Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 aprilie 2021

Tirania străzii

   Se precipită lucrurile în procesul definitoriu pentru viitorul USA și al celor care-i consideră încă un model pe americani. Vorbesc despre procesul lui Derek Chauvin, judecat pentru uciderea lui George Floyd anul trecut prin mai. Ei bine, procesul merge înainte, în stil american, interesant este ce se întâmplă pe de margini!

   Acuzarea, aduce zeci de martori care să ateste că răposatul Floyd (tot Pink îmi vine să spun, scuzați-mă) era și el ființă umană, lăsând de înțeles că de fapt era chiar mai mult decât atât, era o ființă umană de proveniență africană, un afro-american va să zică. Apoi, tot acuzarea, aduce zeci de martori care să depună mărturie în favoarea faptului că numitul Floyd iubea și el pe unii și pe alții și era la rândul lui iubit. În continuare, după divulgarea acestor secrete a la Polichinelle, pentru că totul trebuia să poarte un nume, i s-a spus proces iar acuzarea a încercat să demonstreze că răposatul habar n-avea că bancnota de $20 era falsă. Totul în modul în care se desfășoară procesul vrea să lase de înțeles că acuzatul DC l-a ucis pe NEGRUL Floyd nu pentru că s-a opus arestării, nu pentru că era pare-se drogat, nu pentru că a încercat să plaseze o bancnotă falsă de $20 ci pentru că era ... ați ghicit, negru! Apărarea până acum nu a făcut mare lucru, bazându-se pe un produs din ce în ce mai greu de găsit pe piață în ultima vreme, anume pe bunul simț: presiunea rasială este atât de mare pe jurați încât este greu de crezut să dea un alt verdict decât „vinovat”, ceea ce l-ar face pe albul DC ucigaș de afro-americani și pasibil de o pedeapsă de până la 40 de ani! Lucrurile sunt deja atât de clare în ochii acuzării, al comunității afro-americane orbită de nevoia disperată de răzbunare  și ai factorului politic ahtiat după exemple, încât acuzarea a declarat (citez din memorie) „cazul este atât de simplu, acuzatul este atât de evident vinovat încât chiar și un copil l-ar declara condamnat”!

   Tocmai aici este problema! Juraților li se cere să se comporte ca niște copii și să facă nu ceea ce le dictează conștiința și ce le arată probele administrate ci ceea ce „trebuie”, cu accentul pe trebuie, adică este musai să dea un exemplu, să-l găsească vinovat pe albul DC și astfel să înceapă iluzoria salvare a negrilor din noua sclavie în care de multe ori se complac!

 

   În această poveste, lucrurile se rezumă de fapt la răspunsul dat unei întrebări evidente - nu contează câte condamnări avea Floyd la activ, nu contează că era negru și foarte violent, nu contează că DC este alb și polițist, nu contează că în momentul arestării Floyd a opus o rezistență inutilă și că DC ar fi folosit o forță exagerată ... contează răspunsul la o singură întrebare:

A RESPECTAT DC PROCEDURILE POLIȚIEI DIN CARE FĂCEA

PARTE ȘI CARE L-A ANTRENAT PENTRU ASEMENEA SITUAȚII?

DACĂ DA, DACĂ A RESPECTAT ACESTE PROCEDURI, ATUNCI EL CA

 SIMPLU EXECUTANT POATE ARĂTA LINIȘTIT VINOVAȚII CU DEGETUL:

 SUPERIORII CARE AU GÂNDIT CĂ TREBUIE PROCEDAT

ASTFEL SUNT EVIDENT PRINCIPALII VINOVAȚI!

DACĂ NU, DACĂ NU AȘA A FOST PREGĂTIT, ATUNCI ESTE

VINOVAT ȘI TREBUIE, ESTE OBLIGATORIU SĂ PLĂTEASCĂ!

   La asta se rezumă de fapt procesul dar, el a fost transformat într-un show judiciaro politic, show din care s-ar putea să nu iasă rezultate prea bune pentru nici una dintre părți!

   Ω

   De ce am numit aceste rânduri „Tirania străzii” vă întrebați? Pentru că ambele tabere, adică susținătorii lui Floyd cel care în viață fiind ar fi fost probabil ocolit și cei ai lui DC, albul care nu s-a declarat susținător al Supremației albilor, ambele tabere așadar au anunțat manifestații, manifestații care urmează să aibă loc indiferent de rezultatul cu care se va încheia procesul! Așadar, oricare va fi hotărârea juriului și sentința, acestea vor fi prilej de manifestații, de lupte de stradă, de jefuit magazine, de incendiat cartiere! Și toate astea se vor petrece în numele unor drepturi false și inutile, în numele culorii pe care ne-a dat-o Dumnezeu, în numele unei egalități pe care fiecare tabără o speră în favoarea ei: spunea W Churchill la un moment dat că

alianța franco britanică trebuie să fie la fel de strânsă ca legătura

dintre cal și călăreț dar, totul este să nu fii calul”!

   Ei bine, și acum, toți vor egalitate visând să fie călărețul ... Așa vede lucrurile un om, de pe stradă ...

   P.S. Cine este de fapt în spatele străzii, cine organizează în realitate totul? Cine și ce urmărește acesta? Acesta este răspunsul cel mai interesant al unei întrebări încă nepuse!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu