Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 martie 2015

Știința analfabeților

   Eu tot nu pricep!


   Un personaj rupt din fotbal, se găsește acum în pușcărie.
   Același individ, specialist în oierit, și-a descoperit „la mititica” pasiunea scrisului.
   Tot el, a demonstrat în mai multe rânduri că nu s-a îndreptat deloc, încercând cu ceva timp în urmă să înduplece justiția, dându-se lovit cam cum fac și fotbaliștii lui.
   Faptul că este aproape analfabet (nu o spun eu, ci oamenii care i-au citit unele bilețele) nu l-a împiedicat pe respectivul să scrie mai multe cărți și, culmea, să le și publice! Suntem convinși că sunt așteptate de Biblioteca Academiei și de Biblioteca Națională!  

   Toate aceste prostii, le pricep! Înțeleg că se face tot posibilul ca să fie eliberat clown-ul vieții publice românești! Îmi dau seama că este considerat nepericulos și chiar reeducat: așa o fi, deși nu cred că se poate face ceva dintr-un material de proastă calitate (altceva decât un model de hoț rămas cu banii și dând cu tifla păgubașului, să fim înțeleși)!

   Altceva nu reușește să-mi intre mie în cap: cum mama dracului, un pușcăriaș aflat la bulău, se uită la toate meciurile de fotbal, dă telefoane când și cui poftește și, fără nici o jenă continuă să-și conducă afacerile din pușcăria care ar fi trebuit să-l izoleze de lume drept pedeapsă pentru multele-i bube!

   Ω

   Dacă așa se face astăzi pușcărie, atunci merită doi trei ani de pârnaie pentru câteva zeci de milioane de euro!
   Pe cuvânt de onoare!
   Sau de oier ...

   A propos ... nu ar fi mai bine ca deținutul în discuție să-și capete eliberarea anticipată și condiționată ca urmare a obținerii notei minime de trecere la un examen de capacitate? Ar fi mai corect față de proștii care chiar știu să scrie și SĂ NU FURE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu