Faceți căutări pe acest blog

vineri, 5 octombrie 2018

STATUL PARALEL

   Se apropie iată, examenul care ne va spune dacă s-a născut un nou pol de putere în România laică: așa cum am mai spus, biserica ortodoxă, cantonată încă în imemorialele-i începuturi fără documente, este convinsă că are nu numai dreptul ci și obligația de a se băga în casele oamenilor și de a hotărî pentru ei! Ăsta poate fi un lucru de nimic la prima vedere, dar când mă gândesc că legionarii legitimau cetățenii pe stradă nu cu actele de identitate ci cu certificatul de botez ... mă ia cu frig!
   Așadar, în acest moment, biserica ortodoxă română, chiar dacă homosexualitatea îi este cel puțin indiferentă (să nu spunem chiar simpatică!) a găsit momentul potrivit pentru a demonstra:
- ce forță de temut reprezintă în teritoriu (în special în cel rural)
- că omul dacă nu este solid educat trăiește cu sentimentul că i se pot procura dispense și indulgențe
- că nimeni nu știe ce este „dincolo” ... dar dacă este?
- că nu se bagă în politică pe față dar că are un cuvânt de spus și vrea să fie ascultată
- că interesele ei (încă) economice nu intră în conflict cu interesele celor de la putere (cu ale statului intră, dar nu contează)
- că poate fi un actor foarte important pe scena socio-politică internă, un actor de care trebuie să se țină seama
- că stă în umbră (nu am vrut să spun spate, să nu se interpreteze!) numai pentru că dorește acest lucru!

   Vi se pare exagerat?
   Păi atunci, să luăm câteva exemple despre modul în care lucrează biserica și despre cum este lăsată și chiar încurajată să lucreze sub oblăduirea statului laic:
- mulți copii învață la școală că Dumnezeu este rău și răzbunător, că este un Dumnezeu al fricii și al pedepsei, nicidecum unul „de oameni iubitor” și iertător (dacă ai păcate te calcă mașina, dacă nu-ți faci cruce te îmbolnăvești, dacă nu asculți de taica popa ... ehe, etc, etc)
- mai multe spitale de stat din țară (cel puțin 12) refuză să facă o procedură medicală numită AVORT LA CERERE! Deși procedura este admisă LEGAL până la 14 săptămâni, s-au găsit medici care să refuze acest act medical pe motive de conștiință: când semnează statul de plată și încasează salariile astronomice din sănătate, se pare că nu mai au nici un fel de probleme de conștiință, chiar dacă se regăsesc acolo și câțiva bănuți plătiți de femeile refuzate! Spitalul este DE STAT, medicul este plătit DE STAT, legile sunt făcute DE STAT: de ce mai profesează persoane cu atât de mari probleme de conștiință încât ajung să încalce legea? Și cei puși să supravegheze aplicarea legii, unde sunt, de ce nu intervin?
- în biserici, preoții au început să se antreneze pe bază de referendum: acum puterii îi convine și îi lasă, dar când ordinul exagerat de fericitului dănuț va fi de susținere a altora, cum le va pica oare? Și dacă acum nu intervin în încălcarea flagrantă a legii, atunci vor mai putea face ceva?
- biserica este din ce în ce mai prezentă, profitând de educația precară a românilor
- biserica a cerut și a obținut spații pentru ridicarea de lăcașe de cult, biserica este ajutată de stat, biserica nu plătește impozite, biserica are propria-i justiție, biserica este mai mult decât stat în stat, biserica este în România adevăratul 
STAT PARALEL!
   Dacă nu se trece rapid la re-laicizarea statului, vom avea mari probleme în viitor, educația românului mediu fiind de o calitate atât de îndoielnică încât ni se va părea normal să scoatem paparudele dar să nu construim sisteme de irigații!

   Ω

   Puterea de acum, cea pesedistă, în disperarea de a nu pierde oportunitatea realizării dorințelor de salvare de la pușcărie și îmbogățire rapidă, este dispusă la orice compromis și la orice alianțe:
ALIATUL DE ACUM ÎNSĂ, VA FI PENTRU pesede 
CUM A FOST dRACNEA PENTRU pONTA!
AȘA SĂ LE AJUTE DUMNEZEU!

Un comentariu:

  1. Hey there I am so glad I found your weblog, I really found you by accident, while I was searching on Askjeeve for
    something else, Anyhow I am here now and would just
    like to say many thanks for a incredible post and a all round exciting blog
    (I also love the theme/design), I don't have time to go through it all at the moment but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more,
    Please do keep up the great work.

    RăspundețiȘtergere