Faceți căutări pe acest blog

luni, 15 octombrie 2018

Obrăznicie de patron!

   Am avut ocazia să urmăresc câteva secvențe de la o ședință cu ministrul transporturilor! Inutil să vă spun că starea precară a rețelelor de transport din scumpa noastră patrie nu-mi face nici un asemenea personaj simpatic! 
   Dar ...
   Spus foarte pe scurt, ministrul de acum a venit cu o întrebare simplă și ușor de înțeles: dacă o companie de transport persoane (căci despre ele vorbim, transport auto persoane) poate acoperi ruta București Madrid, de ce nu poate face același lucru și pe ruta București Urziceni? 
   Întrebarea este ușoară dar are un răspuns greu, nu-i așa?
   Eu, ca simplu călător plătitor, pot spune că rutele sunt luate de zeci de ani de aceleași firme, că mașinile nu sunt doar murdare ci și (multe dintre ele) rablagite, că se circulă supra aglomerat, că nu se dau bilete întotdeauna, că de multe ori călătorii experimentează senzațiile din funestele bou-vagon care transportau deportații către lagăre - de multe ori, știrile TV în lipsă de subiecte mai scandaloase, au vorbit despre aceste probleme dar nu s-a schimbat nimic! Ne-am întrebat cu toții, DE CE, dar răspuns nu am primit până la ședința de marți, 9 octombrie 2018:
PRINCIPALUL FACTOR PENTRU ADJUDECAREA UNEI RUTE DE TRANSPORT PERSOANE ESTE ...
VECHIMEA!
   Da, contează vechimea pe acea rută și ... și cam atât!
   Așadar, câștigă mereu aceiași patroni obraznici, pentru ca apoi, având monopolul să-și permită să ne transporte ca pe vite, pentru că nu poate exista concurență într-un aranjament monopolist! 
   Ei bine, abonații la banii noștri, s-au revoltat atunci când ministrul a anunțat că vrea să liberalizeze rețeaua de transport auto! S-au revoltat, a fost cu huiduieli, cu amenințări, cu fluturarea pumnilor și a ideii de grevă! Și trebuie să-i înțelegem: calea ferată este disponibilă oricui plătește licența, rețeaua de distribuție energie electrică la fel, Dunărea așișderea, NetCity tot așa, ei de ce ar intra în rândul lumii? 

   Ω

   Sper ca actualul ministru al transporturilor să se țină de cuvânt, să liberalizeze rutele de transport persoane și să spargă monopolul câtorva obraznici învățați la câștiguri fără griji:
CONCURENȚA ESTE BENEFICĂ!
DUPĂ CE AU ALUNGAT RATB-UL ȘI ALTE SOCIETĂȚI 
CARE ABIA AȘTEPTAU SĂ IASĂ DE PE PIAȚĂ, LE DORESC ACUM
OBRAZNICILOR SĂ AIBĂ O CONCURENȚĂ REALĂ!
DACĂ MINISTRUL REUȘEȘTE ASTA, ARE DIN PARTEA NOASTRĂ 
O BILĂ ALBĂ MARE CÂT O ROATĂ DE MINI TAXI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu