Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 iunie 2017

Mima tristă

   Mie, întotdeauna mimii mi s-au părut triști: poate din cauza machiajului, poate din cauza figurii, poate din cauza subiectului ... nu știu de ce, dar mi se pare o artă tristă.
   Exact așa ceva s-a petrecut ieri în parlament, adică unii, băieți și fete, au mimat în joacă democrația: o democrație binară, democrație cunoscând doar două variante de răspuns, aceea a lui „faci ca mine și ți-e bine” și aceea a lui „de te pui cu mine rău, să te ferească Dumnezău”! Democrația de tip pesedist este una neostalinistă sau neomaoistă sau neoceaușistă: nici un membru de partid nu poate, nu are voie să gândească cu propria minte, toată înțelepciunea partidului trebuie și chiar izvorăște de la leader-ul de necontestat! Actele contrare acestui precept de bază al vieții politice interne este impus cu forța de un grup de slugi umile care își permit să stea în jurul tribunei unde se votează, cu scopul declarat de a vedea cum se votează și cu cel nedeclarat de intimidare a votanților, Este revoltător că la putere se află oameni care își impun punctul de vedere cu forța, deși în titulatura partidului mai există un ... D: cred că s-a dovedit că pesede-ul este doar un pese! Acel democrat chiar nu are ce căuta în titulatura unei organizații care impune membrilor ei cum să gândească și nu gândește cum ar vrea membrii ei!

   Am văzut cum un medic care nu-i nici cal, nici șa, cu un aer servil, umil, slugarnic, îl felicita pe șubredul dragnea pentru victorie: l-am văzut cum se ploconea în fața șefului, cum încerca să-și arate entuziasmul pentru victoria sau înfrângerea ... 
   Un medic! 
   Un om cu studii!
   Un intelectual!
   Nu mă deranjează că este un om de stânga, au mai fost și alți intelectuali, dar auto umilirea în fața șefului de partid mă face să mă întreb dacă pentru asta l-au trimis gălățenii în parlament!
   Iar ca el ... erau mulți care se îngrămădeau la pupatul în koor!
   Înțelegeți cum se poartă un asemenea personaj cu subalternii și cu locuitorii circumscripției în care a câștigat? Dacă nu contează decât părerea șefului, în ce fel reprezintă el/ei alegătorii?

   Ei bine, asemenea specimene au infestat parlamentul românesc și se lăfăie pe bani publici între două râgâieli și un sughiț al șefului, învârtind același ban public cum au nevoie, făcându-se că fac legi și guverne, mimând o democrație de fațadă care altfel le este total străină!

   În sfârșit, să tragem linie și să socotim rezultatele votului de ieri: nu contează cine a câștigat și cine a pierdut, pesedeul se canibalizează și în lipsa unui concurent serios și puternic își dă singur un șut în koor! Chiar dacă acum dragnea pare tare, poziția lui este mai șubredă decât pare, un mic scandal venit la timp putând să-l îndepărteze definitiv din viața politică. pesedeul, a pierdut arătându-și slăbiciunile din interior, dar va avea în continuare voturi, mergând pe principiul care spune că 
„a promite este o virtute, a-ți ține promisiunea este o prostie”!
   Atâta timp cât educația precară din România produce prin școlile publice imbecili dispuși să creadă că administrativ și fără muncă se poate ajunge la salarii astronomice, atâta timp cât se încurajează cu ajutoare sociale și alocații puturoșenia, atâta timp cât hoția va fi privită mai bine decât munca, 
pesedeul ȘI D`alde dragnea VOR AVEA VOTANȚI!
   Oricine vine la putere și vrea cu adevărat să schimbe această țară, trebuie să înceapă cu începutul, adică cu educația: restul lucrurilor vor veni în timp de la sine, vor dispărea chiar și rețelele țigănești de furat cu minori în străinătate, vor dispărea și imbecilii care votează pe oricine pentru o juma` de țuică, vor dispărea și impostorii din politică!

   Ω

   Schimbarea este posibilă: puterea politică vrea s-o producă sau o lasă iar pe câte o andronească să facă învățământul praf și pulbere?
   Pentru că dacă așa stau lucrurile, înseamnă că într-adevăr „Țara te vrea prost”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu