Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 august 2013

Cică - O mie și una de nopți ?

   Uniunea Sovietică Ailaltă

   Aflăm de pe la știri , atît cît își poate face loc în știrile românești între un viol și o rață călcată de tren , aflăm spuneam , că USA a descoperit arme chimice în Siria ! Și nu doar atît , ci și că regimul sirian aflat la putere acum , a folosit aceste arme împotriva propriei populații !
   Asta nu este bine , ba , cum se spune pe stradă , e chiar nasol ! În consecință , ce face autointitulatul și autoînsărcinatul paznic al democrației planetare ? Sigur , răspuns corect , pregătește diplomatic o eventuală și (se pare) posibilă intervenție militară în Siria !
 
   Declarație : nu sîntem și nici nu am fost simpatizanți ai regimului sirian , nici ai regimurilor totalitare !

   Însă ... nu vede nimeni din departamentul de stat al USA asemănarea izbitoare între acuzațiile aduse Siriei și cele care oficial au declanșat războiul din Iraq ?
   Schimbarea administrației a dus la ștergerea memoriei funcționarilor ?
   Și dacă ar fi adevărată această acuzație , oamenii se vor gîndi tot la Iraq și la mitocăneasca minciună servită nonșalant credulei opinii publice mondiale ! Minciună ? Nu , n-a fost nici o minciună , nu au încercat să păcălească pe nimeni , au vrut doar să dea un motiv pentru votul în consiliul de securitate al ONU , știind ei prea bine ce și cum : atunci Rusia , de voie de nevoie , a înghițit gălușca - acum o s-o înghită din nou ? Și dacă da , cu ce preț ? Pentru că nu ne amintim de vreo intervenție americană în România comunistă , atunci cînd populația crăpa de foame și de frig și ridica diverse „ctitorii” murind de dragul „celui mai iubit fiu al poporului” !

   Ω

   Marea putere (și se pare , încă singura) încearcă să ne mintă frumos : noi am renunța bucuroși la privilegiul ăsta și ne-am mulțumi cu adevărul nefardat și necoafat ; probabil că nu se simt în stare de o asemenea deschidere către plătitorii de impozite ... Nici ei , nici plagiatorii mai mititei , închinătorii la chip cioplit !
   Măcar de ne-ar omorî așa !
  



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu