Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 iunie 2017

Hienele crizei guvernamentale

   Pentru că majoritatea confortabilă a pesedeului este la fel de confortabilă ca un scaun cu cuie pentru un bolnav de hemoroizi, conducerea partidului - adică dragnea liviu - a început să ofere mită cui este dispus să o primească! Astfel, în mod ciudat 15 martie va deveni și în România sărbătoarea națională a maghiarilor! Paradoxal este faptul că cei ce au votat dragnea cu ochii închiși, că cei care au crezut necondiționat în promisiunile creșterilor salariale fără să priceapă că orice intervenție financiară arbitrară și administrativă în echilibrul monetar fragil românesc îi va lăsa și mai săraci, că toți cei ce ne rânjeau satisfăcuți că au venit la putere „ai lor”, au uitat astăzi cu cine au votat și fluieră a pagubă: salariile nu s-au mărit încă, dar prețurile au crescut deja cu circa 15% erodând avant time presupusa, promisa și încă nerealizata creștere salarială! Și tot ei sunt cei mai aprigi „apărători ai Ardealului” amintindu-și cu drag vremurile lui vc tudor!

   Însă, dragnea și pesedeul nu se opresc aici: turco tătăroaica saideh s-a grăbit să dea pe mâna primarilor zeci de miliarde de lei, bani aruncați din buzunarele noastre, ale tuturor, tot ca mită electorală: o primărie va avea un sediu cu trei etaje când două odăi i-ar fi suficiente în timp ce o alta construiește un cămin cultural cu o sală de spectacole de 700 de locuri când tot satul are 650 de suflete! Se intră astfel într-o nouă fază a jafului banului public: dacă până acum se încerca executarea unor lucrări cu cofinanțare europeană, astăzi s-a renunțat și se face ceea ce trebuie! Adică, pentru o canalizare, trebuia să faci lucrarea la un standard minim, altfel nu vedeai banii (lucru ce a dus la anchete, retrageri de fonduri și chiar condamnări); astăzi, fără complicații d`astea, europene, facem ce nu este necesar, pe bani mulți, cu aceleași două trei firme câștigătoare de licitații pentru lucrările pe bani publici din fiecare județ! Chiar nu mai contează că la Măldărești este inutilă primăria cu trei etaje, ei o plătesc, ei o execută, ei controlează, ei plătesc din buzunarele noastre! Ne vom umple acum de parcuri, terenuri de fotbal în pantă, expoziții, muzee, amfiteatre și universități rurale: asta știu să construiască veșnicii câștigători de licitații, asta vor construi și basta - vom ajunge probabil ca într-un județ să avem numai primării cu etaj, în altul numai cămine culturale mamut, în altul numai parcuri și în nici unul cabinete medicale (pentru că nici unul dintre abonații pesedeului nu știe să facă așa ceva)!
   Însă, această dovadă de mercantilism electoral se regăsește într-o formă superioară chiar la vârful conducerii partidului dragnea: așa cum primarii au ocazia de a se linge pe degete dând mierea lucrărilor publice cui trebuie, la fel și udemereul își ia porția leului!
ZIUA DE 15 MARTIE DEVINE SĂRBĂTOARE A MAGHIARILOR DIN ROMÂNIA ȘI, SPUN GURILE RELE, VA FI DRAMATIC COBORÂT PRAGUL PROCENTULUI DE MINORITARI DINTR-O ZONĂ NECESAR FOLOSIRII LIMBII MATERNE A ACESTORA ÎN ADMINISTRAȚIE!
   Iată cum, în scurtă vreme, nu voi mai putea rezolva o problemă în propria țară fără translator! Nu, nu-mi spuneți că vorbesc în primul rând românește, pentru că nu este adevărat, iar poveștile despre conflictele românilor cu minoritari care refuză să vorbească limba română, abundă!

   Ω

   Așadar, partidul dragnea este gata să ne sacrifice pe toți pentru a-și putea păstra poziția de teldrum pardon, de leader, fiind gata să vândă orice și oricât pentru asta!
   Nu contează nimic în acest moment, nu contează trecutul și cu atât mai puțin viitorul, nu contează soarta oamenilor, nu contează investițiile zero care în loc să dea de muncă TUTUROR ROMÂNILOR au fost transformate în bani de buzunar cu care să putem cumpăra bunuri importate, contribuind la bunăstarea muncitorului polonez, maghiar, francez sau chinez: 
CONTEAZĂ NUMAI ȘI NUMAI CA DRAGĂ liviule SĂ RĂMÂNĂ LA PUTERE!
NUMAI ATÂT!
   Din fericire, chiar dacă votul parlamentului va fi zdrobitor în favoarea moțiunii de cenzură, mă bucur că poziția numitului dragnea este zdruncinată și puternic șubrezită în propria-i feudă, pardon, partid!
   Rezultatul votului îmi este indiferent de fapt, pentru că ambele tabere sunt la fel de rele și otrăvitoare, soluția fiind stârpirea lor și nu alegerea uneia dintre părți! Închei cu întrebarea pe care am pus-o votanților pesede după alegerile din decembrie 2016:
VOUĂ VĂ PLACE CE NE-AȚI ALES? 
   P.S. Mă cutremur gândindu-mă ce au promis bonta&grindeanu udemereului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu