Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 august 2013

Un contract social ? II

   ... banii înapoi ?
         (continuare)


   Demonstrație 3 - ei bine , ăsta-i tristul adevăr : autoritățile române nu doar că nu încurajează munca cinstită , ba chiar o descurajează ! Altfel , de unde - doamne iartă-mă - atîția asistați social ? Statul român , reprezentat de o clasă politică ineptă , nu este interesat de viitorul țării ci doar de prezentul și viitorul propriu ! Și atunci , în totalul dispreț al interesului public , în loc să plătească oamenii din învățămînt sau sănătate , în loc să taxeze evazioniștii , în loc să încurajeze munca și afacerile cinstite , ce face ?
   Păi face ce știm cu toții :
- afacerile curate și la vedere sînt supraimpozitate (ca să acopere ce nu iau oficial de la cei ce dau ... dreptul)
- veniturile în învățămînt au fost scăzute atît de mult încît avem profesori de LIMBA ROMÂNĂ care vorbesc cu "ora doișpe" și care ”aplică” pentru "joburi" și "ei este" , iar oamenii de calitate fug ca dracu' de tămîie , însă , ÎNSĂ avem o droaie de asistați social !
- familii întregi de ȚIGANI cu Merțanu' în curtea vilei sînt ajutați de stat !
- bețivii satelor , cei care la inundații stau în birt rîzînd în sinea lor de cît de proști sînt jandarmii care muncesc la diguri ca să le salveze casele , sînt ajutați de stat !
- putorile fugite sau direct crescute la oraș , oameni care pîndesc pomenile electorale , care îl sanctifică pe cîte un nea gg , sînt ajutați de stat !
   Nu avem bani pentru a ajuta un amputat , un șomer , dar avem bani pentru toate putorile acestei țări , ba chiar lucrăm să le înmulțim , numai și numai pentru faptul că ȘTIM cu cine VOTEAZĂ și putem controla acest lucru !
   Orașele țării s-au umplut de cerșetori , de căutători în gunoaie , de hoți de fier vechi , de bețivi la colțul străzii (direct de la "boutique" este mai ieftin) și pentru că sînt deja foarte mulți îi și exportăm , iar statul român , prin autoritățile plătite de noi , ce face ? Dacă nu știți , chemați/anunțați poliția în legătură cu un asemenea caz (locală sau de la MAI) și răspunsul lor vă va ului :
NU AVEM CE FACE , SÎNT CAZURI SOCIALE !
   Este singura reacție a autorităților !
   Într-o mare intersecție din București , la oră de vîrf de trafic , printre mașini , mai multe persoane  cerșesc folosindu-se de copii mici : poliția rutieră este la circa 20 m distanță (nu-i interesează încălcarea codului rutier) , autoritatea pentru protecția minorilor nu se vede ! De ce ? Păi ... SÎNT CAZURI SOCIALE !
   În plin centrul capitalei noastre iubite , un individ , sub privirea poliției , ocupă locurile de parcare (și așa insuficiente) cu pietre , fiare , lemne , navete din plastic , cerînd cui dorește să-și lase mașina acolo , o plată ! Ai putea îndrăzni să o lași fără să-i dai ceva ? Și dacă n-ai Casco , cît te costă vopsitul ? Și dacă ai , merită nervii și alergătura ? Dacă te plîngi poliției , răspunsul primit este cel devenit deja clasic : SÎNT CAZURI SOCIALE !
   Plînge-te poliției și autorităților locale că pe bulevarde circulă diverse utilaje de transport , din cele mai bizare , încărcate în mod spectaculos cu tot felul de gunoaie , plînge-te lor că n-au ce căuta acolo , că sînt un pericol , că așa și pe dincolo ! Ce îți vor răspunde ? Hai , hai că ai învățat deja : SÎNT CAZURI SOCIALE !
   Anunță la 112 că în miez de noapte , sub geamul tău se dau petreceri și chiar ți se îmbunătățesc cunoștințele despre sexul în aer liber ! Răspunsul vine dezarmant de monoton : SÎNT CAZURI SOCIALE !
   Ai mai putea încerca să atragi atenția autorităților că mașinile de poliție care patrulează cu 15 - 20 km/h doar încurcă circulația , pentru că niciodată nu deranjează grupurile ce beau alcool în public (o fi permis acum acest lucru ?) și consumă inutil combustibilul ce altfel le-ar putea alimenta mașinile personale ! N-o face , răspunsul ce-l vei primi ți-l dăm noi acum : SÎNT CAZURI SOCIALE !
   Te mai poți plînge autorităților și că cei ce tot răvășesc gunoaiele orașelor atentează la sănătatea publică : n-o face , nu te obosi - SÎNT CAZURI SOCIALE !

   Atîta timp cît acești ... nu vor fi "AJUTAȚI" să facă ceva util și să-și cîștige existența din muncă cinstită , noi cerem sus și tare să fim considerați  CAZURI SOCIALE ! 
   Ce Ω normal , de pe stradă , se poate coborî la un asemenea nivel ? Corect , răspuns corect : cel educat să fie
UN CAZ SOCIAL ! 
   Adică , nu un Ω normal !

   Demonstrarea concluziei - de multe ori am făcut apel la înțelepciunea populară sau la umorul popular ori chiar la conștiința populară , cîteodată chiar și la cea ... de mahala , cum este cea de mai jos ! Am făcut așa ceva , pentru că am constatat că întotdeauna "filosofia" populară spune lucrurilor direct pe nume , simplu , la obiect și pe înțelesul tuturor ! Chiar dacă uneori deranjează !
Cine-i harnic și muncește ,
ori e prost , ori nu gîndește !
   Ei bine , da ! DA ! Oamenii , fără a recurge la clasici , fără studii de ...  și de ...  ori de .... , au înțeles perfect și au și expus principiile de bază ale societății românești !
   Adică , în traducere pentru cei ce nu pricep limbajul mahalalei : TRĂIM ÎNTR-O SOCIETATE cenzurat !
   Numai și numai la noi a putut fi construită , îngrijită și dezvoltată o lume în care
MUNCA ESTE O RUȘINE
iar
NEMUNCA ESTE RĂSPLĂTITĂ !
   Trăim într-o societate de asistați social : și cînd nu vor mai fi PROȘTI să contribuie și vor cere și ei ajutorul societății , ce vom face ? Ce vor face mult prea scumpii noștri conducători ? Ei își vor permite să se ducă unde vor vedea cu ochii , ceilalți însă , ce vor face cînd va veni scadența ?
   Noi ne-am respectat partea contractuală ce ne revine , plătind cu vîrf și îndesat : statul folosește banii și resursele țării în scopuri și direcții care nu ne convin ! Așadar , nu-și respectă obligațiile contractuale :
PUTEM CERE BANII ÎNAPOI ?

   Fără glumă , trăim într-o societate cu valori răsturnate !

   Ω

   Dar , chiar TRĂIM ?
  Asta , chiar este VIAȚĂ ?

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu