Faceți căutări pe acest blog

vineri, 9 martie 2018

Încoronarea dictaturii sau a dictatorului?

   La acest sfârșit de săptămână, șeful necontestat al pesede-ului dă propriului partid lovitura de grație (și nouă odată cu partidul). Am putea vorbi despre modul absolut hilar în care se împart funcțiile de vicepreședinte (de la sexul aleșilor și până la distribuția lor pe regiuni încă inexistente în România de astăzi) dar ar fi pierdere de timp: în realitate, nimic nu contează, singurul lucru cu adevărat important fiind acela că în timp ce slugoii se luptă să-și mențină poziția în partid sau să o dobândească (s-o redobândească în cazul altora), singurul personaj aparent liniștit este chiar herr dragnea!
   Ei bine, dacă alții sunt puși să se dea cu capul de pereți „în aplauzele grele a canaliei de uliți”, von ihnen führer se sustrage pseudo democrației pesediste și se ocupă numai și numai cu număratul capetelor căzute! Este interesant că lătrăii de mai ieri, cei veniți ci adevărat în pesede pe ușa din dos, acum când se simt amenințați încep să-și amintească ce probleme de democrație reală au încălcat pentru alții și parcă simt o remușcare! 
   
   Un sistem social, oricât de bine ar fi el gândit și alcătuit, nu poate funcționa dacă oamenii care-l compun nu vor ca el să funcționeze! În aceste clipe care ne amintesc de anii `50, înțelegem că pesede-ul nu vrea ca democrația românească să funcționeze de capul ei ci după capul PARTIDULUI: pur și simplu ne-am întors la vremea lui Dej și Luca și Bodnăraș și Brucan și Bârlădeanu, am revenit cu sprijinul larg al populației inculte la vremurile tovarășilor mai sus pomeniți! 

   Partidul, la acest fals congres extraordinar reușește un singur lucru extraordinar, anume numirea în posturi cheie a tuturor apropiaților lui herr dragnea și a celor care i-au sărutat deja papucul de padișah: nu vă faceți iluzii, dragnea nu poate fi mazilit, cel puțin nu în momentul acesta! 

   Ω

   Așadar, să recapitulăm amintirile despre congresul PMR/PCR/PSD ce parcă s-a și desfășurat:
- oamenii führer-ului sunt deja aleși
- fostul titlu de baron local este înlocuit deja cu cel de vicepreședinte al pesede (un fel de duce, probabil)
- actualii baroni locali tind să piardă o parte din puterea cu care s-au învățat
- democrația de tip Videle pune stăpânire pe statul român unde salariile din sistemul bugetar se află în mâinile partidului, deci sistemul administrativ se va suprapune cât de curând cu organigrama partidului
- padișahul, führer-ul, președintele partidului se pregătește să fie rugat să accepte coroana de dictator al României (după multe rugăminți, va primi!)
- opoziția poate să plece acasă: nu este bună de nimic și se va trezi din somnul monstruos pe care-l doarme abia peste zece sau douăzeci de ani când, în urma unei noi revoluții, pesede-ul și ai lui fi-vor înlăturați vremelnic de la putere.
   AȘADAR, CONGRESUL pESEDEILOR NE VA ALEGE DICTATORUL ȘI VA ÎNCORONA DICTATURA: 
CHIAR DACĂ NIMENI NU A CERUT ASTA!

   P.S. firea ne arată încă odată că nu o duce capul: se ia de gât cu guvernul lui dragnea tocmai când este nevoie de mai multă liniște în partid pentru demonstrarea „coeziunii de monolit în jurul tovarășului ...”!
EA CHIAR SE VEDE CANDIDAT LA PREȘEDINȚIE?
ÎN LOCUL TOVARĂȘULUI ...?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu