribuabili, până ce din disperare populația va aduce vreun haur la putere: pentru că și noi, alegătorii, orice am face judecăm la fel și ne merităm soarta, adică după faptă și răsplată! Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu