Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 martie 2015

Pentru un pumn de mărgele colorate!

   Se scumpesc gazele! Mult!  
   De ce?


   Nu, nu ne cere FMI-ul, nici Banca Mondială! Nici Uniunea Europeană!
   Nici nu s-au scumpit din nou hidrocarburile - deși după forța cu care a revenit prețul carburanților, așa poți crede! - ba, chiar continuă periculos să se ieftinească!
   Nu, guvernul nu a pus noi taxe - cu toate că-l mănâncă „pălmilii” să ne mai bage „deștilii” prin buzunare!
   Nimic din toate astea!
   Gazele se vor scumpi, pentru că, pur și simplu, avem ghinionul bogățiilor naturale: sondajele de prospecțiune, au demonstrat că în zona românească a platoului continental al Mării Negre se află încă un DEPOZIT FABULOS DE GAZE NATURALE!
   Ei bine, da, ăsta este motivul: în Alaska, locuitorii primesc o sumă anuală, reprezentând partea lor din beneficiile obținute drept urmare a exploatării petrolului și gazelor naturale din subsolul respectivului stat SUA, în țările arabe exportatoare de petrol, statul bagă bani buni în bunăstarea cetățenilor lor!
   În România, unde bogățiile solului și ale subsolului au fost vândute de Bombonel năstase insuficiente celule și ani de pușcărie, cetățeanul este obligat să plătească sume exorbitante pentru ceea ce Dumnezeu a dat acestei țări, pentru ca mol, pol, exon, etc, etc, să umple teșchereaua și să ridice gradul de bunăstare al cetățenilor LOR, în detrimentul proprietarilor de drept!
   Este uluitor ce se petrece, este incredibil, este revoltător: niște infecți ciubucari de colț de stradă, aflați vremelnic în funcții de decizie și conducere, au vândut ceea ce nu le aparținea, pentru un bine de moment, iar noi, facem frumos, crezând că astfel suntem civilizați! Nu, nu suntem priviți ca niște oameni civilizați, suntem priviți ca niște sălbatici și niște primitivi, care în loc să profite de norocul lor, îl dau ca proștii altora pentru o mână de mărgele colorate!

   Ω

   Nu vrem cotă parte din valoarea extracției, vrem ca statul român să văndă occidentului gaze naturale la prețul mediu la care vinde Rusia, iar profitul obținut să fie investit în învățământ, sănătate și transporturi de toate tipurile!
   Și atât!
   P.S.1 O parte din bani s-ar putea duce și la DNA! Parol!
   P.S.2 Mâine, 28 februarie, dați un click pe butonul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu