Faceți căutări pe acest blog

luni, 16 martie 2015

Kövesi Vodă

    Greșeală de exprimare?

   Ne împuie capul televiziunile, cu cea mai mare mită din lumea politică autohtonă! Adică, vor ei să spună că rahovițeano-ferentariotul este cel mai șpăguit și șpăgos om (!?!?!?) politic român! Dar se înșeală ... se înșeală amarnic!
   Și pentru că limba română nu mai este de multă vreme cool și nici măcar mișto, vorbitorii de nevoie ai acestei urmașe a măreței Rome, nu mai prind nuanțele și nu mai surprind tonurile unor spuse, drept care, la noi informația ajunge trunchiată!
   Corect nu este „cea mai mare șpagă din politica românească”, nu este corect absolut deloc!
   Corect este „cea mai mare șpagă făcută public până astăzi în politica românească”, sau, foarte posibil, „cea mai mare șpagă DESCOPERITĂ până astăzi în politica românească”!
   Corect?
   Corect!

   Din păcate pentru noi toți, viața politică și economică din România au fost coborâte la un nivel atât de jos, încât simplii cetățeni, în loc să se mire că judecători (de toate felurile) și oameni politici (de toate culorile) sunt săltați pe bandă rulantă, au ajuns să se bucure (se apropie plictisul!)!
   Pentru o vreme, sperăm că nu foarte lungă, unii vor mai fi deasupra legii, fiind mai egali decât alții, însă ne închipuim că centrele de detenție odată renovate, se va găsi o celulă nostimă și pentru perechea vosganian - borbely: să recunoaștem, lenuța a fost chiar bărbată prin comparație cu muierile astea de masculi!

   Ω

   Pe principiul „deși om politic, este totuși hoț!”, DNA-ul a început să demonteze rețelele mafiote ce au pus stăpânire pe România în ultimii ani: tați și fii, nași și fini, soți și soții sau chiar iubiți și iubite: sperăm să facă treaba bine și până la capăt și vor rămâne în istoria orală a poporului ca Țepeș sau Cuza Vodă!

   A propos de grupurile mafiote mai sus enumerate, iar ne lovim de nuanțele necunoscute ale necunoscutei limbi române!
   Ar trebui să afle redactorii de știri ai televiziunilor românești, acești români care au crescut învățând (probabil) engleza ca limbă maternă, că în LIMBA MEA MATERNĂ, atunci când
- un bărbat și o femeie sunt căsătoriți, sunt soț și soție
- un bărbat și o femeie se iubesc, se întâlnesc, se mai și ... , dar tot separat locuiesc, se cheamă că sunt iubiți 
- un bărbat și o femeie locuiesc împreună FĂRĂ A FI CĂSĂTORIȚI, ei SUNT CONCUBINI
- un bărbat și o femeie trăiesc în concubinaj și ea rămâne cu burta la gură, se spune popular că el e bărbat și că ea e PROASTA MAHALALEI!

   PE CUVÂNT, CHIAR ȘI ÎN PATRU LUNI,
CHIAR ȘI DINTR-O FAMILIE DE NOMENCLATURIȘTI,
TOT DE RUȘINE ESTE SĂ FII PROASTA CARTIERULUI,
DE RUȘINE ȘI DE NICI O MÂNDRIE,
CHIAR DACĂ TU (DEH, CA PROASTA!) AȘA CREZI!
 
   PAROL, ȚAȚO!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu