Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 martie 2015

Câte slute, atâtea tute!

   Câștigul de pe urma prostiei

\boldsymbol{\pi}   În ultima vreme, moda impune unui post TV un anumit tip de emisiuni (fals) botezate „de divertisment”, emisiuni de genul „reality”, în fapt niște formate - adică idei - cumpărate de la alții, trăznăi care nu întotdeauna se potrivesc pe tipul românului.
   Majoritatea acestor ore de transmisie sunt acoperite cu (bineînțeles) reclamă sau reluări ale unor întâmplări trecute sau beep, beep, beep!
   Suntem uluiți de cât de multe beep-uri poate produce o mucoasă declarată vedetă, chiar și în situația în care se știe filmată și dată pe post! Asta ne face să ne întrebăm cum vorbește atunci când știe că nu este înregistrată!?!
   În sfârșit, trecem și de partea asta, a limbajului și, realizăm că acolo unde sunt doi români se nasc trei partide! Tot felul de biserici și bisericuțe, de bârfe, de prostii cu pretenție de profunzime intelectuală, umplu ecranul la care cască gura ca la poarta nouă ...
   Într-o altă emisiune, o copie palidă a multMichelin-atului Gordon Ramsay, ni se arată ce mâncăm atunci când avem curajul să ne părăsim bucătăria proprie: și pe cuvânt că nu-mi place!
   Vine la rând, ca o locomotivă, vulgaritatea supremă, emisiunea în care - la o oră de maximă audiență - se poate face streap tease, dans la bară, tăvălit lasciv prin făină/noroi/dulceață ori arătat ȚÂȚE de prezentatoare! Ei bine da, este posibil, pentru că CNA-ul este doar o sinecură, devenind complice al audio-vizualului în campania de îndobitocire la care sunt supuși românii!
   Am stat și m-am gândit și, mi-am spus că de fapt, emisiunea deși este cam decoltată, dacă ar concentra genul ăsta de imagini/idei după ora 22:00 nu ar fi nici o problemă!
   Chiar nici una!
   Însă, minunea aceasta de realizare, este reluată după amiaza, atunci când orice țânc poate privi liniștit și pe îndelete persoana pe care același post o prezintă cu mândrie drept prima beep națională: altfel cum să înțeleg reportajele care îmi spun cu lux de amănunte cine cu cine s-a mai culcat!?!

   În sfârșit dar nu ca un sfârșit, ajungem și la manifestarea absolută de prost gust, de trivialitate, de vulgaritate și contra educație: la măruță. Această farsă aducătoare de bani și de țigani, și-a creat un public aparte, public format în bună măsură din persoane incapabile să-l definească pe π dar specializate în edi mexicanu'. În mod evident, se va găsi apoi un gigi corsicanu', un sile albanezu', un lae rahoveanu' ... toți băieții ăștia tuciurii fiind buni de modele, se vor găsi mai tot mereu prostovani care să privească siderați așa ceva: și nu sunt ei de vină, ci CNA-ul care se dovedește - după cum mai spuneam - complice și, o anumită super mega extra vedetă de televiziune, vedetă ce se aude că a făcut bani frumoși din promovarea țiganilor maneliști pe proTV.

   Este interesant că același post plânge, prezentând o statistică după care circa 43% dintre români
CITESC O DATĂ PE LUNĂ, DINTR-O CARTE!
    Nu o fi și meritul vostru?
   N-ar trebui oare autoritățile să dea dracului de o parte interesul financiar de moment al câte unui jucător media și să se gândească la viitorul acestei națiuni? Sau este nevoie și aici de DNA?

   Ω

   Totuși, paradoxal, aceste emisiuni zise „reality”, au și o parte bună, chiar foarte bună: reușesc să ne arate fără machiaj și fără replici învățate „par coeur” găunoasele vedete autohtone: numai așa, fără tencuiala și zugrăveala din video clipuri sau alte „evenimente” vedem ce se ascunde în spatele măștii! Numai așa reușim să ne lămurim cât sunt de
TUTE ȘI DE SLUTE!
 
   P.S. Pe mulți i-a amuzat insistența cu care am acuzat televiziunile de proasta educare și proasta creștere a populației, în special a celei tinere; din ciclul „V-am spus eu!”, iată un exemplu: o jună la coada junincii, cere tuturor ... respect! Dar nu o face la modul amical ci, imperativ, poruncitor și obligatoriu! Este evident că juna cu juninca a văzut multe filme americane, prezentând negri răi prin pușcării federale, negri care cer și impun respect. Iar de aici, nu mai este decât un pas gimnastic până la a cere ... respect, chiar dacă nu-i este foarte clar ce e ăla, cum se procură și cu ce se papă el, respectul: cât despre ideea de a nu cere respect ci de a cere să fii respectat(ă), o lăsăm în pace, pentru a nu produce junincii dureri de cap și scăderi ale producției de lapte! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu