Faceți căutări pe acest blog

luni, 26 aprilie 2021

Echivalențe

   Un metru de autostradă costă statul român circa 4 milioane de euro. La câmpie este mai ieftin, la deal ceva mai scump iar la munte (poduri, viaducte și alte lucrări de artă) și mai scump. Media însă, deși peste prețurile din alte țări, se învârte în jurul cifrei de mai sus, 4.000.000 € per kilometru. Credeți că informația nu vă folosește la nimic? Așa pare a fi dar, credeți-mă, vă înșelați, vă folosește ...

   După ultimele calcule, pensiile speciale sunt acordate cu larghețe de statul român unui număr de aproape 10.000 de beneficiari din care mulți nu au contribuit nici măcar o singură dată sau o singură zi la sistemul public de pensii din care însă se hrănesc lunar! Dintre aceștia, cei mai numeroși sunt magistrații în număr de 4207 dintre care, 2586 chiar nu au contribuit niciodată cu nici un bănuț la fondul public de pensii din care își iau astăzi pensioara medie de 19.905 lei! Nu îi mai luăm în calcul pe ceilalți, până la aproape 10.000 de pensionari de lux și ne oprim numai la foștii magistrați, care primesc lunar din partea dumitale și a mea un total de 51.474.330 lei, adică la cursul de acum leu/€ aproximativ zece milioane și jumătate de euro! Atât iese din împărțire, atât zice artimetica bat-o vina: 10,5 milioane de euro! Sau, ca să înțelegem mai ușor, România, cu generozitatea politică cu care ne-am obișnuit deja, fără să ne întrebe și pe noi, a hotărât că poate arunca foștilor slugi din justiție peste doi kilometri și jumătate de autostradă lunar! LUNAR! Câte locuri de muncă generează lucările la o autostradă, cum dezvoltă o autostradă regiunea prin care trece, în ce mod judecă investitorii prezența infrastructurii, asta nu mai calculăm aici! Vorbim numai despre valoarea brută a kilometrului de autostradă și despre echivalentul lui în pensii speciale pentru magistrați! Și ni se pare suficient!

  

   Vreau să fie clare două lucruri!

   Primul: sunt persoane pentru care este necesară pensia specială, cum ar fi foști spioni în slujba statului, oameni cu rezultate excepționale în domenii cheie, militari cu activitate în teatrele de operațiuni sau care au trebuit să facă sacrificii speciale pentru îndeplinirea funcției sau misiunii, sunt asemenea locuri de muncă unde pensia specială este cu adevărat necesară!

   Al doilea: am vorbit mai sus și am calculat numai veniturile realizate din pensii speciale de către magistrați, mai puțin de jumătate dintre beneficiarii jafului la care suntem supuși noi toți prin intermediul statului român! Nu am luat în calcul întregul celor zece mii de pensii speciale și nici marota pensionării la patru zeci și ceva de ani care se adaugă de fapt ca un bolovan din ce în ce mai greu de picioarele spânzuratului care achită pensiile de lux!

   Dacă am avea minte, am da cu ei de pământ iar politicienii care și-au plătit astfel datoriile ar trebui puși să plătească în solidar cu beneficiarii șmecheriilor astea sumele jefuite de la stat! Dar CCR o fi de acord oare cu abrogarea legilor care prevăd pensiile speciale? Așa se întreabă un om, de pe stradă ...

   P.S. Deci am avut dreptate, informația privind prețul unui kilometru de autostradă v-a folosit la ceva!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu