Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 octombrie 2018

Cu sinceritate, despre rezultate ...

   Așadar, mult temutul referendum s-a încheiat: pentru unii dezastruos, pentru alții ... normal. Și, ca să fim sinceri, trebuie să recunoaștem prostia organizatorilor, lipsa lor de simț politic, insuficienta cunoaștere a societății românești: întrebarea a fost pusă astfel încât ori nu pricepeai mare lucru din ea, ori, dacă pricepeai și nu-ți plăcea rezultatul participării tale la vot, puteai să-ți spui părerea în modul cel mai absolut românesc, adică prin neimplicare - și exact asta s-a întâmplat, românii preferând boicotul neimplicării, refuzul votului, în fața posibilității puterii de a fura liniștită la urne!
   Datele tehnice sunt îngrijorătoare: oficial, participarea la vot a fost puțin peste 20% în timp ce USR-ul, printr-o gafă monumentală, dorind să arate lumii cât de bine este pregătit să supravegheze votul popular, anunță un rezultat cu circa un procent mai mic: este greu de crezut ca circa 20% din populație să fi votat CORECT ȘI CINSTIT din moment ce dezinteresul a fost major, dar iată că USR vrea să pară mare (cu 5000 de membri?), drept care calcă în străchini, pentru că dacă vrei să cred că duminică au fost de trei ori mai mulți alegători decât sâmbătă și că la țară (zona cea mai conservatoare a României) au ieșit oamenii la vot duminica seara, după ce s-a înnoptat, atunci mă crezi prost sau pesedist!

   Dincolo de datele tehnice, trebuie să vedem care sunt urmările directe ale ultimului act electoral: dacă a pierdut sau a câștigat cineva!
   În momentul în care a devenit clar că această chemare la urne este o prostie monumentală (sau o prostie GIGANT ca să citez un clasic pesedist în viață), toată lumea a rupt-o la fugă, nimeni nu a mai susținut referendumul, nimeni nu a mai mâncat usturoi și nimănui nu-i puțea gura! A rămas ca biserica și imbecilitatea de asociație pentru familie să se descurce cu cartoful fierbinte al ratării, singure: biserica, a binevoit ca la final să facă un act de recunoaștere a înfrângerii, cerându-ne să ne gândim la un viitor de egalitate, fraternitate, „pupat toți piața endependenței”, etc, etc; toate astea prin purtătorul de cuvânt al ortodoxiei ardelene, adică tocmai printr-unul dintre personajele care până mai zilele trecute făceau spume la gură cerând TUTUROR românilor să-și mărturisească credința în Dumnezeu și așa mai departe! A propos, am dori ca biserica să se auto ancheteze și să ne spună cine a ordonat și/sau permis popilor să facă propagandă în timpul slujbelor: ar fi un adevărat act de împăcare cu societatea care, poate pricepe în ultimul ceas că la întrebarea „În cine aveți încredere?” este mai bine să nu răspundă decât să spună prostește „Biserica” numai pentru că li se pare lor un moft de bun gust!
   
