Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 octombrie 2018

Politica crucii mamii lor!

   Aflăm cu plăcere că biserica ortodoxă română își dă arama pe față (pentru că bisericii îi place în evul mediu ca limbaj și comportament, putem folosi asemenea expresii ce par perimate)!
   Ce s-a întâmplat deci?
   Simplu, simplu de tot spus: pentru că biserica nu a fost mulțumită de modul în care au reacționat drept credincioșii la chemarea ei, s-a gândit să-i pedepsească, adică s-a gândit să aplice în practică amenințările din manualele de ciclu primar! 
   Și iată despre ce este vorba:
„Scandal la o biserică dintr-un sat în județul Ialomița. Episcopul Sloboziei și Călărașilor, vincențiu grifoni, le-a spus oamenilor la finalul slujbei de sfințire a bisericii că nu pot intra în altar, pentru că este o perioadă de „doliu și de suferință”.
„Având în vedere această perioadă de doliu și de suferință, de durere, astăzi nu se va intra în Sfântul Altar, ci îl vom lăuda pe Dumnezeu din fața catapetesmei. Fiind o perioadă de doliu, nu se intră astăzi în Sfântul Altar”, a repetat episcopul, spre indignarea enoriașilor, veniți la slujba de sfințire, când și femeile au voie să intre în altar.” (conform Republica.ro)
   Buun, adică biserica s-a hotărât să taie și să spânzure într-o problemă politică în care nu are decât cel mult dreptul moral de a-și spune părerea: o fi drept, o fi corect?
   Reacțiile participanților au fost însă neașteptat de „corecte”: 
  „Uite, ținem doliu la referendum acum”. „Pentru asta nu ne lasă să trecem prin altar? Să le fie rușine!” „Credința e credință, referendumul e referendum!” Majoritatea celor prezenți au reclamat „bătaia de joc” și faptul că „politica a intrat în biserică”. „Această biserică s-a făcut cu banii și cu munca oamenilor”
   Ce ar mai fi de spus? Nu mare lucru în afara faptului că biserica trebuie „laicizată”, trebuie pusă sub controlul autorităților laice și nu alături de ele, trebuie scoasă din ecuația politică și pusă acolo unde-i este locul, adică la OPȚIONALE
Din ce în ce mai mult și din ce în ce mai des, biserica ortodoxă română face voit confuzia între credință și biserică, lăsându-i pe cei mai săraci cu duhul și educația să creadă că biserica reprezintă credința: nimic mai fals, biserica nu este altceva decât administrația credinței, așa cum FIFA nu este fotbalul ci organizatorul lui!!! În fapt, chiar și în sfintele scripturi vedem cum Iisus Hristos însuși face deosebirea între sacru și profan atunci când hotărăște că trebuie dat Cezarului ce este al Cezarului și Domnului ce este al Domnului!
   Ω
   Nu-i așa că au fost mai câștigați bețivii care s-au dus la cârciumă și nu la sfințire? Nici o grijă, nu mor ei fără slujbă și colivă:
CĂ DOAR AȘA-I OBICEIUL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu