Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 martie 2015

Corado Catani: ce copil!

   La piovra? O caracatiță de mai mare râsu'
 
   Cu ani în urmă, vedeam la TV și nu prea înțelegeam, lupta unui om pe care-l percepeam noi cam ca pe un justițiar din filmele western, cu crima organizată italiană, adică cu mafia: și vorba lui nenea Iancu, „dă-i și luptă, dă-i și luptă”! Dar dacă nemuritorul Dandanache și-a făcut deja loc în față în politica de București, comisarul Catani nu a reușit: pentru că acea caracatiță a anilor '80 - '90, este o glumă de copil pe lângă ce se întâmplă în România de astăzi: sub denumirea de corupție, mită, abuz în serviciu, trafic de influență, se ascunde de fapt o „La piovra” cu mult mai întinsă decât cea siciliană și cu atât mai periculoasă!
   Oameni buni, constatăm că mafia, sau 'ndragheta sau cum i-o mai spune acolo în cizmă, este nimic pe lîngă jaful la care a fost supusă întreaga țară în ultimii 25 de ani! Vedem cum și-au umplut buzunarele până la refuz toți participanții la jocul puterii, vedem cum un primar nu și-ar lăsa locul lui amărât pentru cel de președinte al republicii, vedem cum costumele de firmă și gulerele albe nu s-au sfiit să care pungi „de un leu”, vedem cum am fost noi toți jefuiți, vedem cum s-au acoperit unii pe alții, vedem cum națiunea îmtreagă a fost roasă de lepră, de ciumă, de holera numită
ÎMBOGĂȚIRE RAPIDĂ, FĂRĂ SCRUPULE ȘI FĂRĂ LIMITE!
   Suntem uluiți și, dacă suntem sinceri cu noi recunoaștem: nu ne-am așteptat ca mizeria să fie atât de întinsă!
NU EXISTĂ ÎN ȚARA ASTA NICI UN OM CINSTIT?
TOȚI SUNT HOȚI?
DE LA PORTAR DE SPITAL ȘI PÂNĂ LA PRIM MINISTRU, TOATĂ LUMEA FURĂ?
DE LA CÂȚIVA LEI SAU LITRI DE MOTORINĂ ȘI PÂNĂ LA MUNȚI ÎNTREGI, TOTUL ESTE DE FURAT?
ȘI SE FURĂ?
   Sunt cel puțin șocat: nivelul, grandoarea furtului depășește orice imaginație, depășește orice așteptări și, cu siguranță depășește posibilitățile intelectuale ale unor bieți scenariști!
   Să stăm drept și să judecăm la fel! Adică, ponta și ai lui mi-au furat mie, cetățean onest al acestei țări, onest și plătitor de taxe și impozite, mi-au furat deci drumurile de sub picioare? boc și ai lui mi-au furat viețile copiilor prăpădiți prin spitale și maternități de secol XIX? năstase și ai lui mi-au băgat adânc mâna în buzunar, făcând cadou austriecilor hidrocarburile subsolului românesc la o cincime din prețul mondial? Dar radu vasile, dar ciorbea, dar vodcăroiu, dar roman, dar mii și mii de secretari, de consilieri, de șefi de cabinet, toți aceștia s-au îmbogațit pe spatele meu și deși au știut, nu a spus nimeni nimic?
   iliescu și ai lui, cu modelele p... măsii pe care le-au tot implementat, ne-au umplut pe noi cu hârtii pompos intitulate certificate de ... și
ne-au lăsat să crăpăm de foame!
   constantinescu, blând ca un miel, s-a mulțumit să plângă în direct, că l-au învins ... serviciile (cred că și serviciile de salubritate îl învingeau pe nulul exponent al nulității de program intitulat „200 de zile)!
   băsescu, a avut informația dar, nu a lăsat justiția să lucreze decât ținută în hățuri, timp în care dușmanilor le arăta pisica și acoliților punctele slabe ale României!
  
   Ăștia ne-au condus?
   Păi, dacă aveam noroc, îl aveam prim ministru pe Terente: ăsta nu ne lăsa în curu' gol!
   Concluzia uluielii mele (și nu numai) este că instrumentele justiției de acum sunt insuficiente dacă le raportăm la gravitatea bolii: trebuie să acordăm acestui medic ce ne dă hapul amar pentru a ne însănătoși, dreptul de a opera! Trebuie să treacă de la faza de medic de familie, la cea de chirurg: fără anestezie!
   ESTE O SITUAȚIE EXCEPȚIONALĂ, AVEM NEVOIE DE MĂSURI EXCEPȚIONALE:
DEMOCRAȚIA DE TIP PARLAMENTAR NU ESTE POTRIVITĂ PENTRU CURĂȚENIA CE SE IMPUNE, AȘA CĂ,
DUPĂ MODELUL ÎNAINTAȘILOR, VĂD CĂ AM AVEA NEVOIE DE UN „BRICI NAȚIONAL”
DE UN SAMSON CU SÂNGE RECE ȘI DE UN ROBESPIERRE DISPUS SĂ SE SACRIFICE
PENTRU BINELE PUBLIC!
   Atențiune: asistăm la o luptă tragică, luptă în care justiția se hrănește tocmai de la cei pe care-i urmărește, iar urmăriții nu vor pregeta de a-i da hrană otrăvită! Vor fi dispuși la orice sacrificii, numai să încheie această teroare ce-i deranjează!

   Ω

   La vremuri excepționale, măsuri excepționale: parlamentari cu imunitate numai pentru declarații politice, accelerarea procesului de justiție, confiscarea in extensum a averilor vinovaților și complicilor lor, protejarea procurorilor ce lucrează la aceste cazuri sensibile și plătirea lor așa cum merită niște oameni ce fac un mare bine național, schimbarea sistemului politico-economic ce permite apariția unei ocupații de genul
CUMPĂRĂTOR DE DREPTURI LITIGIOASE!
   În cazul unui referendum, sunt sigur că majoritatea populației ar vota pentru suspendarea anumitor părți din constituție pentru o perioadă limitată (probabil un an) și DA, dacă asta vă pare lovitură de stat, atunci lovitură de stat să fie, dictatură pe model roman să fie, dar curățenie să se facă!
   P.S. Să vedem când încep accidentele auto sau de vânătoare!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu