Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 octombrie 2018

Referendumul sau bulgărele de zăpadă

   Nu am o afinitate pentru homosexualitate, pot spune chiar că nu îmi plac nici „ei” și nici „ele”. Dar ... dar trebuie să recunosc niște lucruri:
- educația primită de mine, ca orășean crescut de bunici, a fost una semi religioasă, adică bunica-mi mai spunea câte ceva despre 
Doamne - Doamne, părinții angajați ai statului proletarilor se făceau că nu văd
- din acest motiv, am învățat de mici (eu și generația mea) să trăim în două lumi paralele: una era cea a bucuriei de a fi făcut pionier, cealaltă era a plăcerii interzise a Paștelui și Crăciunului pe șușotite și a tot ceea ce înseamnă ele în tradiția românească
- ce știu despre religie am învățat din curiozitate abia la maturitate, profitând de libertatea de informare adusă de lumea post revoluționară
- nu mi-a lipsit niciodată biserica în sine și, dacă unele construcții purtând asemenea titulatură sunt hâde și respingătoare (capela bisericii Sf. Vineri din Drumul Taberei), pe altele le consider elegante, chiar grațioase (bătrâna Stavropoleos): biserica însă, ca administrație a religiei, îmi este indiferentă, poate și din cauza lipsei contactului timpuriu
- în lipsa unei educații religioase, am avut parte de o educație laică, secularistă aș spune, una care m-a făcut să descopăr minunea evoluției societății omenești: am aflat astfel că actul sexual considerat în creștinism „un păcat”, a fost în alte religii un lucru sfânt (la fenicieni de exemplu) și în multe societăți este și astăzi o normalitate, privit fiind ca o latură absolut firească și naturală a cotidianului (în special în Asia)
- această educație bazată pe mult citit și pe învățarea colaționării informațiilor nu doar a înmagazinării lor, m-a ajutat să înțeleg obiceiurile lacedemonienilor, cei care organizau regimente în care doritorii se puteau înscrie numai și numai împreună cu iubitul! Da, deși nu se spune în mod obișnuit, lacedemonienii sau, dacă doriți, spartanii, acceptau homosexualitatea ca pe o alegere normală a bărbatului și se foloseau de ea:
CEI TREI SUTE (300) DE LA TERMOPILE AU FOST ...
HOMOSEXUALI!
- am mai înțeles apoi că această apucătură poate fi de nevoie (deținuți cu perioade lungi de condamnare) sau „naturală”, aleasă în mod liber
- am aflat cu surprindere că da Vinci a fost homosexual, că Michelangelo a fost homosexual, că Freddy Mercury a fost și el, că Mihalea cam avea gusturi asemenea ... că și că și că și că ...
- am aflat că ceea ce anticii au considerat ca fiind normal, creștinii de după ei au blamat și au interzis! Și m-am întrebat de ce!
- am mai învățat că nu există doar o homosexualitate masculină ci și una feminină, am mai învățat că pasiunile între cei din aceste grupuri sunt mult mai aprinse decât între heterosexuali, am mai aflat că există cupluri care trăiesc o viață împreună, descoperind la un moment dat că doi oameni pe care îi admiram (Jean Cocteau și Jean Marais) erau nu numai homosexuali ci și „parteneri”!
- am aflat în timp că SIDA se propagă din cauza homosexualilor, am aflat că sunt răi, am aflat că ar trebui revenit la obiceiul nazist de a-i obliga să poarte triunghiuri roz, am aflat că în cultura unor popoare care nu au avut norocul unei educații corecte, homosexualii au luat locul JIDANILOR!

   Am mai aflat eu multe, dar cred că deja m-am lungit cam mult ...
   Așadar, dacă eu ca bărbat privesc cu plăcere o femeie dar mi se interzice acest lucru, este bine și normal?
   De ce se bagă unii peste lucruri pe care nu le înțeleg?
   De ce se dorește înfierarea acestor „apucături” (ce anacronic sună!) atunci când ele nu sunt un pericol pentru societate?
   De ce se încearcă pedepsirea unor păcate inventate?

   Repet, educația este principalul vinovat al acestor reacții, educația dar în special lipsa ei! Nu este mai bine ca CETĂȚENII cu drepturi egale să trăiască așa cum vor? Nu este mai bine ca acest stil de viață să fie cunoscut? Nu este mai bine ca scoțând la lumină obiceiurile astea să le scoți și din promiscuitate și lipsa de igienă, etc, etc?
   Dacă mâine cineva strânge câteva sute de mii de semnături și inițiază o lege în baza căreia pesediștii trebuie să care după ei o seceră și un ciocan? Ar fi bine? Ar fi normal?
   De ce am ajuns la absurditatea afișelor cu „homosexualii îți vor lua copilul”?
   De ce este asmuțită partea needucată a societății românești împotriva unui grup minoritar al ei, un grup care-și plătește impozitele, care nu fură, nu înșeală, etc, etc și doar vrea să trăiască altfel?
   DE CE?

   Ω

   Ca în multe alte ocazii, pesede-ul și dracnea liviu pornesc un bulgăre de zăpadă la vale, ca o glumă: pe parcurs pricep și ei că acest bulgăre nu mai poate fi controlat, că a ajuns atât de mare încât oricine i-ar sta în față ar fi zdrobit! Așa se întâmplă acum cu homosexualii, așa se întâmplă cu legile justiției, așa se întâmplă cu relația cu UE, așa se întâmplă cu orice lucru urnit din loc fără a privi măcar o clipă în vale, adică în viitor!
   P.S. Îmi recunosc mintea îngustă, nu-mi plac homosexualii de nici un fel, dar de aici și până la a le impune ce să facă în propria lor casă și cu propria lor viață este un drum mult prea lung pentru a vrea să-l parcurg!




2 comentarii:

  1. It's amazing designed for me to have a web site, which is valuable for my experience.
    thanks admin

    RăspundețiȘtergere
  2. I just could not leave your web site before suggesting that I actually
    loved the standard info a person supply to your guests?
    Is going to be again often in order to check up on new posts

    RăspundețiȘtergere