   Vine apoi rândul pesede-ului: partidul, care și-a asmuțit primarii pe alegători, partidul care permite medicilor să nu respecte legea privind întreruperile de sarcină, partidul care a donat sub diverse forme spitale și școli nenumărate catedralei mamii lui de daniel, pesede-ul deci, ni-l aruncă în față pe agramatul chelios specializat în distorsionat realitatea! Și ce ne spune acesta? Pe lângă faptul că nu stăpânește prea bine limba română, ne spune dumnealui că patru milioane este un număr gigant: și dacă ar fi spus gigantic tot l-am fi tras de urechi, pentru că dintr-un condei a mai adăugat cam juma` de milion de suflete de votanți, ceea ce este inacceptabil pentru noi și perfect normal pentru pesedei! Ne mai lasă individul de înțeles că noi, cei până la (18,900.000 - 3.500.000) concurența cifrei de circa 15.400.000 de români ar trebui să ne supunem dorinței furibunde și feroce a personajului comun și nociv numit intoleranță, numit osificare, numit încălcarea drepturilor omului, numit „dreptul meu de a-ți impune ție voința mea”, numit oricum numai toleranță și înțelegere NU! Fără să vrea (chiar fără să vrea?) a început fratele românului prostește sau dintr-o subtilitate pe care nu i-o bănuiam cu o declarație atât de bine țintită, încât credem că scrisoarea nemulțumiților din pesede a lăsat urme:
„nu a fost UN VOT ÎMPOTRIVA LUI dracnea!”
   Incredibil de bine a picat această declarație fals negativă!
   În concluzie, pesede-ul se delimitează de referendum, pentru a nu lăsa de înțeles că primarii lor nu au putut mobiliza oamenii la vot, însă rezultatul arată clar că ceea ce se spune despre sondajele de opinie reale (dracnea sub 10%, pesede sub 20%) poate fi adevărat. Și să nu uit: lui dracnea, prea puțin condamnatul, îi urăm astăzi succes la întrevederea cu tribunalul pe care l-ar fi dorit compus și condus de slugărel toader!
   De remarcat lipsa de la vot a lui iliescu ion și a primarului firea: unitatea de monolit a partidului în jurul iubitului conducător pare a avea fisuri din ce în ce mai mari!

   PNL-ul, ajuns pe mâna unui cântăreț de romanțe și cântece de pahar, a făcut gafa anului alăturându-se pesede-ului în propaganda pro referendum: orban, credem că nu mai știe pe ce lume se află și o concurează pe țața veorica la gafe monumentale! Păcat, partidul se diluează din ce în ce mai mult, trecerea de la impostoarea gorghiu la cântărețul ardelean fiind una nefastă și, parcă în interesul conservatorilor de stânga! 
   Ce ar spune astăzi Ionel Brătianu dacă s-ar putea ridica din groapă? Bănuim ce ar spune și ce ar face dar, din păcate pentru noi și din fericire pentru conducerea liberalilor, Iisus s-a limitat la Lazăr ...

   USR-ul, un partid în realitate mic, a avut curajul să susțină de la bun început poziția boicotului!
BRAVO LOR!
   Din păcate, acest partid mic și aproape neînsemnat, este singurul care face opoziție reală pesede-ului!
SINGURUL!
   Alături de președintele Iohannis, ei sunt cei care au de reproșat mega partidului aflat la putere prostiile făcute, ei și presa: ca dacă ne lăsăm pe mâna altora, ajungem iarăși să umblăm cu certificatul de botez în buzunar!

   Restul așa zișilor actori politici au avut problema ieșirii din anonimat: băse și dracnea au fost ajutați de cei care au refuzat să le întindă mâna, în timp ce alții au făcut tot posibilul ca prin declarații sforăitoare să se impună în fața alegătorilor!

   În final, cine a câștigat?
   Aș spune bunul simț, dar nu fac asta de teama de a nu mă înșela!
   Cine a pierdut?
   Biserica a ratat momentul de a deveni oficial cel mai mare partid politic din România (subvenționat de la buget!!!), pesede-ul și-a pierdut aerul de invincibilitate dar încă își păstrează aroganța înnăscută, penele-ul pare a face eforturi mari de a urma pnțcd-ul în istorie și noi toți am fost văduviți de două spitale și mai multe școli și grădinițe cu contravaloarea cărora a fost organizat acest inutil și funest referendum!

   Ω

   P.S. L-am văzut și ascultat pe CTP la Digi. Nu sunt de acord într-totul cu ce spune, mă amuză de multe ori cum spune ... dar nu mi-a plăcut deloc cum arăta! Părea obosit, neîngrijit, dezordonat, ba chiar de câteva ori a lăsat impresia că și-a pierdut firul, lucru de neacceptat pentru CTP! Sper că m-am înșelat!




   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu