Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 octombrie 2018

Cruciada copiilor?

   Cine poate convinge mii și mii de oameni să-și părăsească brusc locuințele și traiul de zi cu zi și să plece la un drum extenuant cu cățel, cu purcel, cu bunici, nevastă și copii de câteva luni? NU, nu-mi spuneți că traiul mizer, sărăcia, idealurile de libertate, etc, etc, că nu vă cred, ba chiar mai mult, sunt tentat să vă râd în nas: nici până acum nu au dus-o ei mai bine (aș spune că au avut momente chiar mai rele) și nu s-au urnit la un asemenea drum!
   Cine și cum i-a convins și pornit?
   Trebuie să înțelegem că mulțimile astea „necontrolate” sunt o armă teribilă: orice armată din lume va lupta cu o forță militară care i se opune dar, să tragi în niște amărâți, în femei, bătrâni ori copii este mult mai greu!

   Așadar cine i-a convins să plece?
   Așadar, cine le-a trasat direcția?
   Așadar, cum se hrănesc și unde dorm și cum se adăpostesc aceste mii de oameni? Dacă vi se pare că este colea, trebuie să spunem că distanța dintre capitala Hondurasului, Tegucigalpa și cel mai apropiat oraș al SUA pe unde ar putea încerca să intre (Santa Fe NM) este de circa 2600 de mile (nu-i văd intrând prin Texas ...), adică aproximativ 2600 X 1,610 km, rezultatul fiind înspăimântător: peste 4000 de kilometri! Ca să vă faceți o părere, București Moscova sunt (pe jos) 1726 km, București Paris sunt 2160, București Londra sunt 2400 și Londra Moscova 2777 km!
   Deci noi, în Europa cunoscută nu avem asemenea distanță și, pentru a o străbate ori mergem în zig zag, ori ne căutăm de drum prin Asia sau Africa!

   În concluzie, cine și mai ales cum a declanșat acest nou tip de război ALTFEL? Pentru că plecarea sirienilor nu a fost întâmplătoare, plecare celor din Honduras la fel și asaltul africanilor așișderea: aș vrea să nu ne lăsăm înșelați de vorba care spune că sunt mai mulți români emigrați decât sirieni, pentru că deși în valori absolute este adevărat, migrația românească s-a petrecut în aproape 30 de ani și cea siriană în doar vreo trei! 

   Ω

   Se spune că migrația este în spiritul omului: nu știu cât este de adevărat!
   Dar, dacă migrația face parte din natura umană, nevoia apărării teritoriului propriu se găsește și ea în aceeași natură umană!

   Noile valuri migraționiste ne spun că războaiele se poartă astăzi altfel, că Ucraina a fost doar un experiment, că atunci când nu poți evolua tehnologic cauți și găsești alte forme de armament, forme la care nu se așteaptă nimeni!
MÂNDRUL, PUTERNICUL ȘI CIVILIZATUL IMPERIU ROMAN S-A PRĂBUȘIT 
ÎN MOMENTUL ÎN CARE S-A DOVEDIT CĂ NU POATE STĂPÂNI 
POPOARELE MIGRATOARE!
SE REPETĂ OARE ISTORIA?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu