Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 iulie 2017

Cotidianul micului Paris


   Am spus de multe ori că legea în trafic nu o face poliția ci taximetriștii și „dubașii”, dar niciodată autoritățile nu văd astfel lucrurile! Iată o întâmplare absolut banală și cotidiană în „bucureștiul nostru iubit” după ani de zile de administrație proastă, răuvoitoare și hoață! 
   Ieri, vorbeam despre lacurile și canalele care au transformat orașul într-o mare Veneție; astăzi, vedem un exemplu de bună creștere tipic șoferească, din categoria „am volan și fac ce vreau”!

   Așadar ... 
   Persoana pe care o vedeți plimbându-se pe carosabil este un șofer de troleibuz. Omul, după câteva minute de așteptare, a început să dea târcoale dubei care-i blochează utilajul de transport public.
   Duba în discuție, lăsată așa cum trebuie, adică pe banda a doua, nu lasă liber pentru circulație decât un culoar îngust, culoar prin care autobuzele trec fără să se simtă foarte în largul lor.
   Timpul trece și B270ADY nu se clintește, așteptând și ea șoferul care o face de râs.
   Se aude o sirenă (au trecut cam 15 minute): toată lumea este calmă, obișnuită cu orașul administrat de stăpânii feudali aleși pentru câte patru ani.
   Surpriză! Troleibuzele, proaste ca oile, continuă să sosească, oprindu-se în spatele lui (B270) ADY!
   Evenimentele se precipită, căzând într-un dramatism demn de o telenovelă tip kanal d: troleibuzele continuă să vină (oi proaste, ce să faci?) dar un binevoitor se hotărăște să nu le lase să se aglomereze, așa că parchează și el vreo sută de metri mai în spate, blocând alte două dintre ele! 
   Între timp, șoferul lui ADY, zglobiu ca o căprioară, iese din banca unde șoferul primului troleibuz intrase deja (în urmă cu mai mult de zece minute) întrebând dacă este cineva cu duba în cauză, și sare sprințar pe locul predestinat neamului lu` Manivelă. Surpriza continuă, pentru că B270ADY, jignită în amorul ei propriu, refuză să pornească! Pur și simplu nu vrea să se miște până nu-și învață conducătorul bunele maniere rutiere: se încăpățânează așadar și, pornește abia după ce un echipaj de la poliția locală îi umflă șoferului actele! Apoi, motorul o ia din loc și duba se duce parcă singură după mașina poliției!
   Celălalt zmeu al șoselelor, cel care blocase alte două troleibuze, după ce s-a certat zdravăn cu poliția (el credea că așa se face!), a predat și el actele și a eliberat drumul!
   Toată distracția a durat peste 20 de minute.
   Observați vă rog că traficul este de fapt îngreunat (în primul rând!) de mașinile parcate LEGAL, la bordură, acolo unde primăriile bucureștene înțeleg să dea cu bidineaua și să bifeze în rapoartele anuale realizarea de ... PARCĂRI!
A FOST PRIMA DATĂ CÂND AM VĂZUT POLIȚIA LOCALĂ FĂCÂND CEVA UTIL!

Ω

   Dacă știu eu bine, blocarea traficului pe un drum public (neautorizată, bineînțeles) constituie o infracțiune și intră la capitolul penal: dar proasta întreținere a drumurilor și sufocarea lor cu parcări și semafoare, la ce capitol al legii se încadrează oare? 

PENTRU CINE NU ȘTIE, AȘA SE TRĂIEȘTE ÎNTR-UN ORAȘ PROST ADMINISTRAT ȘI NECIVILIZAT! 
FAC SCHIMB ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu