Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 martie 2018

Am bătut șaua până am omorât iapa!

   Mulți oameni se plâng de calitatea execrabilă a programelor TV românești, dar acest lucru nu pare să deranjeze furnizorii de telenovele (în ultima vreme) turcești! Din păcate au ajuns la putere în televiziuni ori oameni incapabili, ori oamenii puterii, ori și una și alta: iată și de ce ...
   La al nu mai știu câtelea congres pecere ținut pe 10 martie în București la Sala Palatului, ceea ce astăzi se cheamă pesede a făcut un pas important spre instaurarea dictaturii. Cei doi așa ziși șefi (de fapt este doar unul, tăriceanu executând dansul omului de paie, chiar dacă se autopropune candidat la președinție) au ținut discursuri înălțătoare, în care au amenințat instituțiile statului (justiție, servicii secrete, etc), au amenințat persoane cu poziții înalte în statul român (Iohannis, Kovesi), au amenințat (sau chiar au promis?) cu intrarea României în epoca 
Recep Tayyip Erdoğan/Vladimir Vladimirovici Putin/Xi Jinping!
   Cu deosebirea că la noi nu se folosește patronimicul ...
   Așadar, după ce șefii pesede amenință cam tot ce a cucerit societatea românească după revoluție, după ce tăriceanu a dat un recital de pupincurism, după ce conducătorii pesede s-au „canibalizat” aruncând în batjocură discursurile oponenților neteleormăneni DUPĂ votare, după ce această adunătură a dat toate semnele apropierii unei dictaturi mix de fascism și comunism, după toate astea deci, televiziunile au grijă să ne arate mândra ovină, dulcea mioară care-l însoțea pe numitul dragnea liviu la congres! 
   „Doamnele” din partid au lăcrimat ca la o telenovelă turcească (educația, bat-o vina!), au luat-o pe zisa mioară mai tânără cu câțiva ani buni decât fiul produs în cofetăria bombonicăi și au protejat-o între ele, între „doamne” adică, AUTOPROPUNÂNDU-SE nași de cununie! Penibil de pesedist!
   Ca o paranteză, văzând că bărbat și femeie au ajuns cuvinte de ocară în limba imbecililor de la televiziunile românești, vă atrag atenția că am de când să mă cert cu oricine mi se adresează cu apelativul DOMANĂ: accept numai și numai FĂ DOAMNĂ
   Să lăsăm însă ceea ce un ziarist chiar vedea a fi PRIMA DOAMNĂ (?!?!?) și să ne amintim că nu s-a făcut atât tam tam pentru amenzile pe care au început să le aplice jandarmeria și poliția intrate pe drumul sigur spre statul polițienesc: ultima dintre ele, aplicată unui cetățean căruia poliția îi sparge ușa în mod repetat din cauza unei greșeli în adresa pe care o primesc mascații! Omul s-a supărat, dar polițiștii s-au supărat și mai tare, că respectivul cetățean ar fi:
„PROLIFERAT INJURII LA ADRESA ...”
   Ia să vedem ce zice dicționarul limbii române:
   A PROLIFERÁ, pers. 3 proliferează, vb. I. Intranz. 
   1. (Biol.; despre celule sau, p. ext., despre țesuturi celulare) A se înmulți (în mod anormal) prin diviziune. 
   2.(Despre organisme) A se reproduce, a procrea. 
   3. Fig. A se dezvolta (în mod inutil, nefiresc, nociv). – Din fr. proliférer. (aici se pare că partea cea mai importantă a explicației este aceea cu înmulțitul anormal, inutil, nociv, nefiresc și avem și o bănuială despre ce este vorba!)
   Bănuim că personajul care a confundat A PROLIFERA cu 
   A PROFERÁ, proferez, vb. I. Tranz. (Livr.
   A rosti, a pronunța (cu voce ridicată) blesteme, amenințări etc. [Prez. ind. și: profér] – Din fr. proférer.
este același care le scrie mascaților adresa în discuție!
   Notați vă rog că poliția și jandarmeria nu recunosc o greșeală proprie nici în ruptul capului: iar pe individul care „A PROLIFERAT INJURII” și eu l-aș fi amendat! 
   De ce?
   Păi dacă Ie profesor ... că dacă încep și ăștia să prolifereze proferări ...

   Ei bine, revenind, televiziunile noastre iubite nu văd încotro ne îndreptăm, cenea-ul nici el nu vede infecția de pe ecrane (mă însoară mama, iumor, ferma vedetelor, exatlon) și cu siguranță va reacționa când un Ludovic Orban va strănuta în direct la TV (să vedem cine are curaj să-l invite la oră de vârf)!

   Ω

   Să recapitulăm:
   - pesede-ul are banii pe mână și face cu ei ce vrea (în 2017 a cheltuit în decembrie peste 2,5 miliarde € în investiții locale - bani dați primarilor, adică mai mult decât în primele șase luni ale anului în investiții la nivel național)
   - pesede-ul are poliția și jandarmeria pe mână
   - pesede-ul va avea probabil în curând și justiția pe mână
   - pesede-ul pare a politiza chiar și nunțile
   - pesede-ul propune un nou far călăuzitor, cârmaci și fiu iubit nețărmurit
   - pesede-ul ne întoarce în timp la vremurile când „orice gospodină trebuie să poată să conducă statul”
   - pesede-ul etc, etc, etc!
   Ce face media românească?
   Asta ...

   Educația? 
   Da, educația este de vină!
   De fapt, lipsa ei ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu